Chodzi o te trzy świece w króćcu wodnym czy o te świece żarowe co siedza w cylinadrach?Michał_1977 pisze:szadrak, sprawdź świece żarowe.Mogą być spalone.
Słabe grzanie TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- szadrak
- Mały gagatek
- Auto: Seat Leon ST
Re: Słabe grzanie TDI
Chodzi o te trzy w króccu wodnym.szadrak pisze:Chodzi o te trzy świece w króćcu wodnym czy o te świece żarowe co siedza w cylinadrach?Michał_1977 pisze:szadrak, sprawdź świece żarowe.Mogą być spalone.
- szadrak
- Mały gagatek
- Auto: Seat Leon ST
Słabe grzanie TDI
A może mi ktoś podpowiedzieć jak te świeczki sie nazywaja w katalogu np. intercars? Bo szukałem ile te świeeczki stoja ale wyskakują te żarowe
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
W sobotę wymieniłem sobie termostat i myślałem że auto szybciej się zagrzeje i lipa ! Dopiero p o 15 kilometrach złapał 90 st. na wskaźniku. Od dziś olewam już temat ogrzewania, nie czytam wątków z tym związanych. W przyszłym roku kupię sobie tico
Z dziewczyną jak z autem, lepiej nie znać przeszłości.
Słabe grzanie TDI
PABLOMIX pisze:! Dopiero p o 15 kilometrach złapał 90 st. na wskaźniku
Mam to samo, wymieniłem dwa razy termostat za każdym razem ori z aso i nic się nie zmienia. Jak przejadę z 3km i zaczynam kręcić do 3tyś to zaczyna o wiele szybciej łapać temp
Słabe grzanie TDI
mamy zbyt sprawne silniki .... ja dzis sprawdzałem rano -2stopnie, odpalony i odrazu jazda ok 10km a na wskazniku 70stopni ... stanełem ,otworzyłem maske i oba węże zimne gorny i dolny czyli termostat sprawny.... po ok 2km zaczeło leciiec ciepłe powietrze (czyli świece dogrzewacza dzialają )
Golf mk3 1.4+lpg -> Volvo 850 2.0T +lpg -> Passat B4 1.9TDI ->?
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=100583 mój pass.
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=100583 mój pass.
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
Słabe grzanie TDI
mam mk4 tdi i mk2 td, i powiem tak, jesli chodzi o czas grzania silnika a co za tym idzie ogrzewania w srodku to mk4 niema szans z mk2, mk4 dlugo sie nagrzewa, przy temp jakie teraz mamy musze przejechac ok 7-8 km zeby doszedl do tych 90st, mk2 duzo szybciej lapie ta temp, w mk4 jest dodatkowo nagrzewnica klimy, ktora w jakims stopniu blokuje podmuch z wiatraka, zeby dobrze grzalo, trzeba min na 3 bieg wlaczyc, w mk2 juz n 1 biegu niezle daje, td ma wtrysk posredni wiec dlatego szybko sie nagrzewa, tdi bezposredni dlatego dodatkowe swiece do podgrzewania plynu aby w miare szybko zlapal temp,
zima moje 2 miesieczne dziecko bede wozil mk2, cieplej, i wiecej miejsca z tylu jak w mk4
zima moje 2 miesieczne dziecko bede wozil mk2, cieplej, i wiecej miejsca z tylu jak w mk4
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Słabe grzanie TDI
Witam!
Ja mam takie problem że mój mkIV AHF nagrzewa się do 90st po przejechaniu jakieś 15km, po dalszej jeździe zaczyna sie nagrzewać chłodnica, a dolny wąż chłodnicy jest zimny, jak myślicie wina termostatu??? po nagrzaniu do 90st trzyma temperaturę bardzo dobrze.pomocy
Ja mam takie problem że mój mkIV AHF nagrzewa się do 90st po przejechaniu jakieś 15km, po dalszej jeździe zaczyna sie nagrzewać chłodnica, a dolny wąż chłodnicy jest zimny, jak myślicie wina termostatu??? po nagrzaniu do 90st trzyma temperaturę bardzo dobrze.pomocy
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Słabe grzanie TDI
Tak myślisz? Mi się wydaje że nie powinno być tak, że po dystansie 10-15km chłodnica robi się ciepła, chyba termostat lekko puszcza. Nie wiem z resztą, mogę się mylić.
Słabe grzanie TDI
Ja nie mam podgrzewacza w AHF i przy temp. 0*C i ustawieniu climatronica na 18*C wskazówka podniosła się po 7km a 90*C miałem po 9km. Więc chyba nie tak źle.
Słabe grzanie TDI
Panowie, nie szukajcie dziury w całym. Widzę, że temat powraca jak bumerang, gdy tylko temperatura za oknem zaczyna znliżać się do 0*. Silniki TDI tak mają i nie ma się czego doszukiwać dopuki łapią temp.90* i ogrzewają nam auto a czy
łapią tą temperaturę po 7km czy 15 to wszystko zależy od wielu czynników (od stylu jazdy, warunków pogodowych czy
włączonego ogrzewania i jak bardzo). Ja mam do pracy 15km drogi do pokonania i zawsze mi się dogrzewa do 90*,
mimo to zawsze na zimę zasłaniam chłodnicę żeby szybciej łapał temp. oraz żeby w środku auta robiło się szybciej ciepło.
łapią tą temperaturę po 7km czy 15 to wszystko zależy od wielu czynników (od stylu jazdy, warunków pogodowych czy
włączonego ogrzewania i jak bardzo). Ja mam do pracy 15km drogi do pokonania i zawsze mi się dogrzewa do 90*,
mimo to zawsze na zimę zasłaniam chłodnicę żeby szybciej łapał temp. oraz żeby w środku auta robiło się szybciej ciepło.
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.