Brak czujnika temperatury zewnętrznej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Wszystko gra i buczy:) czujnik sam zaczął działać:) Potwierdzam informacje ze czujnik 1J0 919 379 A i czujnik 1J0 919 379 to to samo bo wartości temperatur pokazuje dobrze:)
Re: Brak czujnika temperatury zewnętrznej
Qto pisze:faktycznie, od 2002 roku była wtyka o numerze 357 972 752 - także do niej pewnie będzie czujnik 1J0 919 379 A. Jak wiadomo liczniki 920 weszły wcześniej także to może być dodatkową informacją że parametrami się czujniki nie różnią...wtyczka sama w sobie tez może pasować skoro te czujniki szły od 2000 a wtyczki jeszcze były niby te starsze i nowsze dopiero po dwóch latach wprowadzono...grg474 pisze: Qto napisał(a): slawek987 napisał(a):Czym się różnią te dwa typy czujników?
Podejrzewam że niczym.
wtyczką mogą
Odwświeżam temat ponieważ chce sobie zalozyc czujnik temperatury. Nie mam fabrycznego okablowania i nie wiem jakie i skad wziasc kabelki(aso?). Chodzi mi o to zeby czujnik prawidlowo wskazywal wartosci temperatury a nie przeklamywal ze wzgledu na zla rezystancje przewodow wynikajaca z przekroju przewodu.Co do wtyczek i czujników to sprawa wyglada tak: czujnik 1J0 919 379 + wtyczka 357 972 752; czujnik 1J0 919 379 A + wtyczka 1J0 973 702 - Etka podaje odwrotnie i jest to blad. Wystarczy to wszystko porównac sobie na zdjeciach. Prosze o pomoc w sprawie tych kabelków.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie popadajmy w paranoje... Fabrycznie są przewody 0,35mm^2Mic pisze: Chodzi mi o to zeby czujnik prawidlowo wskazywal wartosci temperatury a nie przeklamywal ze wzgledu na zla rezystancje przewodow wynikajaca z przekroju przewodu
To nie paranoja tylko niewiedza, a jednoczesnie troska aby wszystko bylo jak nalezy Dzięki!!
A jak należy podłączyć czujnik bez wtyczki ? bo mam jeden z audi i drugi z MK 4 ale oba są odcięte od dawców bez wtyczek same kable
od passata B5 800820535 ma oba czarne kable
i nasz vw ma oba żólto brązowe wtyki... nr 357919379A
oby dwa oryginalne ale odcięte 2 cm za czujnikiem...
i który był by lepszy do 1/2 fis z can ?
jeden obojętnie który pin do zielonej wtyczki licznika pin 26 a drugi do masy ? dobrze myślę ?
- jak napisałem tak też zrobiłem , użyłem czujnika z audi bo wydawał się być lepszej jakośći , i działa tak jak trzeba
od passata B5 800820535 ma oba czarne kable
i nasz vw ma oba żólto brązowe wtyki... nr 357919379A
oby dwa oryginalne ale odcięte 2 cm za czujnikiem...
i który był by lepszy do 1/2 fis z can ?
jeden obojętnie który pin do zielonej wtyczki licznika pin 26 a drugi do masy ? dobrze myślę ?
- jak napisałem tak też zrobiłem , użyłem czujnika z audi bo wydawał się być lepszej jakośći , i działa tak jak trzeba
panowie piszecie ze czujnik jest w zderzaku ok a z kąt bierze temperature zewnetrzna jesli np golf IV 2001r climatronic sa kable w zderzaku ale nie było tam czujnika climatronic pokazywał ttem .otocznie dobrze bo sprawdzałem z innym autem, i pokazywało ok ale to samo na obu wyswietlaczach climatronic i fis wic z kąt??? a po włozeniu czujnika pokazuje dalej to samo ost zaczoł wariowac bo skacze mu tem od -10 do +10 i co teraz z tym zrobic????
- slawek987
- Gadatliwa bestia
Jest drugi czujnik temperatury zewnętrznej który mieści się gdzieś za filtrem kabinowym. Podmień ten czujnik w zderzaku z innego auta, być może że jest walnięty i temperatura skacze.buli12 pisze:z kąt bierze temperature zewnetrzna jesli
wczesniej nie było tam czujnika jak kupiłem auto za kratka pojechałem do kumpla wziołem 5 czujników na kazdym to samo obawiam sie ze padł czujnik ten pod filtrem
- slawek987
- Gadatliwa bestia
U mnie też nie było czujnika w zderzaku z tym że akurat pokazywało dobrze, ale zimą przekłamywał np. było -10, a na budziku miałem nawet -40. Sprawdź lub ewentualnie podmień ten pod filtrem i będziesz miał 100% pewność
tak zrobie tylko musz sie jakos do niego dostac trzeba nadkole sciagac???
Panowie mam problem otóż założyłem licznik full fis immo 3 do passata i mi temperatury nie pokazuje na climatronicu jest temperatura a na liczniku nie ma .Czujnik jest w zderzaku sprawny .Vag pokazuje że jest gdzieś zwarcie .Pomóżcie co jest nie tak .Czy ta temp idzie po Can ???