[MK3] pisk po puszczaniu hamulcow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] pisk po puszczaniu hamulcow
witam mam problem jak mi sie wydaje z hamulcami otoz jak puszczam hamulec czy nozny czy reczny slychac pisk jakby linki tylnych hamulcow jak to usunac za pomoc serdecznie dziekuje
Ostatnio zmieniony ndz sie 20, 2006 11:17 przez BRZOZA, łącznie zmieniany 1 raz.
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
Mu po 3 miechach od przeczyszczenia bebnów i szczęk pisk znowu powrócił...ak masz bebny to prawdopodobnie szczeka ociera o obudowe bebna, ta do ktorej przykrecony jest cylinderek. wystarczy zdjac beben i posmarowac w miejscu ocierania. tak jak zrobilem i poki co cisza od dluzszego czasu.
HE HE chyba kazda 3ka tak ma kiedys sobie stoje w korku na 3 pasmowej drodze w Łodzi, noga na hamulcu i nagle słysze pisk, i strach, co jest, ja trzymam hamulec a samochod mi leci?? ale nie to byla trojeczka, ktora obok mnie stala troche sie wtedy wystraszylemRonnie pisze:Tez to miałem. Smarowałem raz i było dobrze.....2 tygodnie Jakiś czas temu akurat byłem u mechanika i powiedziałem mu o tym. Popsikał jakimś miedzianym smarem (kolor miedziany) i juz prawie dwa miesiące nie piszczy
Ronnie
Dobra, mniejsza o to, słuchajcie, pokazcie schemat/zdjecie co trzeba nasmarowac?? Bardzo prosze!!!
pozdr
- leniwiec76
- Nowicjusz
- Kontakt: