Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam wszystkich.
Przejrzałem cały temat, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na nurtującą mnie sprawę. Generalnie chciałbym tylko zrobić coś ze zniszczonym plastikiem przy lewarku zmiany biegów/ popielniczce. Problem w tym, że nie wiem, jak go zdemontować/ oddzielić od reszty tunelu przedniego. Ktoś tu napisał, że nie da się, bo jest to zespolone. Szukałem numerów części w etce z myślą o zakupie nówki w ASO, ale niestety etka chyba też jest zdania, że jest to część zintegrowana z tunelem przednim. Wszystko byłoby ok, gdyby nie pierwszy post w temacie i zdjęcie samego plastiku bez tunelu przedniego:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/912 ... 30e23.html" onclick="window.open(this.href);return false;
help, please!
Przejrzałem cały temat, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na nurtującą mnie sprawę. Generalnie chciałbym tylko zrobić coś ze zniszczonym plastikiem przy lewarku zmiany biegów/ popielniczce. Problem w tym, że nie wiem, jak go zdemontować/ oddzielić od reszty tunelu przedniego. Ktoś tu napisał, że nie da się, bo jest to zespolone. Szukałem numerów części w etce z myślą o zakupie nówki w ASO, ale niestety etka chyba też jest zdania, że jest to część zintegrowana z tunelem przednim. Wszystko byłoby ok, gdyby nie pierwszy post w temacie i zdjęcie samego plastiku bez tunelu przedniego:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/912 ... 30e23.html" onclick="window.open(this.href);return false;
help, please!
rombinik, samej tej części nie kupisz, tylko w całości górną część tunelu środkowego - koszt, z tego, co pamiętam w granicach 200zł. Po drugie,skoro chcesz 'coś z tym zrobić' - to po co kombinować? Wyciągasz cały górny tunel z auta, płyta CD i lecisz ze skrobaniem tej gumy, dalej pod kranem czyścić np gąbką a ostatecznie polerujesz np pasta polerska do lakieru.
No PAIN no GAIN.
taki tam zwyczajny biały mk4
viewtopic.php?f=89&t=491802&p=5900584#p5900584" onclick="window.open(this.href);return false;
sprzedam: felgi 18",opony Matador 225/40/r18,lampy tył highline(dymione) w dobrej cenie.
taki tam zwyczajny biały mk4
viewtopic.php?f=89&t=491802&p=5900584#p5900584" onclick="window.open(this.href);return false;
sprzedam: felgi 18",opony Matador 225/40/r18,lampy tył highline(dymione) w dobrej cenie.
Co z tym zrobić i jak, to wiem. Co do kupna osobno też się domyśliłem, skoro nie ma numerów w ETCE. Chodzi mi tylko o to, czy da się to rozebrać, bo jednak niewątpliwie łatwiej byłoby manewrować samym tym plastikiem niż całym tunelem przednim tym bardziej, że muszę jeszcze coś wykombinować z jednym uchwytem blaszki pod popielniczką, gdyż poprzedni właściciel prawdopodobnie za mocno ją wepchnął i jeden uchwyt się posypał. Chyba zaleje to jakimś klejem a'la sylikon bo innego wyjścia nie widze.
- patrykas11
- Ma gadane
Mam prośbę mógłby ktoś powiedzieć bądź podać schemat jak wyciągnąć raczki pasażera i obudowę popielniczki pozdrawiam
>>>>>>>>>>Moje MK IV ======= http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=502004" onclick="window.open(this.href);return false; <<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Zamienię się frontami od borki :) kolor LA7W
Demontaż popielniczki z zapalniczką po kolei.
- wyjmujesz wkład popielniczki pod nim jest śruba mocująca T20
- zdejmujesz mieszek od dźwigni biegów, od strony ręcznego ciągniesz go w górę
- jak masz odkręconą popielniczkę to odchylasz gąbkę przy lewarku i wypychasz ją do góry.
- odpinasz kostkę i działasz
Demontaż rączek podważasz je ja to robiłem nożem po środku i schodzi górna cześć dolna jest przykręcona. wkrętem .
- wyjmujesz wkład popielniczki pod nim jest śruba mocująca T20
- zdejmujesz mieszek od dźwigni biegów, od strony ręcznego ciągniesz go w górę
- jak masz odkręconą popielniczkę to odchylasz gąbkę przy lewarku i wypychasz ją do góry.
- odpinasz kostkę i działasz
Demontaż rączek podważasz je ja to robiłem nożem po środku i schodzi górna cześć dolna jest przykręcona. wkrętem .
- patrykas11
- Ma gadane
Dzięki wielkie Jarek_NS tylko własnie jak odkręcałem boczki to druga cześć rączki była razem z nimi to trzeba znów cały boczek zdejmować żeby ja zdemontować kompletnie ?
>>>>>>>>>>Moje MK IV ======= http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=502004" onclick="window.open(this.href);return false; <<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Na 99 % nie. Jak zdejmiesz górną część to ta dolna która jest przymocowana do tapicerki. Ma dwa wkręty prócz tych co mocują tapicerkę do drzwi i one chyba trzymają tą rączkę. W sobotę zdejmowałem boczek pasażera i widziałem te dwa wkręty ale ich nie ruszałem.
- patrykas11
- Ma gadane
Ok jeszcze raz dzięki mam nadzieje ze niedługo uda mi się przedstawić mój nabytek na forum ;D
Temat odnowienia rączek i tych plastików wokół radia chyba został już wyczerpany bo wystarczy matowy boll do zderzaków i mamy wygląd jak ori ale ma ktoś pomysł czym pomalować schowek żeby był taki jak z fabryki?
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A co myślicie o oklejeniu schowka folią Carbon taką jak np na alledrogo jest tylko matową. Np taką http://allegro.pl/folia-carbon-3d-matow ... 02460.html. Co o tym myślicie?
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
moim zdaniem to będzie już wiejski tuning ale grunt żeby się właścicielowi podobało
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No ok ale Lakier strukturalny też nie wygląda jak oryginał. A Plastidip też do mnie nie przemawia.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
- Konrraadoo
- grupa sandomierska
- pawello900
- Mały gagatek
Nie oklejaj folia lipa bedzie na Twoim miejscu zastanowil bym sie juz nad pomalowaniem schowka Bollem