Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Przemocar w Warszawie
Moje autko : 156,6KM i 361,9Nm
Jak uszczelnic dolot? mam opaski grube zlączki silikonowe i gdzies tam delikatnie ucieka, niestety ranty jeszcze musze zrobić bo lubi sie zsunać wąż, jak bedą ranty i ciaśniej wejdą to troche uszczelni to? czy macie inne sposoby?
najlepszy jest rant wygladajacy tak:
do tego szerokie opaski:
do tego szerokie opaski:
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
szpieg, mam takie opaski, ranty musze zrobić i to uszczelni juz bardziej gdy bedzie rant?
Antonioo odtłuść rure i wąż w środku przed montażem, jak dostanie temperatury to silikon się lekko "przyklei" do rury
-
- Forum Master
Witam, Antonioo, rant zapobiegnie suwaniu się silikonu, rant nie uszczelni. Żeby wszystko było szczelne silikon musi być dopasowany lub może za mało wchodzi silikon na rurkę?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
wchodzi ciezko w silikon, do tego ile wlezie opaski zaciskam teraz moze i nie zrzuca juz ale słychać turbo niesamowicie i syczy, kumpel mówił ze juz turbo tak bedzie słychać ale jest to nieszczelne do konca, i nie ma takiego jeb jak przed założeniem dolotu, na starym IC szedł jak poje, teraz troche zamulony trzeba korekte programu zrobić czy przez lekka nieszczelnośc to jest?
tak i tak rozebrać musze wiec jeszcze raz wszystko odtłuszcze i dam do kogoś aby mi ranty porobił.
tak i tak rozebrać musze wiec jeszcze raz wszystko odtłuszcze i dam do kogoś aby mi ranty porobił.
-
- Forum Master
U mnie po zamontowaniu FMIC nic nie zamuliło. Jaką masz turbinę, bo u mnie na hybrydzie AWX/ARL też słychać lekki syk, ale nigdzie nic nie ucieka, podobno hybrydy tak mają.
Może IC ma dziurkę?
Może IC ma dziurkę?
Tomek
tomek08, no gdzie wszystko nówka robione załozone, ASZ mam serie wszystko tylko teraz FMIC no może przez to ze gdzieś tam ucieka, a jaką masz średnice dolotu? i te opaski zaciskowe jaki rozmiar?
srednica dolotu nie ma wplywu na laga...na fizyke nie chodziliscie?
skoro w passacie b5 fl rury są bliskie srednicy fi 60 to u nas taka srednica nie bedzie maiła wpływu na laga to chyba oczywiste?
skoro w passacie b5 fl rury są bliskie srednicy fi 60 to u nas taka srednica nie bedzie maiła wpływu na laga to chyba oczywiste?
Fahoo, no dobra ja mam 50 rury, tylko chce to teraz uszczelnić wszystko, na wiosne jechać na program
zrób test na szczelność i się okaże czy gdzieś coś jest nieszczelne. Nie wiem jak w dizlu ale w benzynie zdejmuje się przepływkę dorabia się z puszki wkład wielkości przepływki z wyjściem na podpięcie kompresora następnie odkręcamy korek od oleju zatykamy miejsce gdzie jest ten grzybek od oparów olejowyych i ustawiamy kompresor na 0,5 bar i *#cenzura#* jak nic nie słychać zwiększamy np do 1 bar
-
- Forum Master
Antonioo, ja ma średnicę ori, czyli coś koło 50mm (nic nie zmieniałem na większe).
Opaski mam takie
Pozdrawiam.
Opaski mam takie
Pozdrawiam.
Tomek