Brak świateł pozycyjnych tylna lampa/ zawieszenie kierunku

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Jonis
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jonis » wt mar 05, 2013 11:32

Witam!
Mam dwie usterki w swoim mk4 mianowicie :
1. Tylna lewa lampa posiada wszystkie światła oprócz pozycyjnych(środkowy pasek 8 diod), powiem jeszcze że jest to lampa diodowa, lampki działają ponieważ podczas rozłączenia i podpięcia na nowo kostki od lampy diody mrygnął na momen a potem znikają, objaw już trochę trwa ponieważ wcześniej się tak działo z prawą lampą ale elektryk coś wpiął w tamtą lampe i nie pamiętam co i gdzie ( 4 lata temu...) a więc wcześniej jeżdząc lampa sama gasła i sama się zapalała (ciągłe mówie o światłach pozycyjnych) gdy wcześniej zgasła wystarczyło na nowo przełącznikiem właczyć i wyłączyć światła i działała a teraz nie reaguje na przełącznik. Styki czyściłem nic to nie dało.
Obrazek

2. Druga usterka jest dziwna ponieważ od jakiegoś czasu przestałem zamykać auto przez pilot. Gdy auto sie nagrzeje powiedzmy dwie trzy godzinki jazdy i spróbuje zamknąć go pilotem zawiesza mi sie prawy kierunkowskaz każda żarówka sprawna lokalizacja problemu to moduł komfortu który jest umieszczony pod kierownicą gdy go rozłącze dopiero wtedy kierunek się wyłączy lub gdy troche "ostygnie" i wtedy pilotem kierunek znika i normalnie działa, dodam że nie ma problemu z cantralnym tylko ten moduł nie wiem czy zmienić go i nowy sterwonik kupić z pilotem czy da się to jakoś naprawić, może ktoś się z tym spotkał? Jest to usterka bardziej denerwująca niż jakaś poważna bo czasami się zapomina o tym i się naciśnie ten pilot i kierunek świeci świeci eh proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » wt mar 05, 2013 12:37

Wpiął rezystor i działa ..... znajdź ostatnie moje posty - kolega ma to samo w MKIII i dałem mu linki do rozwiązania :bigok:

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
Jonis
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jonis » wt mar 05, 2013 12:50

a wiesz co zrobić z tym kierunkiem i modułem ?

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » wt mar 05, 2013 13:20

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=85&t=501564" onclick="window.open(this.href);return false; tu dałem koledze odpowiedź ... jak sobie inni z tym poradzili

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
Jonis
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jonis » wt mar 05, 2013 13:24

Tak to znalazłem spokojnie zaraz jade po rezystor ale chodzi mi o ten przeklęty moduł i kierunek prawy to jest druga usterka myślisz żeby wymienić na nowy sterownik z pliotem i będzie po kłopocie ? Bo to właśnie ten szajs jest odpowiedzialny od migniecia kierunkami podczas zamykania i on właśnie wstrzymuje ten kierunek prawy jak go pizne albo odepne to sie wyłączy ale mało to optymalne rozwiązanie

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt mar 05, 2013 13:44

Przekaźnik w module komfortu się skleja... Możesz wymienić moduł, wymienić sam przekaźnik..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”