Zna ktoś to R32?? - ogłoszenia sprzedaży golfów R
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
- miko
- black point
- Kontakt:
OK Poprzednio mi się nie udało, to może teraz. Na święta wyjeżdżam, wracam we wtorek, wtedy wykonam telefon i spróbuje się umówić u TuneForce na sprawdzenie auta Zobaczymy z jakim skutkiem.
TuneFORCE, jak możesz podeślij mi na PW nr bezpośrednio do ciebie.
Re: Zna ktoś to R32?? - ogłoszenia sprzedaży golfów R
Super:) Czekamy na infomiko pisze:OK Poprzednio mi się nie udało, to może teraz. Na święta wyjeżdżam, wracam we wtorek, wtedy wykonam telefon i spróbuje się umówić u TuneForce na sprawdzenie auta Zobaczymy z jakim skutkiem.
A tymczasem ja zbieram zakłady kto stawia powyżej 570ps? kto poniżej?
Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7
a ja stawiam dobrą flache na to że jest 650 a co:D Musze inaczej:D
Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu
Wszedłem sobie z ciekawości na stronę tunera, który modził tego golfa...i nie widziałem oferty na moc 650KM...
To jest setup na pojedynczej turbinie, na którym powinno wyjść teoretycznie 450HP...
http://www.rothe-motorsport.de/marken/vw/vw.html" onclick="window.open(this.href);return false;
To jest setup na pojedynczej turbinie, na którym powinno wyjść teoretycznie 450HP...
http://www.rothe-motorsport.de/marken/vw/vw.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Bilverksted i Trondheim - http://bilhobbyverksted.no/
Varebil til leie i Trondheim - https://varebiltilleje.no/
Varebil til leie i Trondheim - https://varebiltilleje.no/
Tak dokladnie ale moze nie przedstawiali tego na www zlosiowe er na cs wisi dalej jako 460 a ma juz 570 trzeba zmierzyc a jak wyjdzie 450 dzwonie tam i mowie ze daje im 80 kola i auto zabieram;p
-
- ->|<-
Ja również: stawiam, że sprzedawca nie zgodzi się na pomiar/będzie się upierał, że w pobliżu nie ma odpowiedniej hamowni na te auto.GTI2007 pisze:Musze inaczej:D
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
GTI2007, jedyna metoda w single turbo to wstawienie turbiny rozmiaru GTX5533R, czyli wielkości wiadra - zapewniam, że na fotce byłaby widoczna jako lekko wystająca poza obrys auta Bi-turbo to inna bajka.
Oczywiście taka turbina wstawałaby mega późno, więc jazda zaczynałaby się lekko powyżej 5000 rpm. Możliwe technicznie, ale to nie byłoby szybkie auto, bo do tych 5 tysia obrotów jechałbyś praktycznie wolnossącym R32
Innym problemem jest skrzynia DSG. Jedynym rozwiązaniem jest wstawienie skrzyni DSG z Audi RS3, ale pierwszy taki myk zrobiono w 2012 roku na projekcie Golfa R36 biturbo. 650 kunia to ok. 750-800 niuta. Ta skrzynia sypie się przy 700 niuta jak domek z kart, i nie chodzi tu o sprzęgła, ale o ogólną wytrzymałość całej konstrukcji.
Rothe za 450km bierze coś powyżej 10k eurasów. Jak dorzucisz heble, jakiś karbonik tu i tam to masz 450 kunia i jesteś lżejszy o 20 tysia euro. Proste.
pozdro
p.s. Jak kupisz to przyjedź tym autem do Szczecina. Asfalt zweryfikuje moc
Oczywiście taka turbina wstawałaby mega późno, więc jazda zaczynałaby się lekko powyżej 5000 rpm. Możliwe technicznie, ale to nie byłoby szybkie auto, bo do tych 5 tysia obrotów jechałbyś praktycznie wolnossącym R32
Innym problemem jest skrzynia DSG. Jedynym rozwiązaniem jest wstawienie skrzyni DSG z Audi RS3, ale pierwszy taki myk zrobiono w 2012 roku na projekcie Golfa R36 biturbo. 650 kunia to ok. 750-800 niuta. Ta skrzynia sypie się przy 700 niuta jak domek z kart, i nie chodzi tu o sprzęgła, ale o ogólną wytrzymałość całej konstrukcji.
Rothe za 450km bierze coś powyżej 10k eurasów. Jak dorzucisz heble, jakiś karbonik tu i tam to masz 450 kunia i jesteś lżejszy o 20 tysia euro. Proste.
pozdro
p.s. Jak kupisz to przyjedź tym autem do Szczecina. Asfalt zweryfikuje moc
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Teraz to głupoty piszesz.. GTX35 z największą dupą by starczył na te 650km on ma potencjału 700km i wstaje coś przy 3.5tyś.. Ewentualnie gtx40 ale to już by było za dużo jak na 650km, a gtx55 nie wiem ile ma potencjału ale na pewno grubo powyżej tysiąca koni i wstawał by raczej później niż 5tyś pewnie jakoś bliżej odcinki.zlos pisze:GTI2007, jedyna metoda w single turbo to wstawienie turbiny rozmiaru GTX5533R, czyli wielkości wiadra
www.proturbo.com.pl
Oglądał ktoś to R32 DSG srebrne co jest na allegro z Pszczyny ?
To ze Szwajcarii??? Karpi78??
Z jednych źródeł wiadomo że jest igiełka jak w opisie a z innych słyszałem że ze skrzynią dalej coś nie tak i przebieg sporo większy
Pokaż mi taki projekt, gdzie R32 ma 650 na GTX35 i jeździ tak, jakby miał tyle kunia.daniel1d pisze:GTX35 z największą dupą by starczył na te 650km
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.