Rozrusznik 1.8 RP Cyka nie kręci.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Hej, dzisiaj kolejny problem z moim golfem. Przy próbie odpalenia słychać jak stuka elektromagnes lecz nie kręci rozrusznik. Wyjąłem go ( sam rozrusznik bez automatu ). Myślałem, że to wina szczotek jednak są w bardzo dobrym stanie, po podłączeniu silnika rozrusznika na krótko działa bez problemu. Sprawdzałem napięcie na wyjściu z automatu ( tam gdzie przykręca się szczotkotrzymacz ) i minusa i bez podłączonego rozrusznika przy przekręceniu kluczyka było niecałe 12V a po podłączeniu rozrusznika jest niecałe 1V. Czy ktoś mi podpowie co to może być lub co sprawdzić ? Wydaje mi się tak jakby jakieś napięcie nie dochodziło do rozrusznika... Jest jakiś osobny przekaźnik ? Obawiam się, że nie obejdzie się bez wyciągnięcia całego rozrusznika...
Bardzo was proszę o pomoc gdyż nie mam za dużo czasu na naprawę tego
Edit, czy może być tak że automat jest już wywalony i podaje słaby prąd na szczotki rozrusznika ? W zeszłą zimę automat się zawieszał. Może już nadszedł jego kres ?
Bardzo was proszę o pomoc gdyż nie mam za dużo czasu na naprawę tego
Edit, czy może być tak że automat jest już wywalony i podaje słaby prąd na szczotki rozrusznika ? W zeszłą zimę automat się zawieszał. Może już nadszedł jego kres ?
Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2013 23:54 przez Pawlo_j23, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VWGolf.pl Killer
Bendix niema nic do prądu stawiam na elektromagnes! skoro na krótko chodzi rozrusznik a przez elektromagnes tylko cyka to załacza tylko bendix!
Sorki chodziło mi o elektromagnes oczywiście nie o bendix Poszedłem jeszcze dla pewności, na krótko w samochodzie też śmiga rozrusznik więc jutro wykręcam rozrusznik i szukam nowego automatu
Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2013 23:34 przez Pawlo_j23, łącznie zmieniany 1 raz.
wymień rozrusznik na używkę i będzie git najszybciej, najprościej i najpewniej
Kto SmarujeTen Jedzie
AUS LIEBE ZU DEN AUTOS DER GRUPPE "VAG"
Volkswagenwerk AktienGesellschaft
AUS LIEBE ZU DEN AUTOS DER GRUPPE "VAG"
Volkswagenwerk AktienGesellschaft
Najpewniej ? No chyba wolę wymienić elektromagnes skoro szczoty są ok. Będę miał większą pewność, że używany za chwile nie nawali Tylko czy znajdę jutro odpowiedni automat.. właśnie przeglądam katalog ASa
-
- VWGolf.pl Killer
Wymien sam automat w dobrym sklepie mają na miejscu a jak nie to jak rano zamówisz popołudniu jest!
-
- VWGolf.pl Killer
Z numerów niestety nic nie wynalazłem.. trzeba będzie dopasować..
W każdym razie dziękuję za pomoc
Automat kupiony, założony śmiga bez problemu
W każdym razie dziękuję za pomoc
Automat kupiony, założony śmiga bez problemu