Golf AEE 1.6 Brak ssania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf AEE 1.6 Brak ssania
landa92, tu masz linka na temat przepustnicy http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1560914.html" onclick="window.open(this.href);return false;
czujnik temu ci wyskczyl bo go odpinales.
co do drgiego bledu to cos z wtryskiem ale nie mam bladego pojeia co
czujnik temu ci wyskczyl bo go odpinales.
co do drgiego bledu to cos z wtryskiem ale nie mam bladego pojeia co
Golf AEE 1.6 Brak ssania
Landa92, objawy po odpięciu wężyka z tego elektrozaworka są prawidłowe. Miałem falujące obroty, szukając przyczyny odpiąłem ten wężyk, obroty przestały falować i trzymały się równo na ok 1200 rpm. Jeszcze jedno, jak silnik zimny zaworek nie pracuje, jak ciepły zaczyna terkotać - zachowanie prawidłowe.
Golf AEE 1.6 Brak ssania
sagitar2 podmieniałem ten zaworek, ale żadnej poprawy... a u Ciebie te falujące obroty się u normowały, znalazłeś przyczynę..? , u mnie musiało się coś stać jak ten akumulator się w mróz wyładował... coś się sypnęło... tylko co?
Golf AEE 1.6 Brak ssania
Tak, zmieniłem zaworek i falowanie jak ręką odjął. Sprawdź czy ten zaworek jest otwarty na pracującym silniku, czy da się w niego dmuchnąć, jak dostaje napięcie powinien być otwarty. Jeżeli nie to albo oba zaworki trefne albo sterowanie nim, lambda? sterownik? Może jakiś bezpiecznik? ( bezpiecznik 15 - elementy elektryczne silnika, przekaźnik R3 - sterowanie silnikiem )
Golf AEE 1.6 Brak ssania
sagitar2 ten zaworek tyrkocze jak jest rozgrzany silnik.... być może tą lambdę szlak trafił .... tyle, że ona nie działa zaraz po uruchomienia silnika... a ten zaworek jest podłączony tylko do lambdy... czyli ona nim reguluje hmn...
Golf AEE 1.6 Brak ssania
Lambda, ale również sterownik tylko nie wiem jaką drogą, ale możesz też sprawdzić to duże złącze wielopinowe, to okrągłe pod czujnikiem temp. Przekręcasz w lewo i wyciągasz, czy tam coś nie zaśniedziało, trzeba próbować wszystkiego.
Golf AEE 1.6 Brak ssania
sagitar2 Jak się dokładnie wyciąga te złącze wielopinowe bo ,,, jest strasznie umocowane nie mogę je w ogóle przekręcić w lewo.... boję się aby niczego nie wyrwać
Golf AEE 1.6 Brak ssania
To jest wtyczka i gniazdo, nakrętkę wtyczki ( takie ryfrowane po obwodzie ) przekręcasz w lewo ( ręką, ale się przyłóż ) i odciągasz z gniazda