specWROC, ten cytat powinien ci wszystko wytłumaczyć czemu benzyne do dieslaspecWROC pisze:1.9td z silnikiem AAZ 75koni
Max zmniejszenie spalania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Witam
Ja jechałem z Łodzi nad morz do Gdańska (parędziesiąt km na miejscu). Podróż kosztowała mnie 114 zł.
Spalanie wyszło 4,44 l/100km. Jazda spokojna (praktycznie nie przekraczałem 90km/h - żona w 7-mym miesiącu ciąży).
Jestem bardzo zadowolony z takiego wyniku, czego chcieć więcej od samochodu który można kupić poniżej 5000 zł.
Zapomniałem dodać, że skrzynia 4 biegowa.
PS.
Rozważam kupono drugiego golfika dla żony, oczywiście mk2 D lub TD. Propozycje mile widziane.
Ja jechałem z Łodzi nad morz do Gdańska (parędziesiąt km na miejscu). Podróż kosztowała mnie 114 zł.
Spalanie wyszło 4,44 l/100km. Jazda spokojna (praktycznie nie przekraczałem 90km/h - żona w 7-mym miesiącu ciąży).
Jestem bardzo zadowolony z takiego wyniku, czego chcieć więcej od samochodu który można kupić poniżej 5000 zł.
Zapomniałem dodać, że skrzynia 4 biegowa.
PS.
Rozważam kupono drugiego golfika dla żony, oczywiście mk2 D lub TD. Propozycje mile widziane.
QbaB
ja sie pochwale że w tym roku jadąc nad morze (niechorze) + do tego wycieczki po wybrzerzu zrobiłem 770 km ze srednim spalaniem 4.67 goniąc 100-120 z pełnym "załadunkiem" (ja +2 kobitki + peeeełnooo bagażu :p) i otwartymi oknami
Wydałem na to ..... niecałe 100 zł żyć nie umierać !!
Mysle ze oszczędną jazdą zszedłbym jeszcze troche ze spalania bo naprawde auto niekiedy dostawało w kość. (czesi w polsce jeżdzą przepisowo..... trzeba było wyprzedać ostro)
Pozdro
Wydałem na to ..... niecałe 100 zł żyć nie umierać !!
Mysle ze oszczędną jazdą zszedłbym jeszcze troche ze spalania bo naprawde auto niekiedy dostawało w kość. (czesi w polsce jeżdzą przepisowo..... trzeba było wyprzedać ostro)
Pozdro
- szerszeniak
- Użytkownik
- Kontakt:
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
szerszeniak pisze:double-d, a co zalewasz do zbiornika ze wyszło ci tylko 100zł
Pomyślmy i policzmy:)
Jeżeli samochód spalil 4.67 i przejechał 770 km to wychodzi nam 35,959 litra na całą podróż. To znacznie mniej niż jeden bak
Aaaaaaale........ jeśli 100 zł podzielimy przez ilość paliwa i.... surprise, kosztowało 2.78 za litr, czego sobie i Wam wszystkim życzę.
Niestety, tyle w tym ...... kraju kosztują tylko paliwa alternatywne
Ale gdybym zalał ultimate-diesel na BP- 174.43 zł
Pare zgrzewek browara do bagażnika- 135,00 zł
Wakacje nad morzem z 2 kobeitkami- BEZCENNE!!!!
Wniosek? Ile by na paliwo nie wydać, to warto, warto!!!
Żarty żartami, ale wynik 4.67 jest bardzo dobry, na czym by się nie jechało
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
specWROC, jeżeli masz 1V i tyle żre to za dużo !! Ja po mieście jeszcze ze zwykłą pompą max palił mi 4.9l na trasie 4.2 l. Teraz mam pompe z grzybkiem i zrobione kilka modów po mieście mieszcze się w 6 l coś masz nie tak !!
specWROC, nie możesz w ten sposób określać spalania zalej go do pełna wyjeżdzij do rezerwy i zatankuj znów do pełna teraz zatankowane litry podziel przez przejechane kilometr i pomnóż przez 100 i wychodzi ci spalanie i takich cyklów kilka razy i wtedy z sumuj i podziel przez liczbę tych cyklów i wychodzi ci średnie spalanie.
specWROC, nie możesz w ten sposób określać spalania zalej go do pełna wyjeżdzij do rezerwy i zatankuj znów do pełna teraz zatankowane litry podziel przez przejechane kilometr i pomnóż przez 100 i wychodzi ci spalanie i takich cyklów kilka razy i wtedy z sumuj i podziel przez liczbę tych cyklów i wychodzi ci średnie spalanie.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]