Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
Czołem!
Zgodnie z tym, co kiedyś skrobałem wpadł komplet kółek od 209. Przód 7,5x18 et36, tył 8,5x18 et30. Teraz gryzę się z oponami i tu znowu prosiłbym o pomoc ;P
Chyba najsłuszniejsze rozmiary jakie przyszły mi do głowy to 205/40/18 na przód - z tego co już patrzyłem na allegro, to ze względu na rzadki rozmiar wybór mały, ale najczęstszy traf z używanych to BRIDGESTONE POTENZA RE 050A. Jeździł ktoś może na tym? W ogóle, to praktycznie wszystkie opony w tym rozmiarze to runflaty. Troche mi to nie pasi, bo jednak taka opona musi być sporo twardsza i do takiego auta chyba średnio się to ma...
Dylemat jest też z tyłu, ale tutaj już przy rozmiarze. Najrozsądniej chyba 225/40/18. Rozmiar dość pospolity i nie będzie problemu z pozyskaniem czegoś ciekawego. Czy może uważacie, że lepiej jakiś inny rozmiar? Może 225/35 albo 215/40?
Zgodnie z tym, co kiedyś skrobałem wpadł komplet kółek od 209. Przód 7,5x18 et36, tył 8,5x18 et30. Teraz gryzę się z oponami i tu znowu prosiłbym o pomoc ;P
Chyba najsłuszniejsze rozmiary jakie przyszły mi do głowy to 205/40/18 na przód - z tego co już patrzyłem na allegro, to ze względu na rzadki rozmiar wybór mały, ale najczęstszy traf z używanych to BRIDGESTONE POTENZA RE 050A. Jeździł ktoś może na tym? W ogóle, to praktycznie wszystkie opony w tym rozmiarze to runflaty. Troche mi to nie pasi, bo jednak taka opona musi być sporo twardsza i do takiego auta chyba średnio się to ma...
Dylemat jest też z tyłu, ale tutaj już przy rozmiarze. Najrozsądniej chyba 225/40/18. Rozmiar dość pospolity i nie będzie problemu z pozyskaniem czegoś ciekawego. Czy może uważacie, że lepiej jakiś inny rozmiar? Może 225/35 albo 215/40?
rombinik, jak przód dajesz 205/40 to tył bym dał 215/40, chyba że bedzie syta gleba i na przód dasz 205/35 albo 215/35 a na tył albo 215/35 albo 225/35
No własnie narazie wpadł mi za grosze kit FK, ale planuje jak najszybciej wyposażyć się w gwint.
Co do tego 205/35 to już w ogóle kijowo będzie cokolwiek znaleźć i chyba ratowałyby mnie tylko nowe oponki, a to już zupełnie inne koszta :c
Co do tego 205/35 to już w ogóle kijowo będzie cokolwiek znaleźć i chyba ratowałyby mnie tylko nowe oponki, a to już zupełnie inne koszta :c
Jeżeli "wyższy" niż 80/60 to bierz conajmniej 215/40 bo niższa guma zrobi kosmicznego wheel gap'arombinik pisze:kit FK
Szmatam @ ja juz w Kopenhadze na lotnisku wiec jutro robię zakupy i wole się dopytać jeszcze żeby babola nie zrobić mam w mk4 standardowe zawieszenie i kit 25th felgi wybrałem oz wave 18" 5x100 et35 i opony toyo 215/35/r18
będzie to wszystko pasowało?
gwint wstawiam po następnej rotacji wiec za 3 miechy
będzie to wszystko pasowało?
gwint wstawiam po następnej rotacji wiec za 3 miechy
Ja bym dał wyższą oponę, bo na tej trzeba się praktycznie oprzeć dokładką o ziemię żeby to wyglądało.
- KubaMek
- Sprzedam Opla
- Kontakt:
Witam. Potrzebuje porady jakie opony kupić do felgi 17 7j. Tamten sezon przejeździłem na używkach 225/45 ale opona średnio wygląda na takiej feldze bo rozlewa się poza nią dlatego chciałem kupić na ten sezon 205/40 i myślałem nad nowymi takimi: http://www.oponeo.pl/dane-opony/nankang ... 17-84-v-xl" onclick="window.open(this.href);return false;
???
???
KubaMek, ile cm dokładka od ziemi?
zeby takie koło było ładnie schowane w nadkolu to chyba byśmy musieli mówić o mm a nie cm
było już takie pytanie dużo razy poruszane w tym temacie
jak ci za wąsko to musisz więcej obniżyć auto i założyć 205/45 jak już
205/40 moim zdaniem jest dużo za małe w mk4
zeby takie koło było ładnie schowane w nadkolu to chyba byśmy musieli mówić o mm a nie cm
było już takie pytanie dużo razy poruszane w tym temacie
jak ci za wąsko to musisz więcej obniżyć auto i założyć 205/45 jak już
205/40 moim zdaniem jest dużo za małe w mk4
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
- KubaMek
- Sprzedam Opla
- Kontakt:
Przednia dokładka nie pamiętam ile od ziemi bo jest teraz na ori zawieszeniu z przodu. Ale jest koza. Nie chce mieć super flush tylko po prostu żeby felga nie siedziała głęboko w nadkolu.M@XIMUS pisze:KubaMek, ile cm dokładka od ziemi?
Witam. jezdze na dare lm 18' opony 225/40R18 i chce zmienic opony tylko niewiem jaka szerokość aby miec felgi rowno z nadkolem pod aira ??? Mysle nad 215/40R18 ??
viewtopic.php?f=89&t=497888" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=89&t=497888" onclick="window.open(this.href);return false;
- KubaMek
- Sprzedam Opla
- Kontakt:
M@XIMUS pisze:zeby takie koło było ładnie schowane w nadkolu to chyba byśmy musieli mówić o mm a nie cm
Aha i nie chce żeby były schowanie w nadkolu tylko chce wystawić je jak najbliżej ale żeby nie wystawały.
Warte są coś te opony: http://www.oponeo.pl/dane-opony/nankang ... 17-88-v-xl" onclick="window.open(this.href);return false; ?
KubaMek, kolega już odpowiedział
nie polecimy ci nic innego jak serię do serii bo będzie wygladał jak mega koza
tomek001, do aira ładował bym 215/35 + super spasowanie dysansem
Shmatan pisze:205/50 jeżeli nie leży dokładką na ziemi. Tyle w temacie
nie polecimy ci nic innego jak serię do serii bo będzie wygladał jak mega koza
tomek001, do aira ładował bym 215/35 + super spasowanie dysansem
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
- KubaMek
- Sprzedam Opla
- Kontakt:
Będzie gwint skręcony maks w dół.M@XIMUS pisze: nie polecimy ci nic innego jak serię do serii bo będzie wygladał jak mega koza