gasnie po przejechaniu paru km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
koledzy ratujcie, mam problem z moim golfem, silnik 1.6, pali bardzo łatwo, jezdzi fajnie ale po przejechaniu kilku km samochod poprostu gasnie, z mojego sledztwa wyniklo tyle, ze to nie sprawa zapłonu bo powodem jest układ paliwowy. Pod maska na przewodzie paliwowym jest założony filterek ( identyczny jak z malucha ) ogolnie samochod tak kupilem i normalnie jezdzil, na pierwszy rzut poszedł gasnik, rozebralem na czesci pierwsze, wyczyscilem, poskladalem na nowych uszczelkach, został ustawiony - nie pomogło nic, podczas dalszego szukania zmory zauwazylem, ze po tym jak zgasnie brakuje poprostu paliwa tak jakby ( paliwo oczywiscie jest ) ale niestety w owym filterku paliwa nie ma, pomyslalem mam! wymienilem pompe na nową - dalej to samo... ktos poradzil, ze bak sie zapowietrza i zeby probowac z odkreconym korkiem wlewu - nie pomoglo a ja juz nie mam sil, co moglo mu zaszkodzic ? po zapaleniu jezdzi normalnie, mozna przegazowywac i nic sie nie dzieje, jedzie normalnie nawet z pełnym butem przez jakies 2 km i pozniej gasnie, chwile postoi i paliwo do filtra tak jakby samo nachodzi i wtedy znow mozna odpalic i znow to samo... filterek oczywiscie tez został wymieniony
Sprawdź czy masz taki elktromagnes wkręcony w gaxnik. Jeżeli nie ma na nim napięcia to zamyka dopływ paliwa z komory pływakowej i silnik gasnie. Może masz tak, że coś przerywad doplyw prądu do tego elktromagnesu po rozgrzaniu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: gasnie po przejechaniu paru km
wszystkie wtyczki sa podlaczone do gaznika tak jak do tej pory kiedy jezdzil normalnie, wydaje mi sie ze to nie to poniewaz tak jak pisalem na filtrze paliwa ( który jest przed gaznikiem przeciez ) widac ze paliwo poprostu nie doplywa do niego, tak jakby brakuje, samochod gasnie a po 10 min samoczynnie w filtrze pojawia sie paliwo ( pompka jest mechaniczna ) i wtedy mozna znow zapalic
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
układ paliwowy jest tak jak fabryka wypuscila czyli przez gaznik i dopiero odpływ
To weź jeszcze sprawdź czy jak będziesz jeździł z odkręconym korkiem wlewu paliwa lub tylko delikatnie zakręconym to tez będzi znikało paliwo z filtra paliwa/Może wytwarza sie gdzies podcisnienie i pomka nie ma na tyle "siły" aby je zassać.
- Paweł Marek
- V.I.P.
golfrox, zacznij od podstawy. Niedawno sie tu mordowałem z wyjaśnianiem z kimś takiego problemu ( nie z tobą czasem?) a osoba ta stwierdziła że odwrotnie założyła filtr paliwa i nie puszczał w jedną stronę, może ma jaką zastawkę i puszcza tylko w jedna stronę. Doisz typ silnika lub jaki to gaźnik z elektrozaworem faktycznie może byc coś na rzeczy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
to nie ze mna filtr dobrze zalozony na 100%, gaznik pierburg 1b2 ( :/ ) oznaczenia silnika niestety nie znam jest to 1.6 a z odkreconym korkiem probowalem, mialem nawet zapasowy w ktorym zrobilem mala dziurke zeby mogl sie odpowietrzac i dalej nic..
a nie przybywa ci czasem oleju? lub w oleju da sie wyczuc zapach benzyny?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Popatrzyłem po obrazkach w necie , sam gaźnika takiego nie widziałem ale chyba musisz się zająć się kontrolą elektrozaworu (solenoid, cut-off) o ile jet taki w tym gaźniku. Druga fotka, na dole koło śruby CO http://www.bmwfaq.com/f12/tocando-el-pierburg-527412/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Popatrz czy w momencie zgasnięcia silnika i po zdjęciu/wpięciu wtyczki eletrycznej z tego elektrozaworu będzie słyszalne takie cyknięcie z niego.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
oleju nie przybywa ani nic z tych rzeczy, jutro zobacze co z tym elektrozaworem i napisze co i jak