Parujące szyby MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Parujące szyby MK3
Witam wszystkich!
W Warszawie całą noc padało, a przez to, że stan naszych dróg jest jaki jest, porobiły się wielkie kałuże!!!
Jako, że padał deszcz to włączyłem sobie nawiew na szyby i wszystko było ok, aż do momentu w którym wjeżdzałem w taką wielką kałuże - oczywiście nie jak wariat 100km/h, tylko 5km/h bo kałuże były prawie do samych progów!
No więc po wjechaniu w kałużę zaczeły mi momentalnie parować szyby! I to w tak szybkim tempie, ze musiałem zwiększyć nawiew który i tak przez moment 'dmuchał parą'
Ale po kilku sekundach wszystko było ok, aż do następnej kałuży
Czy tak musi być?
Pozdro.
W Warszawie całą noc padało, a przez to, że stan naszych dróg jest jaki jest, porobiły się wielkie kałuże!!!
Jako, że padał deszcz to włączyłem sobie nawiew na szyby i wszystko było ok, aż do momentu w którym wjeżdzałem w taką wielką kałuże - oczywiście nie jak wariat 100km/h, tylko 5km/h bo kałuże były prawie do samych progów!
No więc po wjechaniu w kałużę zaczeły mi momentalnie parować szyby! I to w tak szybkim tempie, ze musiałem zwiększyć nawiew który i tak przez moment 'dmuchał parą'
Ale po kilku sekundach wszystko było ok, aż do następnej kałuży
Czy tak musi być?
Pozdro.
007gucio, wychodzi na to że zaciągałeś parę wodną powstałą w wyniku zetknięcia się rury wydechowej z wodą. Sprawdź - chociaż podejrzewam że masz ale sprawdź - gumę uszczelniającą znajdującą się na grodzi do której dociska maska - jest w odległości ok 20cm od szyby w kierunku silnika - idzie równolegle do szyby
Guma jest na swoim miejscu!
Myślisz, że 'łapałem pare' ze swojego auta? Przecież wentylator jest z przodu, a ja w niektórych miejscach za nikim nie jechałem!!!
[ Dodano: Nie Sie 06, 2006 16:43 ]
Fakt, że rura idzie z pod maski
[ Dodano: Nie Sie 06, 2006 16:46 ]
To miało by swoje logiczne rozwiązanie!
Nie mam osłony od spodu silnika więc przy większej wodzie jakiaś większa woda mogła ostudzić rure!!!
Myślisz, że 'łapałem pare' ze swojego auta? Przecież wentylator jest z przodu, a ja w niektórych miejscach za nikim nie jechałem!!!
[ Dodano: Nie Sie 06, 2006 16:43 ]
Fakt, że rura idzie z pod maski
[ Dodano: Nie Sie 06, 2006 16:46 ]
To miało by swoje logiczne rozwiązanie!
Nie mam osłony od spodu silnika więc przy większej wodzie jakiaś większa woda mogła ostudzić rure!!!
wentylator masz w kabinie tuż poniżej filtra przeciwpyłkowego. Rurę masz przed filtrem - para w górę bo jechałeś 5km/h to co miałeś zaciągać - wiadomo parę .007gucio pisze:Przecież wentylator jest z przodu, a ja w niektórych miejscach za nikim nie jechałem
[ Dodano: Nie Sie 06, 2006 4:50 pm ]
no to czas założyć - w moim mk3 (które sprzedałem ) była osłona i nigdy się tak nie działo.007gucio pisze:Nie mam osłony od spodu silnika więc przy większej wodzie jakiaś większa woda mogła ostudzić rure!!!