Ściaga i skręca
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ściaga i skręca
Witam,
Proszę o pomoc mianowicie przy dodaniu gazu samochód zaczyna skręcać w prawo a kierownica skręca w lewo. Sprawdzałem na stacji diagnostycznej i jak się okazało wszystkie gumy są ok. Przy stałej prędkości samochodu nie ściąga... Czym to jest spowodowane.
Pozdrawiam
Proszę o pomoc mianowicie przy dodaniu gazu samochód zaczyna skręcać w prawo a kierownica skręca w lewo. Sprawdzałem na stacji diagnostycznej i jak się okazało wszystkie gumy są ok. Przy stałej prędkości samochodu nie ściąga... Czym to jest spowodowane.
Pozdrawiam
- gabriel_bar
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ściaga i skręca
Ja bym sprawdził śrubu mocujące wahacz, te przednie, miałem podobny objaw, jak przyśpieszałem auto uciekało w prawo, maiłem luz na lewym kole, dodatkowo stukało na nierównościach, przy hamowaniu i poźniejszym ruszaniu było stuknięcie, raz juz szarpałem kołem, ale nie było nic słychać, zależy jak się koło ułoży, ostatnio kopnołem w koło i zauważyłem podejrzany ruch koła, wgłębiłem się w temat i ta śruba była niedokręcona. Byłem zdziwiony że mimo wcześniejszego sprawdzania tego nie zauwałyłem no i nie spodziewałem się że to mocowanie wahacza jest winne, może był na biegu, nie pamiętam, najważniejsze że jest już ok.
Chociaż na szarpakach by to chyba wyszło
Chociaż na szarpakach by to chyba wyszło
- piotrusss89
- Użytkownik
Ściaga i skręca
a pochylenia i zbieżność jest okej? na mój gust to coś nie tak, a po czym to się pokazało, tak nagle czy po wjeździe w dziurę? może hamulec coś blokuje?
Moja Bryka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=491633" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Ściaga i skręca
A czy może mieć to coś wspólnego z skrzynią albo z ciśnieniem w oponach. W dziurę raczej nie wjechałem.
- piotrusss89
- Użytkownik
Ściaga i skręca
ze skrzynia raczej nie.. no a ciśnienia nie sprawdzałeś? zawsze zaczynać trzeba od najtańszego a może masz drążek krzywy..?
Moja Bryka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=491633" onclick="window.open(this.href);return false;
Ściaga i skręca
Ciśnienie sprawdzone, jednak to nie to;; jutro jestem umówiony na sprawdzenie zawieszenia jeszcze raz. Mam nadzieję że teraz znajdą przyczynę.
- piotrusss89
- Użytkownik
Ściaga i skręca
zobacz bo może drążek jest krzywy.. a jesteś ze szczecina? bo jak tak to zapraszam do warsztatu Cemot na Mierzynie..
Ściaga i skręca
Jak nic nie wyjdzie to podnieś samochód i sprawdź kiedy nie będzie stał na kołach - czasem wtedy odzywają się nowe rzeczyave86 pisze:jutro jestem umówiony na sprawdzenie zawieszenia jeszcze raz