Sterownik centralnego zamka. Jak się do niego dobrać?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Muszę sprawdzić jakie ma oznaczenie uszkodzony sterownik centralnego zamka w moim Golfie 1.9 SDI 2001r z powodu braku podświetlenia całego wnętrza (przynajmniej elektryk-partacz tak powiedział, że za to on odpowiada). Jak się do niego dobrać (ew. jak to bezpiecznie odkręcić pod kierownicą)? Mój golf ma tylko centralny zamek z kluczyka, bez el. szyb, bez el. lusterek i innych bajerów. Znalazłem o takim numerze w internecie 1C0 962 258 D. Czy będzie on pasował do golfa z mojego rocznika i z tym wyposarzeniem?
Za oświetlenie wnętrza i centralny, odpowiada moduł komfortu. Możesz spróbować połączyć się z nim VAGiem, jest to grupa 46. Jak się połączy to będziesz miał numer, jak nie to musisz zdjąć plastiki koło kolan kierowcy, to plastikową zaślepkę z za nich i na wysokości lewego kolana jest moduł, czarna puszka. Jest przykręcona torxem T25 o ile pamiętam. Ale zanim zaczniesz jej szukać to lepiej sprawdź błędy bo może być tylko problem z zasilaniem.
Co do szukania odpowiedniej wersji to centralny i oświetlenie obsługuje każdy.
Co do szukania odpowiedniej wersji to centralny i oświetlenie obsługuje każdy.
Odp: Sterownik centralnego zamka. Jak się do niego dobrać?
Sterownik centralnego zamka to grupa 35 w VAGu.
Czyli obojętnie jaki sterownik kupię na śrocie to obsłuży moje "wyposarzenie"? Oprócz tego centralnego mam tylko tempomat i 1/2 fis.
Aha. Sterownik mam uszkodzony. Spaliły się kable od lampki w podsufitce i po wymianie kabli przez elektryka dalej nie działają lampki tylko sam central. Powiedział, że w tym sterowniku coś się spalilo od tego podświetlenia.
A może nie masz uszkodzony mikro wyłączniki w zamkach.
xxxaaayyy, spojrz jaki masz teraz sterownik i podaj numer.
Bezpieczniki na pewno wszystkie sa ok? Pamietaj, ze sa jeszcze nad przekaznikami kolo kolumny kierowniczej.
Bezpieczniki na pewno wszystkie sa ok? Pamietaj, ze sa jeszcze nad przekaznikami kolo kolumny kierowniczej.
to znaczy bezpieczniki są ok. jakbym miał uszkodzony jakiś mikro włącznik to podświetlenie działałby w lusterkach make up i lampki do czytania. a tu nie działa kompletnie nic. na "krótko" elektryk sprawdzał i niby działało wszystko. Od czego zacząć przy rozkręcaniu obudowy nad kolanami?
bezpiecznik nr 14 - wyjąć i zastąpić innym - dać znać czy pomogło - nie pisz mi tylko że było sprawdzane tylko czy pomogło
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
hmm dziwne - lampki podświetlenia dostają + właśnie po 14 bezpieczniku - sprawdź miernikiem czy jest tam napięcie
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć