Nie można zagrzać silnika.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

MYRO81
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: MYRO81 » ndz sty 06, 2013 02:03

Witam.

Od niedawna posiadam VW Polo z 1997r. z silnikiem 1.0 w gazie (zwykły nie sekwencja) i mam problem z jego nagrzewaniem. Wygląda to mniej więcej tak: w aucie nie ma ogrzewania, z kratek leci letnie powietrze a nie ciepłe, i dodatkowo wskazówka od temperatury silnika się nie podnosi. Sprawdzałem czujnikiem laserowym do jakiej temperatury nagrzeje się silnik i wykazało od 50 do 55 stopni. Wymieniłem termostat, nagrzewnicę sprawdzałem podłączenie gazu (parownik jest dobrze podłączony), oraz wszystkie przewody w układzie i niby jest ok ale nie można nagrzać silnika i nie ma ogrzewania. Dodam że jest odpowiednia ilość płynu i układ jest odpowietrzony.

Co może jeszcze to powodować??????????????????
Czy uszkodzony czujnik temperatury będzie powodował że silnik si nie nagrzeje?????????????

Z góry dziękuję za pomoc..

Pozdrawiam.

mariusz33
Forum Master
Forum Master

Post autor: mariusz33 » ndz sty 06, 2013 11:36

A jakiej firmy jest termostat.Ja w mk2 dwa razy wymienialem i dopiero jak zalozylem wahlera jest ok.

Mariusz

Awatar użytkownika
Sokol9185
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Sokol9185 » ndz sty 06, 2013 18:00

jak wyżej kolega też mialem podobnie może jakiś inny termostat spróbuj bo na gaz bym nie stawial

Masz ochotę zajrzyj i zostaw coś po sobie :):)

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459809" onclick="window.open(this.href);return false;

kupie wzmocnienia zderzaków przód + tyl pod szeroki zdeś tylko ori wchodzi w grę

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

Post autor: marcin7x5 » śr sty 09, 2013 15:17

A sprawdzałeś czy oba węże sa jednakowo rozgrzane i czy nagrzewają się równoczesnie? Jeżeli tak to termostat do wymiany. Jeżeli natomiast gorny wąż jest gorący a dolny chłodny to termostat ok i problem jest gdzie indziej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Passat, Polo, Jetta etc.”