[MK3 TDI] Głośna praca silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 TDI] Głośna praca silnika
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Golf'a III 1,9 TDI i niestety jest mały problem.
W porównaniu z innymi TDI mój chodzi głośno (klekotanie), wiem że troche musi ale nie tak.
Co może być przyczyną, na co zwrócić uwagę?
Z góry dziękuję za pomoc
Jestem szczęśliwym posiadaczem Golf'a III 1,9 TDI i niestety jest mały problem.
W porównaniu z innymi TDI mój chodzi głośno (klekotanie), wiem że troche musi ale nie tak.
Co może być przyczyną, na co zwrócić uwagę?
Z góry dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony pt paź 06, 2006 17:52 przez Buger, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Kazdy klekot klekocze moze przewrazliwiony jestes.. Jakis metaliczny dzwiek slychac?
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
Żadnych metalicznych dźwięków z siebie nie wydaje.
Co do wygłuszeń to są wszystkie.
Mam kolege który już od dobrych 30 lat przywozi VW z Niemiec i też mówi że troszke głośny jest. Jeden z zaprzyjaźnionyxh mechaników mówi że może szklanki na popychaczach (czyba sobie odpuszcze ten problem ponieważ narazie jeździ bez problemów).
Serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Co do wygłuszeń to są wszystkie.
Mam kolege który już od dobrych 30 lat przywozi VW z Niemiec i też mówi że troszke głośny jest. Jeden z zaprzyjaźnionyxh mechaników mówi że może szklanki na popychaczach (czyba sobie odpuszcze ten problem ponieważ narazie jeździ bez problemów).
Serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Dowiedz sie dokladniej co to za "koszulka" moze jakies foto.rafi1985 pisze:moj dziadek tez ma mk3 tdi tez mu strasznie glosno chodzil.Pojechal do mechaniora i wymienil jakas cyt."koszulke" w silniku i od razu zaczal ciszej chodzic.Nie powiem dokladnie co to bylo ale tak mi to tlumaczyl.
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
Raczej poduszkę hehe nie słyszałem nigdy o żadnych koszulkachcowboy pisze:może chodzi o poduszke ?Gitner pisze:Dowiedz sie dokladniej co to za "koszulka"
A poduszka jak rozwalona to wymiana faktycznie dużo da i silnik będzie chodził ciszej.
Koszt jest też niewielki takiej naprawy
"Nie kłuć się z głupkiem bo ludzie mogą pomylić kto jest kto"
Hmmmmmmm, a czy przyczyną głośnej pracy może być poduszka silnika od strony ściany grodziowej ( przy turbinie z taką blaszaną osłoną) bo ją właśnie mam do wymiany?
[ Dodano: Pią Sie 18, 2006 22:04 ]
aha co do oleju to jest wymieniany zgodnie z zaleceniami serwisu, a nawet troszke szybciej niż licznik pokaże.
[ Dodano: Pią Sie 18, 2006 22:04 ]
aha co do oleju to jest wymieniany zgodnie z zaleceniami serwisu, a nawet troszke szybciej niż licznik pokaże.
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt: