O swapie Pierburga 2E2 na WEBERA z Fiata 125p + ankieta :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Z tego co liczyłem to na trasie 300km spalanie gazu wyszło mi około 8,5l.
Na Pierburgu po mieście palił 8,7 na trasie oczywiście mniej ale był o wiele mniej dynamiczny.
Wydaje mi się, że powinienem jeszcze odkręcić gazu na pierwszej przepustnicy bo w momencie, gdy obie zaczynają się otwierać na niskich obrotach i za wysokim biegu to auto zamiast wolno przyspieszać zaczyna się dławić ale wtedy spalanie wzrośnie.
Za kilka dni będę wiedział ile pali po mieście i wtedy prawda wyjdzie na jaw.
Miłych przeróbek wszystkim!
aha...gardziele mam 24 i 26 a dysze od paliwa nie pamiętam jakie ale to co na benzynie wciska w fotel od samego początku do końca to normalnie nie to auto!(nie auto bo pali wtedy jak statek NASA)
no i jeszcze ten gardłowy ryk po depnięciu do dechy po prostu potwór.
Na Pierburgu po mieście palił 8,7 na trasie oczywiście mniej ale był o wiele mniej dynamiczny.
Wydaje mi się, że powinienem jeszcze odkręcić gazu na pierwszej przepustnicy bo w momencie, gdy obie zaczynają się otwierać na niskich obrotach i za wysokim biegu to auto zamiast wolno przyspieszać zaczyna się dławić ale wtedy spalanie wzrośnie.
Za kilka dni będę wiedział ile pali po mieście i wtedy prawda wyjdzie na jaw.
Miłych przeróbek wszystkim!
aha...gardziele mam 24 i 26 a dysze od paliwa nie pamiętam jakie ale to co na benzynie wciska w fotel od samego początku do końca to normalnie nie to auto!(nie auto bo pali wtedy jak statek NASA)
no i jeszcze ten gardłowy ryk po depnięciu do dechy po prostu potwór.
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Witam Panowie. Widze ze sprawa rusyla nieco z miejsca. Sluchaj plusie jak cos to podeslij mi jakies informacje o twojej przerobce i wykombinujemy suplement. Co do przepustnic i dlawienia to bedzie to ciezko wyeliminowac bo to po prostu taka specyfika. Spada mu wtedy nagle podcisnienie i sie dlawi. Trzeba go nieco delikatniej traktowac daj znac o spalaniu. ja osobiscie nie narzekam bo zostalo po staremu a dynamika swietna. Powodzenia
witam, bardzo proszę o podesłanie poradnika na [email protected].
dla posiadaczy gazu prponuje forum na scirocco.pl i luknięcie na temat pod tytułem blos.. tam są rozwiązania dla posiadaczy gazu mojego patentu
dla posiadaczy gazu prponuje forum na scirocco.pl i luknięcie na temat pod tytułem blos.. tam są rozwiązania dla posiadaczy gazu mojego patentu
Spalanie gazu w mieście wyliczam teraz na 8,6 - 9 l więc nie jest tak źle, ale nie wciskam zbyt mocno a jazda i tak jest przyjemna. Benzyny w dalszym ciągu nie obliczyłem ale wyjdzie b.duzo bo tak ciągnie, że niedlugo zaczepy od fotela pourywam:-).
Nie słychać, żeby ktoś jeszcze brał się za weberowanie silnika....przeszło Wam...?
(chyba zrobie jakiś pomiar przyspieszenia na benzynie)
Nie słychać, żeby ktoś jeszcze brał się za weberowanie silnika....przeszło Wam...?
(chyba zrobie jakiś pomiar przyspieszenia na benzynie)
A takie było zainteresowanie (.Ja przyznam sie ze zrezygnowałem bo odniosłem zwyciestwo nad 2EE (dokładnie nie ja tylko pewien mechanik,wspominałem Ci juz o nim KamilW wcześniej).Naprawiłem chodzi jak zegarek na 900 \950 obrotków,nie gaśnie nie wiesza obrotów ideał za 200 zł.Napewnio nie ma takiego buta jak pisze "+" ale ja postawiłem na oszczednosć . Założyłem gas i chodzi jeszcze lepiej,równiej 900 i ani drgnie.
Pali 10 w mieście przy dynamicznej jeżdzie.
Ale pozdrawiam wszystkich WEBEROWYCH zapaleńców.
Pali 10 w mieście przy dynamicznej jeżdzie.
Ale pozdrawiam wszystkich WEBEROWYCH zapaleńców.
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
no ktorzy gdzies czmychli no ale coz. Ja jestem zadowolony, + i archeosik tez wiec jest git swoj projekt ciagle ulepszam i jestem juz w takiej fazie ze jak tylko poskladam pierburga do kupy to go sprzedaje juz nigdy do niego nie wroce... pozdro for all from dark site of the RF powersergap pisze:Ale pozdrawiam wszystkich WEBEROWYCH zapaleńców
ja mam kilka weberkow w tym 2 lub 3 po regeneracji. nie czytalem tego postu od poczatku bo troche dlugi ale z doswiadczenia wiem ze patent ten jest super. montowalismy cos takiego w reni 11 i renia chodzila jakby jej ktos startera zalal w dolot fakt ze przy wykrecaniu spalanie bylo w granicach challenger'a ale warto bylo.troche bylo jazdy z pierszym gaznikiem ale byl z tym podcisnieniem na drugiej przepsutnicy. zalozylismy gaznik z druga mechaniczna i bylo zero dziur przy przyspieszaniu. jak ktos bedzie chcial meeeega rzezby to moge sprobowac zalatwic podwojny gaznik webera.
One Man Crew
zawsze można kupić gaźniki z motocykla. Takie z cbr 600 f kosztują do 160zł.marepako pisze:ja mam kilka weberkow w tym 2 lub 3 po regeneracji. nie czytalem tego postu od poczatku bo troche dlugi ale z doswiadczenia wiem ze patent ten jest super. montowalismy cos takiego w reni 11 i renia chodzila jakby jej ktos startera zalal w dolot fakt ze przy wykrecaniu spalanie bylo w granicach challenger'a ale warto bylo.troche bylo jazdy z pierszym gaznikiem ale byl z tym podcisnieniem na drugiej przepsutnicy. zalozylismy gaznik z druga mechaniczna i bylo zero dziur przy przyspieszaniu. jak ktos bedzie chcial meeeega rzezby to moge sprobowac zalatwic podwojny gaznik webera.