Woda w bagażniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Woda w bagażniku
Witam
kolejny problem z moim golfikiem mk2 to to, że ciągle mam wodę i wilgoć w bagażniku
dojazdówka jest ciągle mokra a lewarek powoli zaczyna mi rdzewieć...
przez to, że mam wodę tylna szyba mi strasznie paruje
czy w bagażniku są jakieś kanaliki które wypadałoby udrożnić?
sprawdzałem uszczelkę na klapie i wygląda ok, nigdzie nie jest zagarbiona ani nic
wie ktoś coś na ten temat
Pozdrawiam
kolejny problem z moim golfikiem mk2 to to, że ciągle mam wodę i wilgoć w bagażniku
dojazdówka jest ciągle mokra a lewarek powoli zaczyna mi rdzewieć...
przez to, że mam wodę tylna szyba mi strasznie paruje
czy w bagażniku są jakieś kanaliki które wypadałoby udrożnić?
sprawdzałem uszczelkę na klapie i wygląda ok, nigdzie nie jest zagarbiona ani nic
wie ktoś coś na ten temat
Pozdrawiam
- Maniek20080
- Diesel Power
- silverdragon1
- Użytkownik
Woda w bagażniku
Albo pod lampą ja miałem wygnitom dziurę
MK II Zawsze w moim sercu
Co sądzisz o moim GL ?
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 2&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Co sądzisz o moim GL ?
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 2&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Woda w bagażniku
Przerabiałem.Prawdopodobnie cieknie przez uszczelkę w lampie ,ew. gdzieś przez szybę.
Wsiądź do bagażnika,zamknij klapę i niech ktoś polewa tył wodą.Możliwe,że zobaczysz,gdzie cieknie.
Jeśli lampa,to przyklej lampę z uszczlką na silikon.
Wsiądź do bagażnika,zamknij klapę i niech ktoś polewa tył wodą.Możliwe,że zobaczysz,gdzie cieknie.
Jeśli lampa,to przyklej lampę z uszczlką na silikon.
- Maniek20080
- Diesel Power
Re: Woda w bagażniku
Ja bym polecał użyć uszczelek okiennych Przy sklejeniu silikonem, w razie uszkodzenia lampy może być duży problem z odklejeniem jejzakwas pisze:Jeśli lampa,to przyklej lampę z uszczlką na silikon.
Woda w bagażniku
Maniek20080, Racja. U siebie po tym zabiegu ,wymieniałem dwa razy swoje lampy.Chodzi o to,żeby silikon dać między blache a uszczelkę. Pozniej lampa zejdzie bez uszczelki. W niczym to nie przeszkadza.Zwykly silikon daje radę
Myślę,że jeżeli do klejenia dojdzie-to będzie to kwestia wyboru właściciela.Czy tak czy tak.
Myślę,że jeżeli do klejenia dojdzie-to będzie to kwestia wyboru właściciela.Czy tak czy tak.
Woda w bagażniku
znalazłem dziurę
odkręciłem maskowanie lewej strony bagażnika (tam gdzie jest apteczka)
i zauważyłem, że pod lampą co kilka sekund zbiera się kropelka wody i spada
też mi się wydaje, że mam wygnitą dziurę
i teraz pytanie jak to zakleić? silikonem zamazać?
odkręciłem maskowanie lewej strony bagażnika (tam gdzie jest apteczka)
i zauważyłem, że pod lampą co kilka sekund zbiera się kropelka wody i spada
w sumie nie muszę tego robić bo w Trójmieście od 2 dni non stop lejeWsiądź do bagażnika,zamknij klapę i niech ktoś polewa tył wodą.Możliwe,że zobaczysz,gdzie cieknie.
też mi się wydaje, że mam wygnitą dziurę
i teraz pytanie jak to zakleić? silikonem zamazać?
Woda w bagażniku
nawias123, Zaproponuje masę poliuretanową.Pistolet i jedziesz.
Spoko jest.Ostatnio dziury w progach lepiliśmy taką oto masą.Daje rade.Koszt ok 25zł
Spoko jest.Ostatnio dziury w progach lepiliśmy taką oto masą.Daje rade.Koszt ok 25zł
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Woda w bagażniku
Upewnij się czy aby na pewno to uszczelka lampy, mi zaczęło kapać nad lampą od zewnątrz widać masę na łączeniu i było tam prawie nie widoczne pęknięcie, użyłem tej masy poliuretanowej. Ta masa mogła by być trochę bardziej elastyczna jak stwardnieje.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Woda w bagażniku
Dziekuje koledzy za zainteresowanie tematem na dniach sie za to zabieram i dam znac czy pomoglo