Wprawdzie późno odpowiadam i pewnie już masz ubezpieczenie, ale może przyda się innym. Udział własny można znieść podwyższając kwotę składki. W moim wypadku cena minicasco wzrosła ze 141 do 282zł, jednak i tak moim zdaniem jak najbardziej wartoNastar pisze:A ja zastanawiam się nad miniCASCO w PZU. Za OC, miniAC, NNW policzyli mi dziś 830zł przy wartości auta 22.000zł.
Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym produktem ?
Martwi mnie najbardziej ten udział własny nie mniejszy niż 500zł...
PORÓWNYWARKA CEN UBEZPIECZEŃ - czyli za ile ubezpiecze auto?
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Re: PORÓWNYWARKA CEN UBEZPIECZEŃ - czyli za ile ubezpiecze a
Jeśli interesuje was najtańsze OC a macie do 30 lat to polecam to https://www.youcandrive.pl" onclick="window.open(this.href);return false; Sam ubezpieczyłem tam auto tydzień temu i od najtańszej oferty dali ponad 100zł taniej.
Rudisz, sam się właśnie zastanawiam nad tą ubezpieczalnią, prawko mam niecałe 3l i wszędzie krzyczą aktualnie powyżej tysiaka a tam zaledwie 700zł:)
az taka różnica w cenie,może gdzie indziej jest jakiś haczyk?
Nie ma, YCD to Hestia, a OC nie jest dla Ciebie i tak
fakt niby haczyków brak, nie dają zwyżki dla młodych kierowców stąd taka przystępna cena, warunek nie starszy niż 30l i prawko nie mniej jak 2lata [chyba] Dziś po kolejnych kilku kalkulacjach w różnych ubezpieczalniach samo oc taniej nawet 0 300zł wyszło więc to sporo:) Więc także kupuje oc+nnw w ycd
Re: PORÓWNYWARKA CEN UBEZPIECZEŃ - czyli za ile ubezpiecze a
No a mi tam wcale taniej nie wyszło i przedłużyłem dotychczasową polisę OC w HDI Asekuracja. Nie ma czasem jakiś ulg za to że właśnie się przedłuża? Wszędzie mi wychodziło drożej.
z tego co wiem to raczej nie. Tym bardziej że to moja pierwsza polisa będzie w YCD, cena mnie zaskoczyła bo wyszło ok 700zł a przedłużenie w mtu ponad 1200zł, może maniu wpływ ma rocznik auta i to ile masz lat prawo jazdy itd.
-
- Nowicjusz
Witam
Ja mam pytanie odnośnie swojego OC.
Mam współwłaścicielstwo z osobą która ma -60 %. Golf V 1.4 16V 80KM. Bez żadnych szkód przez ostatnie 20 lat.
Poszedłem do PZU i wyliczyli mi 314 zł (bez nw) na rok czasu. Szczerze byłem w szoku bo trochę mi się za mało widziałem.
Sprawdziłem jak sytuacja ma się u kumpla w HDI: seat cordoba 1.4 16V 75 KM. Płaci 340 zł ale na pół roku.
W czym jest haczyk ? a może go nie ma ?
Ja mam pytanie odnośnie swojego OC.
Mam współwłaścicielstwo z osobą która ma -60 %. Golf V 1.4 16V 80KM. Bez żadnych szkód przez ostatnie 20 lat.
Poszedłem do PZU i wyliczyli mi 314 zł (bez nw) na rok czasu. Szczerze byłem w szoku bo trochę mi się za mało widziałem.
Sprawdziłem jak sytuacja ma się u kumpla w HDI: seat cordoba 1.4 16V 75 KM. Płaci 340 zł ale na pół roku.
W czym jest haczyk ? a może go nie ma ?
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Lucek Mostowiak, masz zniżki od współwłaściciela i nowszy samochód
-
- Nowicjusz
Ale w przypadku Seata, też ma -60 % zniżek. Czy różnica 4 lat jest aż tak znacząca ?
Pytam dlatego, że ktoś mi raz mówił, że w PZU są jakieś problemy z naliczaniem zniżek dla kogoś kto ma tylko po to współwłaścicielstwo by nabijać zniżki.
I mało tego, sprawdził kumpel w PZU jakie jemu raty wychodzą i wyszło mu 380 zł na rok
Pytam dlatego, że ktoś mi raz mówił, że w PZU są jakieś problemy z naliczaniem zniżek dla kogoś kto ma tylko po to współwłaścicielstwo by nabijać zniżki.
I mało tego, sprawdził kumpel w PZU jakie jemu raty wychodzą i wyszło mu 380 zł na rok