Jaki przegub wewnętrzny do Golf IV 1.9 TDI PD 130 KM ASZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
jaki przegub wewnętrzny do Golf IV 1.9 TDI PD 130 KM ASZ
byłem w sklepie motoryzacyjnym i sprzedawca powiedział mi że ma problem ze znalezieniem w katalogu jaki to przegub, później powiedział że to będzie ten sam co w T4
teraz pytanie jaki przegub będzie pasował do mojego golfa, czy mogę wrzucić np. od ARL
planuje kupić firmy GKN Spidan
byłem w sklepie motoryzacyjnym i sprzedawca powiedział mi że ma problem ze znalezieniem w katalogu jaki to przegub, później powiedział że to będzie ten sam co w T4
teraz pytanie jaki przegub będzie pasował do mojego golfa, czy mogę wrzucić np. od ARL
- mr_exclusive
- GTI POWER
- Kontakt:
Re: Jaki przegub wewnętrzny do Golf IV 1.9 TDI PD 130 KM ASZ
a przegub od 1.8t nie podejdzie?markozlo pisze:Witam,
Pozdr,
Arek
Moje EX GTI Turbo:
viewtopic.php?t=169032
Polo 9N 1.9TDI Highline
Tani Hosting www zapraszam!
Arek
Moje EX GTI Turbo:
viewtopic.php?t=169032
Polo 9N 1.9TDI Highline
Tani Hosting www zapraszam!
podejdzie, to ten sam co w ASZ'cie i ARL'umr_exclusive pisze:a przegub od 1.8t nie podejdzie?
Tu masz numer oryginalnego kompletu przegubu wewnętrznego - 1J0 498 103 E (ten sam dla AUQ,ASZ i ARL).. po tym szukaj zamienników
Ostatnio zmieniony wt gru 01, 2009 18:51 przez EnJoy, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Przepraszam, że odgrzewam kotleta, ale nie chciałem rozpoczynać nowego wątku, a mam problem ze znalezieniem zamiennika dla przegubu wewnętrznego.
Auto to Golf 4, silnik 130ps r.2002, skrzynia 6-biegowa.
Kontaktowałem się już z autorem wątku (Jemu udalo się bez problemu kpuić zamiennik firmy GKN SPIDAN w peirwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym), lecz ja obdzowniłem już wiele sklepów (jestem z okolic wawy) motoryzacyjnych i wszędzie tylko przeguby zewnętrzne. Auto stoi rozebrane i brak możliowści naprawy
Jedynie w serwisie powiedzieli, że musieli by ściągnąć z Niemiec za bagatela 800zł oraz jedynie 2 tygodnie trzeba by czekać.
Zwracam się z gorącą prośbą do wszystkich użytkowników fourm (szczególnie tych z okolci wawy) o pomoc w powyższej kwestii - być może ktoś miał taki sam problem lub też wie gdzie można by kupić taki przegub, tzn. zamiennik.
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Przepraszam, że odgrzewam kotleta, ale nie chciałem rozpoczynać nowego wątku, a mam problem ze znalezieniem zamiennika dla przegubu wewnętrznego.
Auto to Golf 4, silnik 130ps r.2002, skrzynia 6-biegowa.
Kontaktowałem się już z autorem wątku (Jemu udalo się bez problemu kpuić zamiennik firmy GKN SPIDAN w peirwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym), lecz ja obdzowniłem już wiele sklepów (jestem z okolic wawy) motoryzacyjnych i wszędzie tylko przeguby zewnętrzne. Auto stoi rozebrane i brak możliowści naprawy
Jedynie w serwisie powiedzieli, że musieli by ściągnąć z Niemiec za bagatela 800zł oraz jedynie 2 tygodnie trzeba by czekać.
Zwracam się z gorącą prośbą do wszystkich użytkowników fourm (szczególnie tych z okolci wawy) o pomoc w powyższej kwestii - być może ktoś miał taki sam problem lub też wie gdzie można by kupić taki przegub, tzn. zamiennik.
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Jedyne co mogę pomóc, to podać że poszukujesz 1J0498103E lub jego odpowiednika. Żaden z dostawców z których korzystam nie ma tego w ofercie. Proponuję podpytać w ASO Skody - nie dość że taniej, to powinni mieć możliwość szybciej ściągnąć. Można kupić 1J0498103EX ("regenerowany" - tzn. za zwrotem starego wymontowanego z auta) - będzie sporo taniej.
Panowie odgrzewam kotleta...
Napewno przegub o podanych numerach podejdzie do 1.9 tdi 130?? ASZ
Dajmy przykład taki.,..
http://allegro.pl/przegub-wewnetrzny-se ... 83346.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Będzie co z tego czy dalej szukać??
Napewno przegub o podanych numerach podejdzie do 1.9 tdi 130?? ASZ
Dajmy przykład taki.,..
http://allegro.pl/przegub-wewnetrzny-se ... 83346.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Będzie co z tego czy dalej szukać??
Miał już ktoś doczynienia z przegubem wewnętrznym w ASZ i może doradzić jaki ma być?? z tego co piszecie po kodzie na allegro wyskakują takie z mocowaniem w kształcie słoneczka a mój napewno jest pełne koło nic się nie stanie jak zapodam ten słoneczkowaty??:)
Po przegrzebaniu kilkuset stron google i etki pasujący numer przegubu wew. do ASZ to:
701498103A
Dostępny na Allegro i innych
Jest to przegub od T4
Dla potomnych... Średnica zewnętrzna 108mm ilość zębów 28
Pozdro
701498103A
Dostępny na Allegro i innych
Jest to przegub od T4
Dla potomnych... Średnica zewnętrzna 108mm ilość zębów 28
Pozdro
Ok, to już wiemy że przegub od T4 pasuje. Ja potrzebuję tylko osłonę przegubu, której dla ASZ ani w focie, ani w intercarsie nie ma. Czy osłona przegubu od T4 będzie pasowała (średnice osłony przy mocowaniu do skrzyni i półosi będą takie same)?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Do ARL'a powinny być takie same przeguby wewnetrzne?
W InterCarsie nie mają narazie, natomiast z ciekawości zadzwoniłem do ori serwisu VW Warszawa to 2 razy typa pytałem bo myślałem że mam coś ze słuchem;
720zł przy zwrocie starego za przegub wewnętrzny bez osłon.
Jaja sobie robią ;p
W InterCarsie nie mają narazie, natomiast z ciekawości zadzwoniłem do ori serwisu VW Warszawa to 2 razy typa pytałem bo myślałem że mam coś ze słuchem;
720zł przy zwrocie starego za przegub wewnętrzny bez osłon.
Jaja sobie robią ;p
vw - be inspired
kolego daj mi foto tego przegubu i jakie sa wymiary mam przeguby wewnetrzne i cos Ci moge dobrac.