Witam. MIanowicie mam taki problem, podczas odpalenia samochodu zapala mi sie kontrolka ESP i silnik straszie dziwnie chodzi, probowalem jechac kawalek ale auto ma malo mocy nie da sie tak jechac. Po wyloczaniu silnika i zapaleniu [po 5razach] ustepuje i jest wszytsko dobrze. Prosze o pomoc
Golf 4 1.9TDI 130koni
Kontrolka esp-brak mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka esp-brak mocy
wyskoczylo mi kilka bledow. 18075 Wtrsykiwacz cyl 2
16686 wypadniecie z cyli 2
01314 modul ster praca silnika
00532
Biore sie za wymiane pompowtrysku 2 ale czy to rozwiaze te wszystkie bledy? czy one sa z soba powiazane?
16686 wypadniecie z cyli 2
01314 modul ster praca silnika
00532
Biore sie za wymiane pompowtrysku 2 ale czy to rozwiaze te wszystkie bledy? czy one sa z soba powiazane?
Kontrolka esp-brak mocy
po co wymieniać?,błąd dotyczy połączenia elektrycznego,zdejmij wtyczkę z pompowtryskiwacza podoginaj piny załóż spowrotem i będzie ok.A za kasę którą miałeś przeznaczyć na pompkę pójdziesz sobie na skromny bal sylwestrowy.
Kontrolka esp-brak mocy
spróbuj też zalać lepszej ropy do zbiornika. pompo-wtryski są bardzo czułe na paliwo. nie wiem czy to prawda ale słyszałem też że gdy pompka w baku zaczyna się zacierać, nie podaje odpowiedniego ciśnienia też mogą być podobne objawy