III 2.0 bierze olej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
III 2.0 bierze olej
mam III 2.0 115 KM i zauwazyłem że bierze olej ( ok. 0.5 l na 1500 km) ale nie kopci . czy to normalne?
KBond
- Paweł Marek
- V.I.P.
- m-a-r-t-i-n85
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: III 2.0 bierze olej
Mam dokładnie ten sam problem, bierze olej, nie kopci, nie ma wycieku, przebieg 146.000. Sam nie wiem co to moze być.KBond pisze:mam III 2.0 115 KM i zauwazyłem że bierze olej ( ok. 0.5 l na 1500 km) ale nie kopci . czy to normalne?
- Paweł Marek
- V.I.P.
uszczelniacze to groszowa sprawa, uszczelka pod pokrywe zaworów dochodzi. Głównie to robocizna. Jak się samemu robi to prawie darmo. Ale warto byłoby mieć szczypce dom wyciągania uszczelek i trzeba mieć przyrząd do ściskania sprężyn, a to już kolejna inwestycja, ew. można zrobić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mało prawdopodobne żeby przy takim przebiegu brał olej... Mam w takim silniku pod 200tys i nie bierze grama oleju... Trza po prostu mocno dorżnąć ten silnik żeby brał olej.. Chyba, że sie wczesniej jakis syf lało...Mam dokładnie ten sam problem, bierze olej, nie kopci, nie ma wycieku, przebieg 146.000. Sam nie wiem co to moze być.
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
- m-a-r-t-i-n85
- Nowicjusz
- Kontakt:
Silnik idzie jak brzytwa, serwisowany, i nigdy żadnego syfu w nim nie było. Poprzednim właścicielem był stary dziadek, (zresztą i pierwszym).Marihuana Man pisze:Mało prawdopodobne żeby przy takim przebiegu brał olej... Mam w takim silniku pod 200tys i nie bierze grama oleju... Trza po prostu mocno dorżnąć ten silnik żeby brał olej.. Chyba, że sie wczesniej jakis syf lało...Mam dokładnie ten sam problem, bierze olej, nie kopci, nie ma wycieku, przebieg 146.000. Sam nie wiem co to moze być.
- m-a-r-t-i-n85
- Nowicjusz
- Kontakt: