Witam.
Po raz kolejny proszę o pomoc.
Ostatnio zdażyło się że kilka razy straciłem biegi 3,4,5. Lewarek blokuje się w lewej skrajnej pozycji i mam tylko bieg 1,2 i wsteczny. Nie ma możliwości ruchu na srodek i prawą strone nie mówiąc o wyższych biegach. Po poruszaniu (kilkuminutowym) wybierakiem w komorze silnika powróciły biegi 3 i 4 i po czasie tez 5 lecz ten wchodzi bez wyrażniego skoku jak bylo to przedtem.
Nie bardzo mam czas szukać usterki i proszę o ewentualne podpowiedzi gdzie szukać przyczyny.
Z góry dzięki
Blokada ruchu lewarka ze skrajnej lewej pozycji w prawo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Wszyscy mamy w podpisach "Wróżka Ela". Napisz jaki rocznik auta i oznaczenie kodowe silnika, bez tego Twój temat będzie "wisiał" bez odpowiedzi.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
to ile masz tych biegówlawa.wwo pisze:Nie ma możliwości ruchu na srodek i prawą strone nie mówiąc o wyższych biegach
Zastosuj się do tego co napisał prezesik25, tymczasem zsyp
GOLF 3 1.9TDI 90km 1996r silnik 1Z.
Obecnie mam wszystkie biegi, jak sie blokują to mam tylko 1,2 i wsteczny a lewarkiem nie jestem w stanie zrobic ruchu na środek i prawo ( na luzie)
Obecnie mam wszystkie biegi, jak sie blokują to mam tylko 1,2 i wsteczny a lewarkiem nie jestem w stanie zrobic ruchu na środek i prawo ( na luzie)
- michalfrezz
- Mały gagatek
- Kontakt:
witam,
dołączam się do pytania ponieważ po dzisiejszej mroźnej nocy mam ten sam problem co lawa.wwo. Biegi 1,2 i R-wstek wchodzą a 3,4,5 nie można wrzucić. Myślałem ze przymarzł więc postawiłem do garażu na 5h w dzień ale to nic nie dało. Próbowałem na wybieraku i nie można go pociągnąć linką do góry na poziom +1. Na poziomie 0 gdzie jest pierwszy i drugi bieg wszystko wchodzi, tak zamo na poziomie -1 gdzie jest wsteczny. Mój samochód to też mk3 1.9TDI AFN 96rok. Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
dołączam się do pytania ponieważ po dzisiejszej mroźnej nocy mam ten sam problem co lawa.wwo. Biegi 1,2 i R-wstek wchodzą a 3,4,5 nie można wrzucić. Myślałem ze przymarzł więc postawiłem do garażu na 5h w dzień ale to nic nie dało. Próbowałem na wybieraku i nie można go pociągnąć linką do góry na poziom +1. Na poziomie 0 gdzie jest pierwszy i drugi bieg wszystko wchodzi, tak zamo na poziomie -1 gdzie jest wsteczny. Mój samochód to też mk3 1.9TDI AFN 96rok. Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
MÓJ VARIAT ==> viewtopic.php?p=3816758#3816758" onclick="window.open(this.href);return false;
Była BESTIA==> viewtopic.php?f=87&t=120370&p=1332229#p1332229" onclick="window.open(this.href);return false;
Była BESTIA==> viewtopic.php?f=87&t=120370&p=1332229#p1332229" onclick="window.open(this.href);return false;