Dławi sie silnik w okreslonej liczbie obrotów Video
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mam problema z wstawaniem turbo i juz nie mam pomysłów rozpedza sie jak motorynka ta turbina od 2200obr czuje przyrost mocy i to tez nie dokońca. przycina mi sie pierscien dawkujacy w pompie moze to byc powodem , nieszczelnosci i inne bzdety wykluczone
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Diagnoza w czasie jazdy z odpalonym vagiem ,niezbędna , logi dynamiczne 011 zrób i wrzuć ...pierścień w pompie raczej wątpie żeby ci się przycinał ,bo to baaaaaardzo rzadki przypadek ...tłoczek obraca się i przesuwa w przód i tył wraz z pompą , pierscień też się przesuwa ,sterowany nastawnikiem ,wszystko to ciągle smarowane ropą ...ciężko w takich warunkach żeby się pierścień przycinał...chyba że napoiłeś pompę jakimś "suchym " paliwem ,to jest taka opcja ,choć to dalej mało prawdopodobnebzdzioch1 pisze:mam problema z wstawaniem turbo i juz nie mam pomysłów rozpedza sie jak motorynka ta turbina od 2200obr czuje przyrost mocy i to tez nie dokońca. przycina mi sie pierscien dawkujacy w pompie moze to byc powodem
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
logi sa w diagnostyce jakbys mógł zerknac a paliwko staram sie lac z pewnego źródła tezmi poszarpuje i czysciłem nastawnik i ruszjac pierscieniem prawo lewo czuc lekkie opory
- Marciano8719fe
- Użytkownik
O ktoś mój temat odkopał hehe.Przy okazji zapytam Pany czy z zapalaniem ten zawor czy co tam ma wpływ na to że szarpinie budą ? gdy go zapalam i to samo jest jak go zgaszę też szarpnie,Czy to coś innego wpływa na to Pozdro
MK3FR- viewtopic.php?f=88&t=373213
Marciano8719fe pisze: i to samo jest jak go zgaszę też szarpnie
noooooooo ja jak gasze silnik to też mi tak jakby walnie,szarpnie , tak jakby ktoś wrzucił ten silnik tam do środka,
2011-2013 Golf III 1.8 90KM ABS 1992r.
2013-2015 Golf III 1.9 TDI 90KM 1994r.
- Marciano8719fe
- Użytkownik
Re: Dławi sie silnik w okreslonej liczbie obrotów Video
To masz to co u mnie jest też jest takie szarpniecie jak by się miało auto zaraz rozłożyć heh.Poduszki Jedna jest wymieniona slyszłem że Poduszki od benzyniaków są mientkie i silnik diesla lepiej się na nich układa...sroger pisze:Marciano8719fe pisze: i to samo jest jak go zgaszę też szarpnie
noooooooo ja jak gasze silnik to też mi tak jakby walnie,szarpnie , tak jakby ktoś wrzucił ten silnik tam do środka,
- munior
- Kontakt:
Tdi bez klapy gaszącej ,tak mają ,że się trzepną przy gaszeniu ...a jak wywalone poduchy to znacznie mocniej jest to odczuwalnesroger pisze:noooooooo ja jak gasze silnik to też mi tak jakby walnie,szarpnie , tak jakby ktoś wrzucił ten silnik tam do środka,
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- Marciano8719fe
- Użytkownik
ja Mam zwykłego klekota 1.9Dmunior pisze:Tdi bez klapy gaszącej ,tak mają ,że się trzepną przy gaszeniu ...a jak wywalone poduchy to znacznie mocniej jest to odczuwalnesroger pisze:noooooooo ja jak gasze silnik to też mi tak jakby walnie,szarpnie , tak jakby ktoś wrzucił ten silnik tam do środka,
co to znaczy że bez klapy gaszącej? a są z klapą, czy u mnie brak? coś mi się wydaje że tym pytaniem rozbawię wszystkichmunior pisze:Tdi bez klapy gaszącej ,tak mają ,że się trzepną przy gaszeniu ...a jak wywalone poduchy to znacznie mocniej jest to odczuwalnesroger pisze:noooooooo ja jak gasze silnik to też mi tak jakby walnie,szarpnie , tak jakby ktoś wrzucił ten silnik tam do środka,
aha i zauważyłem też że jadąc autostradą temperatura wody dochodzi do 70st, jak auto stoi to normalnie osiąga 90st i włącza sie wiatrak , znaczy że co? że pędząc po autostradzie tak się chłodzi? a może to czujnik? termostat?
2011-2013 Golf III 1.8 90KM ABS 1992r.
- Marciano8719fe
- Użytkownik
Może być czujnik w moim był lekko zacienty termostat i też ledwo 70 stopni było a w korku 90 dopiero łapane heh. Obecnie nowy termostat wahlera i budzik pokazuje kawałek za 70czyli coś tam się poprawiło Na postoju czy w korku Wentylatorek Nie da złapać równych 90 tylko załącza już przy koło 90. Otej pory po tych zabiegach nic się nie dzieje.sroger pisze:co to znaczy że bez klapy gaszącej? a są z klapą, czy u mnie brak? coś mi się wydaje że tym pytaniem rozbawię wszystkichmunior pisze:Tdi bez klapy gaszącej ,tak mają ,że się trzepną przy gaszeniu ...a jak wywalone poduchy to znacznie mocniej jest to odczuwalnesroger pisze:noooooooo ja jak gasze silnik to też mi tak jakby walnie,szarpnie , tak jakby ktoś wrzucił ten silnik tam do środka,
aha i zauważyłem też że jadąc autostradą temperatura wody dochodzi do 70st, jak auto stoi to normalnie osiąga 90st i włącza sie wiatrak , znaczy że co? że pędząc po autostradzie tak się chłodzi? a może to czujnik? termostat?
- munior
- Kontakt:
Też nie ma klapy gaszącej ,gasnie tak jak starsze tdi ,czyli po zdjęciu napięcia z n109 na pompieMarciano8719fe pisze:ja Mam zwykłego klekota 1.9D
munior oblukałem dzisiaj poraz setny turbo wydech nie ma nieszczelnoisci zaślepiłem spowrotem gra co by nie bylo ale żadnej poprawy. a w samej turbawce może coś sie dziać że bedzie taki szum? a może mam problem z wtryskami z układem paliwowym i nie ma dosć spalin żeby szybko rozkrecic turbo.
- Marciano8719fe
- Użytkownik
Koledzy ja to tego swojego Golfa tp nie rozumiem dziś musiałem go wieczorem przestawić w inne miejsce.No I przygotowany żeby lekko gaz nacisnąć żeby nie trzesło budą a tu golfik miękko zagrał bez żadnego telepania obroty równe no nie to auto.Więc od czego to zależne jest od czujnika tempki? a może jeszcze co innego.