Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Wskrzeszenie lakieru
Po co zakładasz nowy temat zamiast zapytać w już istniejącym ?
Shmatan, myślę że to co zaproponowałeś to najlepsze wyjscie, jak magnum146, będziesz chciał to odpuść kilka piw i dołoż choćby do testera FK1000P.
Shmatan, myślę że to co zaproponowałeś to najlepsze wyjscie, jak magnum146, będziesz chciał to odpuść kilka piw i dołoż choćby do testera FK1000P.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- miko
- black point
- Kontakt:
Miszczmagnum146 pisze:Mój całkowity budżet nie przekracza 100zł. Chcę przywrócić swojemu białemu Golfowi blask
W Twoim budżecie: glinka, szampon, AIO i QD ale będziesz musiał jeszcze trochę pomęczyć świniaka
- czarekcw
- kierownik kibla
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Taa, za 100zł to się robi zakupy w Biedronce a nie kosmetyki do auta . Może jutro przyjdzie kurier z ostatnim zestawem kosmetyków (chociaż i tak będę miał mało ale cóż, trzeba kasę odkładać na OC) to zrobię foto mojego zestawu.miko pisze:Miszczmagnum146 pisze:Mój całkowity budżet nie przekracza 100zł. Chcę przywrócić swojemu białemu Golfowi blask
Chyba to nie będzie offtop jak inni userzy tu się pochwalą co mają?Bo jestem ciekaw co inni wariaci posiadają do auta
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
- barteKKK03
- V.I.P.
czarekcw jak masz chęci to załóż nowy temat do chwalenia się, nie widzę przeciwwskazań
czarekcw, barteKKK03, he he jestem za
myślałem też nad takim tematem
myślałem też nad takim tematem
viewtopic.php?f=109&t=487008
VW Passat B5 3B byZATOX
AFN+, 141 KM 330 Nm,-30, Royal Green Mica, CA
Alpine CDA 117ri u-Dimension RM-V41 Morel Tempo 6 RE 10S4
VW Passat B5 3B byZATOX
AFN+, 141 KM 330 Nm,-30, Royal Green Mica, CA
Alpine CDA 117ri u-Dimension RM-V41 Morel Tempo 6 RE 10S4
- marusiek1992
- Mały gagatek
Witam. Chciałbym wypolerować zmatowiały lakier w golfie III. Powiem szczerze, że lakier - tragedia... Chciałbym wypolerować maszynką, ponieważ mam taką w posiadaniu. I teraz sie nasuwa pytanie: Czego użyć? JAk zacząć? Co robić??
Pomoże ktoś w wyborze środków? Chciałbym wypolerowac lakier, nawoskować, wyczyścić platiki, żeby czarny był czarny a nie szary... Wymyć dokładnie silnik, felgi, zakonserwowac opony
Po prostu chcę zrobić "wszystko"
Proszę o pomoc
Kolor lakieru:
Pomoże ktoś w wyborze środków? Chciałbym wypolerowac lakier, nawoskować, wyczyścić platiki, żeby czarny był czarny a nie szary... Wymyć dokładnie silnik, felgi, zakonserwowac opony
Po prostu chcę zrobić "wszystko"
Proszę o pomoc
Kolor lakieru:
SBL GRUPA ŚLĄSK
- lavirant93
- Mały gagatek
szybkie pytanie , jaki szampon do ręcznego mycia już dosyć podstarzałego lakieru z ogniskami rdzy w vento ? Może być od razu z woskiem ? Coś do usunięcia smoły much itp. w dość rozsądnych pieniążkach ?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=17337054" onclick="window.open(this.href);return false;
lavirant93, jak ma leżeć normalny wosk później to dowolny szampon z neutralnym PH. Jak ma być nie woskowany to dowolny szampon z marketu.
marusiek1992, menzerna fg500 ff3000 6 padów flexipads, 2 talerze oporowe, glinka bilt hamber, dodo juice lime prime, wosk wg. uznania, valet pro dionysus, meguiar's endurance, tenzi alux, tenzi truck. Tak na szybko zestaw na to co pisałeś zakładając że maszyna nadaje się do polerki
marusiek1992, menzerna fg500 ff3000 6 padów flexipads, 2 talerze oporowe, glinka bilt hamber, dodo juice lime prime, wosk wg. uznania, valet pro dionysus, meguiar's endurance, tenzi alux, tenzi truck. Tak na szybko zestaw na to co pisałeś zakładając że maszyna nadaje się do polerki
- marusiek1992
- Mały gagatek
a mógłbys mi podac jakie ilości tego kupic? czy 250 ml wystarczy tej menzerny?? a jakie te pady??
i w jakiej kolejności to wykonać??
laikiem jestem w tych sprawach... a polerke bd robił kumpel co sie na tym troche zna
i w jakiej kolejności to wykonać??
laikiem jestem w tych sprawach... a polerke bd robił kumpel co sie na tym troche zna
SBL GRUPA ŚLĄSK
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Trochę to za małomarusiek1992 pisze:co sie na tym troche zna
250ml spokojnie starczy i zostanie na następne fury. Pady cutting polishing i finishing zarówno duże jak i małe i BP do tego.
Porządne umycie, usunięcie smoły asfaltu, glinkowanie, umycie, wysuszenie, polerowanie FG500 (sprawdzanie IPA), polerowanie FF3000 (ipa) umycie, cleaner, wosk. I co tak jeszcze sobie zażyczyszmarusiek1992 pisze:i w jakiej kolejności to wykonać??
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
- marusiek1992
- Mały gagatek
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
wystarczającoSalwinek91 pisze:Trochę to za małomarusiek1992 pisze:co sie na tym troche zna
dzięki wielkie za informacje )
SBL GRUPA ŚLĄSK
-
- Użytkownik
- Kontakt:
To jak mówisz że wystarczająco to dlaczego on tobie nie powiedział co kupić i jak to robićmarusiek1992 pisze: Salwinek91 napisał(a):
marusiek1992 napisał(a):co sie na tym troche zna
Trochę to za mało
wystarczająco
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM