[MK3 1.8] przerywa!!!!!..nie chce zapalic!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 1.8] przerywa!!!!!..nie chce zapalic!!
witam ma taki problem a mianowicie wszystko było ok do czasu gdy samochód zaczoł przerywac na kazdym biegu ze juz prawie sie jechac niedało wkoncu teraz juz nawet niechce zapalic silnik ten to 1.8 na jednopunktowym wtrysku sprawdzałem juz czy pompa paliwa podaje paliwo ale wszsytko oki sprawdzałem czy jest iskra wszystko oki wiec co?????? prosze o szybko pomoc!!!
Ostatnio zmieniony wt sie 22, 2006 09:24 przez Dziekan88, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
sprawdż przewody zapłonowe, kable, palec rozdzielacza i kopułke i świece oczywiście i opisz dokładniej trochę
czy przerywa na zimnym ,czy i na ciepłym
czy przerywa na zimnym ,czy i na ciepłym
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
przewody sprawdzałem tyak samo jak palec i kopulke sa w dobrym stanie ale sprawdzałem iskre i MA!! wiec to chyba raczej nie to!! a stalo sie to praktycznie nagle jechałem i zaczoł szarpac i przerywac gdy go przegoniłem to chodzil troche lepiej potem przyjechałem do domu rano wyjezdzam i tak smao szarpal i przerywał potem go przegonilem znowu chodził tak wmiare ale dalej troche przerywał jak wjechałem do domu to potem juz niechcial zapalic i tak jest do tej pory
paliwo sprawdziłem w takim sensie ze odkrecilem przewód paliwoy od wtrysku i sprawdzilem czy leci i było wszystko ok według mnie chyba cos sie stało z wtryskiem niewiem doładnie!! cos jest nie tak!! :-/
paliwo sprawdziłem w takim sensie ze odkrecilem przewód paliwoy od wtrysku i sprawdzilem czy leci i było wszystko ok według mnie chyba cos sie stało z wtryskiem niewiem doładnie!! cos jest nie tak!! :-/
Iskra jest tylko kwestia czy wtedy kiedy trzeba - czyli kujnik halla się kłania.Dziekan88 pisze:ale wszsytko oki sprawdzałem czy jest iskra wszystko oki wiec co??????
Jak będą kable miały przebicie to iskra też może być ale zasłaba. Podłacz do kompa bo może sonada lambda padnięta albo coś z innym czujnikiem - zakładając że układ zapłonowy jest sprawny.
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
- Nowicjusz
Proponuje uruchomic silnik w ciemnosci i wtedy widoczne bedą "nieszczelnosci" instalacji WN. A sprawdzales iskre na wszystkich swiecach, moze kuleje na ktoryms cylindrze i stąd problemy.A zreszta nawet jezeli iskra jest po wykreceniu swiecy, to nie oznacza ze bedzie po wkreceniu swiecy. Wymien swiece, wyczysc i zabezpiecz styki palca kopułki, jezeli na kablach skacza iskry to tez nowe
-
- Nowicjusz