Głośna praca ALH kąt dawka paliwa nurniki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam od początku borykam sie z głośną pracą TDI 90 konnego ALH automat jest taki metaliczny stuk w okolicy Głowicy pompy i głównie na 1 gwincie z 4 które wystają, na samej głowicy nie ma tego stuku i przenosi sie do 1 wtrysku wtryski wymienione na inne i dalej stuk na wtrysku więc to nie on. Specjalnie kupiłem stetoskop i w tej okolicy właśnie klepie.
Kąt ustawiony był na 75 zmieniłem na 52 dawka paliwa na 3 miałem 4.8 ale dalej klepie delikatniej ale klepie.
Pompa 11 tka
Czy może być tak że to jeden z nurników klepie ? czy nie ma takiej opcji i przenosi klepanie do samego wtrysku ?
Drugie pytanie jak ustawiałem kąt zobaczyłem po ściągnięciu obudowy rozrządu że pasek na kole od pompy jest przesuniety w prawo na równo z krawędzią tak ma być?
Kolejne pytanie dotyczy tego że spadają mi delikatnie obroty poniżej 903 na 880 przes 1 sek jak jade i puszcze pedał gazu zamiast sie zatrzymac na 903 to spada niżej i podbija czym może to być spowodowane? Na postoju jak przegazuje przeważnie staje przy 903
Dzieki i czekam na odp
Kąt ustawiony był na 75 zmieniłem na 52 dawka paliwa na 3 miałem 4.8 ale dalej klepie delikatniej ale klepie.
Pompa 11 tka
Czy może być tak że to jeden z nurników klepie ? czy nie ma takiej opcji i przenosi klepanie do samego wtrysku ?
Drugie pytanie jak ustawiałem kąt zobaczyłem po ściągnięciu obudowy rozrządu że pasek na kole od pompy jest przesuniety w prawo na równo z krawędzią tak ma być?
Kolejne pytanie dotyczy tego że spadają mi delikatnie obroty poniżej 903 na 880 przes 1 sek jak jade i puszcze pedał gazu zamiast sie zatrzymac na 903 to spada niżej i podbija czym może to być spowodowane? Na postoju jak przegazuje przeważnie staje przy 903
Dzieki i czekam na odp
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
W pompie TDI nie ma nurników.To są króćce przelotowe.mmmmat pisze:Czy może być tak że to jeden z nurników klepie ?
Tak ma być.mmmmat pisze:pasek na kole od pompy jest przesuniety w prawo na równo z krawędzią tak ma być?
Masą samochodu.mmmmat pisze:spadają mi delikatnie obroty poniżej 903 na 880 przes 1 sek jak jade i puszcze pedał gazu zamiast sie zatrzymac na 903 to spada niżej i podbija czym może to być spowodowane?
Dzieki za odp
"W pompie TDI nie ma nurników.To są króćce przelotowe." -- króćce przelotowe --- A czy w nich może coś klepać? czy one mają inną kontrukcje bo tylko na jednym słychać stuk ?
"spadają mi delikatnie obroty poniżej 903 na 880 przes 1 sek jak jade i puszcze pedał gazu zamiast sie zatrzymac na 903 to spada niżej i podbija czym może to być spowodowane"
Masą samochodu ? Tzn ? Proszę rozwiń temat o co konkretnie chodzi?
"W pompie TDI nie ma nurników.To są króćce przelotowe." -- króćce przelotowe --- A czy w nich może coś klepać? czy one mają inną kontrukcje bo tylko na jednym słychać stuk ?
"spadają mi delikatnie obroty poniżej 903 na 880 przes 1 sek jak jade i puszcze pedał gazu zamiast sie zatrzymac na 903 to spada niżej i podbija czym może to być spowodowane"
Masą samochodu ? Tzn ? Proszę rozwiń temat o co konkretnie chodzi?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
W zasadzie,to nie ma co w nich klepać.W nurnikach też.Same wtryski mogą mogą stukać,zwłaszcza gdy dostanie się jakiś paproch lub jeśli są stare i wypracowane (czyt.leją).mmmmat pisze: A czy w nich może coś klepać? czy one mają inną kontrukcje bo tylko na jednym słychać stuk ?
Jeżeli wtryski które założyłeś są sprawne,to może to nie jest to wina układu paliwowego,tylko jakieś wściekłej szklanki...
Piszesz,że w trakcie jazdy wciskasz i puszczasz gaz,to obroty spadają niżej,niż na biegu jałowym,więc logiczne jest,że jak auto zwalnia i wyhamowuje obroty silnika,to pociągnie je niżej,po czym rola się odmienia i silnik zaczyna podciągać obroty do góry.mmmmat pisze:Masą samochodu ? Tzn ? Proszę rozwiń temat o co konkretnie chodzi?
To tak na chłopski rozum.Mam nadzieję,że chwytasz o co biega.
Na koniec,mogę dorzucić,że inne TDI też tak mają.
Dzieki
Co do wtrysków to klepie zawsze pierwszy jak zamiennie z innym tak samo wiec idzie ten stuk od pompy bo jak dam w inne miejsce do np 3 cylindra to nie klepie już, sam wtrysk poniżej już wydaje delikatne cykanie i głośno jest głównie do samej nakrętki wtrysku.
Sama pompa w sobie klepie jak pracuje wiadomo, ale to powinno klepać na wszystkich wypustach tak samo z głowicy a jest tak że na 2 ciszej a na 2 o wiele głośniej i niesie to potem aż do samego wtrysku poprzez metalowu weżyk na nim jest najgłośniej.
Co do obrotów to chyba raczej silnik w Automacie nie wyhamowuje bo czy jade 80 u puszcze gaz czy 20 tak samo.
Dźwigłem na 924 obroty i spada na 903 teraz i podbija do 924 spowrotem choć raz jak zauważyłem spadło znowu do 860 przez chwilke a wtedy jest delikatne drganie silnika.
Jak pompa klepie i tak się to rozchodzi to co może klepać? w samej pompie?
Co do szklanki to powinno klepać raczej pod pokrywą czy niżej bo jak obsłuchałem cały silnik to cichuteńko klepie na całej pokrywy szum delikatny i na silniku też.
A klepie na węzykach od pompy ,głowicy pompy oraz mocowanie pompy wydaje dziwięki.
Jeszcze co daje stukot jak *#cenzura#* stetoskopem to napinacz paska i amortyzatorek ale to chyba normalne czy nie powienien wogóle wydawać dziwieków? podczas pracy?
Od niego raczej by nie niosło po mocowanie pompy i do wężyków?
Dzieki
Co do wtrysków to klepie zawsze pierwszy jak zamiennie z innym tak samo wiec idzie ten stuk od pompy bo jak dam w inne miejsce do np 3 cylindra to nie klepie już, sam wtrysk poniżej już wydaje delikatne cykanie i głośno jest głównie do samej nakrętki wtrysku.
Sama pompa w sobie klepie jak pracuje wiadomo, ale to powinno klepać na wszystkich wypustach tak samo z głowicy a jest tak że na 2 ciszej a na 2 o wiele głośniej i niesie to potem aż do samego wtrysku poprzez metalowu weżyk na nim jest najgłośniej.
Co do obrotów to chyba raczej silnik w Automacie nie wyhamowuje bo czy jade 80 u puszcze gaz czy 20 tak samo.
Dźwigłem na 924 obroty i spada na 903 teraz i podbija do 924 spowrotem choć raz jak zauważyłem spadło znowu do 860 przez chwilke a wtedy jest delikatne drganie silnika.
Jak pompa klepie i tak się to rozchodzi to co może klepać? w samej pompie?
Co do szklanki to powinno klepać raczej pod pokrywą czy niżej bo jak obsłuchałem cały silnik to cichuteńko klepie na całej pokrywy szum delikatny i na silniku też.
A klepie na węzykach od pompy ,głowicy pompy oraz mocowanie pompy wydaje dziwięki.
Jeszcze co daje stukot jak *#cenzura#* stetoskopem to napinacz paska i amortyzatorek ale to chyba normalne czy nie powienien wogóle wydawać dziwieków? podczas pracy?
Od niego raczej by nie niosło po mocowanie pompy i do wężyków?
Dzieki
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
po coś ruszał dawkę przecież dobra byłammmmat pisze: dawka paliwa na 3 miałem 4.8 ale dalej klepie
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Moja wina.Przeoczyłem,że to automat...mmmmat pisze:Co do obrotów to chyba raczej silnik w Automacie nie wyhamowuje
Re: Głośna praca ALH kąt dawka paliwa nurniki
Oto klekot mojego alh juz sam nie wiem co może klepać wtryski wymienione stawiam na pompe chyba jedynie ale cczy może w niej coś klepać?
Stetoskopem slychac kłównie na węzykach sam wtrysk cyka ale slabo węzyki daja mocno aż do pompy jzu sam nie wiem posluchajcie mam kąt na pompie 52 chyba dam 30 i zoabcze wtedy czy ciszej bedzie
FILMIK
" onclick="window.open(this.href);return false;
Stetoskopem slychac kłównie na węzykach sam wtrysk cyka ale slabo węzyki daja mocno aż do pompy jzu sam nie wiem posluchajcie mam kąt na pompie 52 chyba dam 30 i zoabcze wtedy czy ciszej bedzie
FILMIK
" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak wtryski były robione to może są źle ustawione, na zbyt wysokie ciśnienia albo nierówne, spróbuj założyć inne sprawne wtryski.
- Greeqo
- Mały gagatek
- Auto: bmw
- Kontakt:
Ja mam ten sam objaw, i walczę z nim od roku i nie mogę sobie poradzić, a silnik ten sam ALH, podobno alh tak mają, wtryski wsadziłem z ASV i jedyna korzyść z tego to że mniej pali, dalej trzaska się, sprawdzone wszystko można powiedzieć, napinacz, rozrząd, też bawiłem się ustawianiem kąta wtrysku i dawek paliwa, i jakie by nie były ustawienia to nie zmienia nic, stekoskopem jak sprawdzałem to też jakby najgłośniej było z tyłu pompy, jakby na dole pompy, a bloku silnika (1 cyl) popychacze wymieniałem, (na te co mają być w alh) i też nic, wałek jak nowy, byłem u gościa w piekarach co tak nie samowicie się zna na dieslach i mówi że może coś w bloku być, że czasem mieli przypadki że auta w silnikach mają coś tam bardziej wytarte, w niczym to nie przeszkadza, ale po przebiegu powyżej 200tys zaczyna się trzaskać i już, posłuchaj taxówek w tdi, kiedyś jak się tym zainteresowałem to jak słyszałem paski w tdi to masakra tam dopiero się trzaska silnik, na razie się przyzwyczaiłem do tego, ale wkurza mnie to bardzo, kolega ma bore AGR i silnik chodzi jak nowy, piękny klank silnika, a w moim to w ogóle nie ma kultury pracy, no ale co zrobić...
[URL=https://matchnow.info]Beautiful Girls in your town[/URL]
Logi poniżej wiem że nie pełne
Jeden log to jazda po mieście widać jak spadaja te obroty.
Autko idzie jak błyskawica ale podczas spadających obortów drga silnik i jest to denerwujące.
Grupy: 000,001,003 - http://vaglog.rtnet.pl/epterode_113745.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Grupy: 003,011,003,011 - http://vaglog.rtnet.pl/epterode_113746.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Grupy: 008,010 - http://vaglog.rtnet.pl/epterode_113747.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeden log to jazda po mieście widać jak spadaja te obroty.
Autko idzie jak błyskawica ale podczas spadających obortów drga silnik i jest to denerwujące.
Grupy: 000,001,003 - http://vaglog.rtnet.pl/epterode_113745.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Grupy: 003,011,003,011 - http://vaglog.rtnet.pl/epterode_113746.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Grupy: 008,010 - http://vaglog.rtnet.pl/epterode_113747.html" onclick="window.open(this.href);return false;