SWAP 1.6 AKL na 2.0 APK/AQY??

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
daro459
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: daro459 » ndz lis 18, 2012 14:16

Witam!!zastanawiam sie nad przekladka do mojego SR-a silnika 2.0.. do wymiany napewno:skrzynie, zwrotnice,półosie,linki do lewarka zmiany biegow,komputer.Zastanawiam sie jeszcze co z wiazką silnika tzn czy wymaga modyfikacj???no i co z licznikem,no i wybor silnika tez łatwy nie jest 2 litry wystepowalo chyba 5 wersji APK, AQY, AZJ, ATU, AGW,najlepsze podobno dwa pierwsze .
Licze ze podzielicie sie ze mna wiedza na ten temat.

Awatar użytkownika
jarooo112
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jarooo112 » ndz lis 18, 2012 22:37

Witam. Dwa miesiące temu skończyłem Swap w swoim golfie z 1.6 AKL na 2.0 APK. Przekładałem wiązkę silnika, dokładałem CAN-y z licznika do sterownika silnika i sterownik AirBag, który również musiałem zmienić i przerobić instalacje, jak i zmieniłem pastylkę w kluczyku(do immo) wraz z licznikiem. Do tego dochodzi przeróbka instalacji przekaźnika pompy paliwa i wymiana przekaźnika na ten z 2.0. Z mechanicznej części to wiadomo, silnik, skrzynia, linki z kasetą biegów, część osprzętu silnika ponieważ różnią się kostkami, część układu wydechowego ponieważ 2.0 ma tłumik o grubośći 55mm, a 1.6 chyba 45mm, zawieszenie, stabilizator, tarcze, zaciśki, piasty(zwrotnice). Generalnie duuużo pracy przed Tobą :jezor: Mi zajęło to ok tygodnia, robiłem wszystko samemu we własnym warsztacie :grin:
Jak coś to pisz na PW chętnie pomogę :grin:

Awatar użytkownika
jarooo112
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jarooo112 » wt gru 18, 2012 23:09

Dorzucam krótki filmik, trochę ogólnikowy niestety. Ale ważne, że udało mi się dokończyć projekt :grin: .
" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”