Czujnik temperatury węwnątrz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam! Mam problem z czujnikiem temperatury WEWNĄTRZ . Na climatroniku pokazuje mi że np. teraz mam -2 a w środku jest gorąco . Gdzie w vagu znajdę odczyt z z tego czujnika i gdzie ten czujnik wogole się znajduje ??
Krakulec
Krakulec, jeśli się nie mylę to na klimie jest pokazywana temperatura zewnętrzna
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Czujnik temperatury węwnątrz
Nie mylisz się Tak po prawdzie, to ja jeszcze nie spotkałem samochodu, w którym byłby termometr wewnętrzny... Na klimatronikach są tylko pokazywane docelowe temperatury, ale to co innego.wojtas46 pisze:Krakulec, jeśli się nie mylę to na klimie jest pokazywana temperatura zewnętrzna
Re: Czujnik temperatury węwnątrz
Sprawdziłem i rzeczywiste to jest temperaturę zewnętrzna . Ale czegoś nie rozumie to co pokazuje termometr z licznika ?? Ja mam dwie odmienne temperatury na tym i na tym .
Krakulec
-
- Użytkownik
temperature zewnętrznąKrakulec pisze: Ale czegoś nie rozumie to co pokazuje termometr z licznika ??
Licznik i climatronic pokazuje temp zewnetrzna, tyle ze licznik z dokladnoscia do 0,5 stopnia.
Jesli temperatury sie roznia, to cos jest nie tak z elektryka.
Jesli temperatury sie roznia, to cos jest nie tak z elektryka.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Lub z czujnikami bo sa 2.
Odlacz ten w zderzaku to bedziesz wiedzial ktory podaje info do licznika a ktory do klimy.
Odlacz ten w zderzaku to bedziesz wiedzial ktory podaje info do licznika a ktory do klimy.
agrala, sa tez instalacje na 1 czujniku i z climatronica leci info do zegarow.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
a climatronic musi mieć temp z zewnątrz? na tej podstawie wtedy latem chłodzi a zimą grzeje w trybie auto czy coś takiego??
bo jak dla mnie nie jest potrzebna te temperatura zewnętrzna na climatronicu i w zegarach, bez sens. I dlatego chciałem do licznika podpiąć czujnik który bym miał w środku, tylko czy muszę mieć osobny czujnik czy można wykorzystać ten który jest w samej płytce w panelu climatronica? Czy takie kombinowanie nie ma sensu i lepiej osobny czujnik?
bo jak dla mnie nie jest potrzebna te temperatura zewnętrzna na climatronicu i w zegarach, bez sens. I dlatego chciałem do licznika podpiąć czujnik który bym miał w środku, tylko czy muszę mieć osobny czujnik czy można wykorzystać ten który jest w samej płytce w panelu climatronica? Czy takie kombinowanie nie ma sensu i lepiej osobny czujnik?
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
W płytce czujnik jest ci potrzebny żeby klimatronik sterował nawiewami i temperaturą powietrza. Jak chcesz kombinować to zostaje ci podpiąć inny, albo wziąć sygnał z tego w panelu, ale odpinanie go nie wchodzi w rachubę. Najpierw jednak musisz rozszyfrować całą pinotekę wtyczek w liczniku i dowiedzieć się czy przypadkiem z licznika sygnałz temp zewnętrzną nie jest przekazywany gdzieś dalej np do ECU, bo jeśli tak to tym kombinowaniem zrobisz swojemu autu bubę
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
guziolek pisze:Najpierw jednak musisz rozszyfrować całą pinotekę wtyczek w liczniku i dowiedzieć się czy przypadkiem z licznika sygnałz temp zewnętrzną nie jest przekazywany gdzieś dalej np do ECU, bo jeśli tak to tym kombinowaniem zrobisz swojemu autu bubę
spokojnie, mam mk3 z climatronicem z mk4 i licznikiem audi s3 więc nie zrobi sie buba
nie każde auto ma climatronik a ma 1/2 czy pełny fis i nie każde auto co ma fis ma climatronik. To że w twoim aucie są obie opcje nie oznacza że masz być jakimś wybranym. Temperatura zewnętrzna na climatroniku jest dla obsługującego climatronik - jest a wcale być nie musi bo nie we wszystkich samochodach to jest (zerknij np do A3). Chcesz mieć temperaturę wewnętrzną na liczniku - odetnij pin 26 - dodaj dodatkowy czujnik w kabinie i ciesz się że masz indywidualne automatisim pisze:bo jak dla mnie nie jest potrzebna te temperatura zewnętrzna na climatronicu i w zegarach, bez sens. I d
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5