Urywanie przegubu wewnetrznego Poroblem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam , jestem nowy , szukałem odpowiedzi na moje pytanie lecz znalazłem tylko odrobinkę i to z 2007roku.
Problem mam taki .
Posiadam golf IV 1.6 100km. kupiony rok temu.
Jeździłem aż pewnego razu coś się urwało , mechanik powiedział ze rozsypał się przegub wewnętrzny. Wymienił mi razem z półosią lewa. po ok 2tys km znów to samo stwierdziliśmy ze może był on felerny , został wymieniony ale zaś po ok 2,2tys km padł , gość patrzył co może być nie tak itp ale się nie dopatrzył to wymienił na nówkę . Przejechałem 2,8tys km i padl mi właśnie w sobotę.Przegląd robiłem w styczniu i wszystko było ok dla diagnosty Jaka może być przyczyna tego ;( Jeżdżę wolno i dynamicznie odcinki jakie pokonuje to 9 km w jedna stronę co 2-3 dni
Problem mam taki .
Posiadam golf IV 1.6 100km. kupiony rok temu.
Jeździłem aż pewnego razu coś się urwało , mechanik powiedział ze rozsypał się przegub wewnętrzny. Wymienił mi razem z półosią lewa. po ok 2tys km znów to samo stwierdziliśmy ze może był on felerny , został wymieniony ale zaś po ok 2,2tys km padł , gość patrzył co może być nie tak itp ale się nie dopatrzył to wymienił na nówkę . Przejechałem 2,8tys km i padl mi właśnie w sobotę.Przegląd robiłem w styczniu i wszystko było ok dla diagnosty Jaka może być przyczyna tego ;( Jeżdżę wolno i dynamicznie odcinki jakie pokonuje to 9 km w jedna stronę co 2-3 dni
Sprecuzuj co się dzieje jak jest "rozsypany" jak to mówisz. Wew przegub to przy przyśpieszaniu jak się kończy to czuć bujanie karoserii /drgania coś jak przy hamowaniu na krzywych tarczach.
Jeśli faktycznie zrywa ci całkowicie przegub, to podejrzewam że auto jest po solidnym dzwonie i silnik jest krzywo osadzony w stosunku do prawidłowej pozycji i dlatego są za duże naprężenia ( skrzynia/półośki) i się dzieje co piszesz....
Jeśli faktycznie zrywa ci całkowicie przegub, to podejrzewam że auto jest po solidnym dzwonie i silnik jest krzywo osadzony w stosunku do prawidłowej pozycji i dlatego są za duże naprężenia ( skrzynia/półośki) i się dzieje co piszesz....
Ostatnio zmieniony pn mar 25, 2013 20:30 przez neox, łącznie zmieniany 1 raz.
Potrzebujesz programu, korekty do MSA15, EDC15V czy EDC15P ? Twój diesel źle odpala? Pisz PM...
Mi to wygląda tylko na jedno
Auto mogło być walone w bok i straciło geometrię ( nie zostało dobrze na ramie naciągnięte etc ) --- przeguby jakie wkładasz - może są za bardzo naprężone i stąd tak szybko się rozsypują ....
czy była kiedykolwiek sprawdzana geometria w aucie ? czy znasz w 100% jego historię ?
Czytałeś to viewtopic.php?f=2&t=90476&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Auto mogło być walone w bok i straciło geometrię ( nie zostało dobrze na ramie naciągnięte etc ) --- przeguby jakie wkładasz - może są za bardzo naprężone i stąd tak szybko się rozsypują ....
czy była kiedykolwiek sprawdzana geometria w aucie ? czy znasz w 100% jego historię ?
Czytałeś to viewtopic.php?f=2&t=90476&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Tak czytałem. Geometrie nie robiłem . Znajomy blacharz oglądał go na podnośniku i mówi ze wygląda wszystko na ok. A jakieś inne sugestie co mogę albo jak mogę coś sprawdzic . potrzebuje jakieś konkrety, Po prostu go zrywa. po jakimś czasie od wymiany robią się luzy jak dodam gazu i puszcze
Czytałeś co napisałem ? zrobienie porządnie zbieżności , kąty etc .... to wydatek około 50-80zł od tego bym zaczął
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
Zbieżność miałem robiona resztę nie wiem. najpierw muszę zrobić przegub potem ta geometrie zrobić(to w jakimś lepszy warsztacie? ) przyszłość auta tylko z książki serwisowej która jest prawdziwa bo zapłaciłem za sprawdzenie przez nr Vin
a najbardziej mi chodzi czy ktoś miał taki problem i uporał się z tym.
mi skoleji ucina pulos w przegubie prez jest ucienty i zostaje w przegubie i rozwala przegub od skrzyni