Obroty silnika w głośnikach DSP
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Yarros
- Zielony Varia(n)t
- Kontakt:
Witam. Założyłem do siebie dsp NOKI.. I po wszystkim elegancko wszystko grało dopuki nie włączyłem silnika.. Przy odpalaniu słychać rozrusznik że tak powiem.. Potem słychać obroty silnika jeśli się doda gazu. (takie piszczenie) Tak jakby słychać było prace alternatora.. Co zrobić? Źle podłączyłem?
Prosze o pomoc..
Prosze o pomoc..
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Sprawdzić szczotki alternatora i poprawić kable masowe.Yarros pisze:Co zrobić?
- Yarros
- Zielony Varia(n)t
- Kontakt:
Re: Obroty silnika w głośnikach DSP
Masa była sprawdzana.. Podpinałem, przepinałem w różne wtyczki. Koło skrzynki bezpieczników na tym pałąku. Szczotki alternatora? Jak sprawdzić?
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Wykręcić i ocenić, jak bardzo są wytarte. A o masie mówię nie tylko w kwestii samego DSP, ale alternatora, radia itd.
Jak będzie zmieniać szczotki to pasowało by przeszlifować komutator i przeskrobać przerwy. Ale wtedy trzeba alternator wyjąć.k0nr4d pisze:Wykręcić i ocenić, jak bardzo są wytarte. A o masie mówię nie tylko w kwestii samego DSP, ale alternatora, radia itd.
Jak już wykluczysz alternator (bo przecież bez dsp gra OK) to skup sie na masie i kablach sygnałowych
-
- Nowicjusz
Witam
Przepraszam, że odgrzebuje ale też mam problem z dźwiękiem obrotów w głośnikach. Jak twierdzi kolega ditomek skupić się na kablach głośnikowych i na masie, ale gdyby nie było dobrej masy to grałby wzmacniacz ?? Kable głośnikowe od wzmacniacza puściłem dwoma progami ( bo było bliżej bez kombinowania ). W lewym progu puściłem kable zasilające, chincze i kable głośnikowe do lewego głośnika a do prawego głośnika puściłem po prawym progu. A co do masy podpiąłem ją do śruby ukrytej pod plastikiem osłaniającym tylne lewe kolo. Tej masy nie odczyściłem do gołej blachy, jest na niej lakier. Myślicie że to może pomóc ?????????
Przepraszam, że odgrzebuje ale też mam problem z dźwiękiem obrotów w głośnikach. Jak twierdzi kolega ditomek skupić się na kablach głośnikowych i na masie, ale gdyby nie było dobrej masy to grałby wzmacniacz ?? Kable głośnikowe od wzmacniacza puściłem dwoma progami ( bo było bliżej bez kombinowania ). W lewym progu puściłem kable zasilające, chincze i kable głośnikowe do lewego głośnika a do prawego głośnika puściłem po prawym progu. A co do masy podpiąłem ją do śruby ukrytej pod plastikiem osłaniającym tylne lewe kolo. Tej masy nie odczyściłem do gołej blachy, jest na niej lakier. Myślicie że to może pomóc ?????????
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Myślimy, że tak. Tyle, że bardziej chodzi o masę na radioodbiorniku.
Podepne się żeby nie zakładać nowego tematu. Gdzie jest zamontowany fabrycznie wzmak Nokii w golfie 4?
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Cześć
Masę w radiu mam dobrą. Czy pozostaje mi tylko przełożyć kable głośnikowe, aby nie leżały obok zasilających czy podłączyć między zasilaniem a wzmacniaczem [URL=http://www.fotem.pl/show/full/f81a38d6f ... 63c1fa82ab]
Masę w radiu mam dobrą. Czy pozostaje mi tylko przełożyć kable głośnikowe, aby nie leżały obok zasilających czy podłączyć między zasilaniem a wzmacniaczem [URL=http://www.fotem.pl/show/full/f81a38d6f ... 63c1fa82ab]
-
- Forum Master
- Kontakt:
Kable głośnikowe mogą leżeć z zasilaniem, czytajcie uważnie - kable sygnałowe należy kłaść jak najdalej od wiązek zasilania, czyli te, którymi płynie sygnał z radia na wzmacniacz. One są ważne, a nie wychodzące ze wzmacniacza i idące do głośników.
-
- Nowicjusz
Podpowiedz jak te kable sygnałowe puścić ??
Czy musiałbym ściągać schowek ?? Czy długość kabli starczy ?? Są 5 metrowe.
Z góry dzięki
Czy musiałbym ściągać schowek ?? Czy długość kabli starczy ?? Są 5 metrowe.
Z góry dzięki
-
- Forum Master
- Kontakt:
Co ja mogę powiedzieć... Trzeba zainwestować w dobrej jakości przewody z bdb ekranem, a nie najtańsze za 20-30 zł. Około 80-100 zł. za parę takie kabelki. 5 m wystarczy, to nie autobus W golfie kładłem tunelem środkowym, dobrej jakości przewody i nic się nie działo, podstawa, to dobre RCA i unikać elektryki i przewodów głośnikowych obok RCA.