***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Moje mondeo mk3 z 2004 TDCi 130 km falowalo na zimnych po padly koncowki wtryskow . Koszt naprawy 1000-1500 zl . Jak jest z benzyną nie wiem.
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
to niemalże standard w vagowskich 1.6, użyj wyszukiwarki forumowej, będziesz miał mnóstwo tematówpusieq pisze: a tu pan pokazuje Toledo. Po odpaleniu na zimnym obroty falują, po rozgrzaniu już nie, silnik też ładnie pracuje, no ale falujące obroty trochę mnie martwią
I teraz pytanie różne opinie czytam i wolę się upewnić. Które autko będzie lepsze w użytkowaniu Astra II czy takie Toledo??
te, które w lepszym stanie
- pusieq
- Użytkownik
- Kontakt:
auto zakupione, Astra była w lepszym stanie więc wzieliśmy, teraz podstawowe wymiany i miejmy nadzieję że posłuży kilka lat bez większych usterek, pozdro
Mój VW --> viewtopic.php?f=89&t=411232
markk, kolego BORĘ w SDi ? to lepiej sobie kup rower to szybciej będziesz jeżdził niż na sdi.
A co do lamp jak będziesz miał coś zgranego w kolor to pokaż i się pochwal
A co do lamp jak będziesz miał coś zgranego w kolor to pokaż i się pochwal
- doggie
- V.I.P.
a może kolega nie chce szybciej? Może chodzi mu o prosty i bezawaryjny silnik którym zawsze i wszędzie dojedzie do celugabrys37 pisze:markk, kolego BORĘ w SDi ? to lepiej sobie kup rower to szybciej będziesz jeżdził niż na sdi.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam
A ja mam taki problem ,że chce kupic golfa IV najlepiej czarnego bo bardzo mi sie podobają te auta ale nigdy nie miałem golfa i w związku z tym pytanko, na co trzeba zwrócić uwagę przy kupnie tego auta? Na co patrzeć itd ?
A ja mam taki problem ,że chce kupic golfa IV najlepiej czarnego bo bardzo mi sie podobają te auta ale nigdy nie miałem golfa i w związku z tym pytanko, na co trzeba zwrócić uwagę przy kupnie tego auta? Na co patrzeć itd ?
Dokładnie tak. Gabrys37 się porysował bo nazwałem jego tyle lampy "wiochą" wybacza może kolega nie chce szybciej? Może chodzi mu o prosty i bezawaryjny silnik którym zawsze i wszędzie dojedzie do celu
Kupiłem SDI bo wiem co biorę. Jeździ mi się dobrze
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
- doggie
- V.I.P.
i bardzo dobrze, grunt to zadowolenie z zakupumarkk pisze:
Kupiłem SDI bo wiem co biorę. Jeździ mi się dobrze
-
- VW Baron
- Kontakt:
tam się prawie nie ma co zepsuć ... chociaż te sdi co widziałem w mk4 były już też ze znacznym przebiegiem i też trzeba uważać bo czasem te auta jeżdżą nie mniej niż tdimarkk pisze:Kupiłem SDI bo wiem co biorę. Jeździ mi się dobrze
książka serwisowa do końca, sprowadzony przez znajomego i mierzony czujnikiem ;D !tam się prawie nie ma co zepsuć ...
- doggie
- V.I.P.
nawet jeśli, to dwumasu nie ma, turbiny nie ma, EGR na dzień dobry zaślepić blaszką albo monetą i polata drugie 500 tyś km, najwyżej pompę zregeneruje jak mu zacznie falować na gorącym i ciężko odpalać na zimnymart_2008_a_ pisze: bo czasem te auta jeżdżą nie mniej niż tdi
mistrzu a po co zaślepiać ten EGR?
- doggie
- V.I.P.
uczniu - użyj czegoś takiego jak >WYSZUKIWARKA< a wszystkiego się dowiesz. Amen
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
Panowie proszę Was o pomoc bo już zgłupiałem, zaczynam szukać vw polo 2001-2005r i nie mam pojęcia co wybrać benzyna+lpg czy diesla... Auto ma jeździć ok 1000km w miesiącu w większości po mieście, który z silników benzynowych jest najlepszy pod gaz 1.2 czy 1.4 16v?? Czy silniki 1.4 TDI są już na pompowtryskach??