Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
KubaMek, a o podkładkach pod silnik pomyslałeś a o stabilizatorze pomyślałeś? czy tylko piszesz ze tak bedzie
ja bym na twoim miejscu zmienił felgi na 18 i założył 215/35 no ale jak chcesz się bawić to może te 205/45 będą git hmm
wiem ze na tych zdjęciach nic nie widać ale tu masz 205/40 na serii gti
ja bym na twoim miejscu zmienił felgi na 18 i założył 215/35 no ale jak chcesz się bawić to może te 205/45 będą git hmm
wiem ze na tych zdjęciach nic nie widać ale tu masz 205/40 na serii gti
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
Niezależnie od szerokości chyba najlepsza opcja pod air.M@XIMUS pisze:tomek001, do aira ładował bym 215/35 + super spasowanie dysansem
- KubaMek
- Sprzedam Opla
- Kontakt:
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
jest stabi od s3 a podkładki odpadają na ta chwilę bo już teraz przy skręconym gwincię na 3/4 wali półos o podluznice.M@XIMUS pisze:KubaMek, a o podkładkach pod silnik pomyslałeś a o stabilizatorze pomyślałeś? czy tylko piszesz ze tak bedzie
KubaMek pisze:na ori zawieszeniu z przodu
to po co w ogóle piszesz o tym ??
golf na 17 cali 205/40 nie wygląda nawet na glebie moim zdaniem
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
- KubaMek
- Sprzedam Opla
- Kontakt:
jest teraz na ori i nie mogę ocenic jak będzie nisko bo w będę skręcal dopiero przy zmianie felg.
Nie interesuje mnie jak wam się podoba bo to kwestia gustu tylko chce wiedzieć jaka oponę dac...
Nie interesuje mnie jak wam się podoba bo to kwestia gustu tylko chce wiedzieć jaka oponę dac...
twoja opona twój wybór my ci mówimy ze ori jest 205/50 a jak chcesz kombinować to po co ta cała dyskusja?
będziesz dawał na forum pytania typu dać niżej dać wyżej dobrze spasowane ?
to czym się będziesz sugerował obniżając autoKubaMek pisze:nie mogę ocenic jak będzie nisko
będziesz dawał na forum pytania typu dać niżej dać wyżej dobrze spasowane ?
Wystarczy dyskusji - odpowiedź padła, następne głupie pytanie nagrodzę warnem
WItam szybkie pytanie do was. Jakie najlepiej opony na felgę 17: 7j? Co będzie lepsze 225/45 czy 205/50? Te drugie tańsze są ale zastanawiam się czy na profilu 50 nic nie będzie ocierać?
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
Wszystko fajnie napisane ale czy 225/40r18 z przodu na serii nie obciera przy skręcaniu?Shmatan pisze:Tak więc ode mnie mała "piguła" informacji:
Golf mk4 ma rozstaw śrub 5x100
Żeby zamontować felgi z innym rozstawem potrzebne są adaptery o szerokości od 20mm (cieńsze rzadko się spotyka)
Rozmiary opon dla mk4 to:Uniwersalne ET dla felg w mk4 wynosi ok 35 (do szerokości 8j), ew. 30 dla 8.5j
- 195/65/R15
205/55/R16
225/45/R17
205/50/R17
205/45/R18
215/40/R18
225/40/R18
Wg. obiegowej opinii mk4 wygląda źle na kołach powyżej 16" jeżeli nie jest posadzone
Do uzupełnienia w przyszłości
mario1994, Ja mam 205/50 na takiej feldze z et38 i obniżeniem -40. Nic nie obciera.
O dzięki wielkie kolego od razu widać jak wygląda A jak jest z komfortem? Bo teraz mam 195/65 15 i zastanawiam się czy dużo stracę na komforcie
Ale to zależy od zawieszenia, opona niby balon ale u mnie amory mts i sprężyny dosyć twarde także komfortu za wiele nie ma
Panowie, a felgi 16" o szerokości przód 7.5" ET20 i tył 9" ET15 jak beda wygladaly na Golfie MK 4 ??
Beda wychodzily za obrys auta? Czy moze nie przypasuja bo beda za gleboko usadowione.
Felgi maja inny rozstaw, prosze fachowca o obliczenie jakiej grubosci adaptery nalezaloby zarzucic, aby nic nie tarlo.
Beda wychodzily za obrys auta? Czy moze nie przypasuja bo beda za gleboko usadowione.
Felgi maja inny rozstaw, prosze fachowca o obliczenie jakiej grubosci adaptery nalezaloby zarzucic, aby nic nie tarlo.
- Swieca stg
- Ma gadane
Pany mam felgi porsche do bory 8.5 cala et52 oponki 225/40/18 teraz pytanie jakiej grubosci dac adapter zeby nie obcierało o gwint przy glebie