Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
okej tak więc dziękuje za szybką odpowiedź
aaaa...może zna ktoś konkretne oznaczenie T4 2.5 150KM chyba że nie ma znaczenia
Pozdrawiam
aaaa...może zna ktoś konkretne oznaczenie T4 2.5 150KM chyba że nie ma znaczenia
Pozdrawiam
-
- Forum Master
Witam, LT 2.5 ma również różne wtryski, musi być od konkretnego silnika, podejść podejdą bez problemu, chyba? Koledzy w tym samym czasie napisali co ja. Przepraszam.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
tomek08, tak ale to są motory merców chyba na connon railu, szczuru92, AXG i AHY
-
- Forum Master
Od merców to chyba raczej te nowsze, te starsze powinny być takie same jak w T4np.
Przynajmniej tak mi się wydaje.
Pozdrawiam.
Przynajmniej tak mi się wydaje.
Pozdrawiam.
Tomek
cowboy, Działałeś już coś w sprawie 240-stek Firada do VP?
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
nie, niestety nie mam jeszcze koncówek
choc od pewnego czasu czynie starania o HFy i koncówki do VP
choc od pewnego czasu czynie starania o HFy i koncówki do VP
Niestety nie odnalazłem filmików z naganą pracą silnika. Ale teraz doszedłem do wniosku ze najlepsze ciśnienia 240/320bar gdy ustawiłem 2gie ciśnienie na 360 bar auto wyraźnie traciło moc pow. 3200obr być może było to spowodowane nie najlepszym stanem pompy.
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Moim zdaniem mogłeś opóźnić kąt wtrysku przez ustawienie wyższego cisnienia. Jak wiadomo im późniejszy kąt tym silnik cichszy no i może brakować mocy.Szatannnn pisze:Niestety nie odnalazłem filmików z naganą pracą silnika. Ale teraz doszedłem do wniosku ze najlepsze ciśnienia 240/320bar gdy ustawiłem 2gie ciśnienie na 360 bar auto wyraźnie traciło moc pow. 3200obr być może było to spowodowane nie najlepszym stanem pompy.
Tak w ogóle sam ustawiałeś ciśnienia?
A80 B4 1,9 MTDI
A80 B4 2,8 AAH Quattro
A80 B4 2,8 AAH Quattro
Też tak myślę. Ciśnienia ustawiam sam za pomocą DIT 31-TC 38 a czasami mam dostęp do EPS 200
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
350 w 1.9? oczadział?
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
taka mniej wiecej wychodzi w teorii wydajnośc tych koncówek
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
No to z tego co widzę po nazwie jpg-a to Dario poszedł po bandzie. Chyba to te same " onclick="window.open(this.href);return false;
Do tego wałek Dbilasa - oj grubo będzie
cowboy - wiadomo coś na temat teoretycznej wydajności tych 240-tek Firada do VP ? Bo mnie znowu kusi żeby po raz kolejny zrobić któryś już tam z kolei setup końcowy,po którym to znowu sobie obiecam że to już koniec wydawania pieniędzy na golfa i modzenia - tym razem 420/220
Do tego wałek Dbilasa - oj grubo będzie
cowboy - wiadomo coś na temat teoretycznej wydajności tych 240-tek Firada do VP ? Bo mnie znowu kusi żeby po raz kolejny zrobić któryś już tam z kolei setup końcowy,po którym to znowu sobie obiecam że to już koniec wydawania pieniędzy na golfa i modzenia - tym razem 420/220