Centralny zamek odbija + elektryczne szyby

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

jakubz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jakubz » wt kwie 30, 2013 12:10

Witam, mam problem, poniewaz przy zamykaniu samochodu 3 drzwi sie rygluja natomiast jeden zamek "odbija" i wyskakuje spowrotem i 1 drzwi sa otwarte wraz z bagaznikiem... :/ da sie cos z tym zrobic czy trzeba bedzie wymieniac wszystko :/

no i na dodatek "padly" mi totalnie szyby 4 elektryczne i NIC zero reakcji... nie wiem o co chodzi bo rano bylo wszystko ok przychodze do auta dzis i najpierw zamek zaczal szalec a potem zauwazylem, ze szyby padly wtf ? ;/ co najpierw nalezy sprawdzic zeby zdiagnozowac co jest nie tak ?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt kwie 30, 2013 12:35

jakubz pisze:da sie cos z tym zrobic czy trzeba bedzie wymieniac wszystko
można wymienić wszystko, ale lepiej poprawić luty w zamku - wyszukiwarka powie więcej

Co do szyb to zacznij od bezpieczników przy skrzynce z przekaźnikami...VAG też by się przydał

jakubz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jakubz » wt kwie 30, 2013 21:58

szyby to faktycznie tylko bezpiecznik takze dzialaja o dziwo zamek po dopieciu paru bezpiecznikow tez lepiej smiga i nawet sie zamyka :okej: zobaczymy na jak dlugo , przy okazji chcialem wymienic dzis oswietlenie wnetrza na ledy i oczywiscie ulamalem sobie caly panel :kac: na szczescie na szrocie udalo mi sie znalesc jeszcze lepsza w dobrym stanie i odratowalem pacjenta - wyglada calkiem fajnie w ledach ALE uwaga teraz najlepsze pytanie - pokonala mnie zarowka lewego reflektora od strony kierowcy, nie moglem zdjec tego zatrzasku co trzyma zarowke (tej sprezynki) wkoncu jakims cudem poszla wsadzilem nowa zarowke i koniec nie da sie tego zablokowac zeby zaskoczylo WTF :X w drugim reflektorze wchodzi jak w maslo bez problemow - pomijam , ze tu od strony aku jest malo miejsca ale to naprawde nie chce wejsc spowrotem w ten zatrzask o co chodzi bo moze jak tepy jestem :los2: ps. nic tam raczej nie ulamalem po prostu ten reflektor jest nie oryginalny z tego co widze bo tyca a tamten valeo nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale nie chce tam czegos na jana urwac ;/

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » śr maja 01, 2013 12:47

Wyjmij aku - będzie łatwiej

jakubz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jakubz » sob maja 04, 2013 20:01

Wyjalem aku i okazlo sie, ze tam i tak nic nie widac, na szczescie bylo wiecej miejsca, zeby sobie pomacac i co sie okazalo ? Obrazek
ten zaczep ktory trzyma te spinke i cala zarowke byl wygiety do gory.... :banghead:
Obrazek
wystarczylo odgiac zaczep i gotowe :okej:
Ucieszony, ze wkoncu nowe zaroweczki byly juz na miejscu poskrecalem wszystko lacznie z aku i tak mnie cos podkusilo, zeby sprawdzic czy dziala elektryczna regulacja swiatel.. zgadnijcie ? :rotfl: przy oryginalnym reflektorze oczywiscie dziala od strony pasazera ale juz tu gdzie lampa byla wymieniana od strony kierowcy nie bardzo.. jak sprawdzic czy silniczek jest sprawny ? zmiezyc napiecie ? Czy podmienic po prostu jeden na drugi i jesli sie okaze, ze nie dziala to po prostu kupic nowy ? Btw czy pomimo elektrycznej regulacji mozna skorygowac ustawienie swiatel w mechaniczny sposob tymi bialymi pokretlami ? Dzieki za odp i pozdrawiam

Awatar użytkownika
eFIeLiPeO
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: eFIeLiPeO » ndz maja 05, 2013 13:19

pokretlami mozna. sprawdz czy czasami wtyczka nie poluzowala sie od silniczka... u mnie tez nie trybila jak przeklaalem silniczki do nowych lamp... wtyczka nie do konca byla wpieta... nie pamietam dokladnie ale mechanicznie jakis imbusik tam wchodzi chyba ...

MK IV by eFIeLIPeo powolutku do przodu...
viewtopic.php?f=89&t=370827&p=5431527#p5431527
Obrazek

jakubz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jakubz » ndz maja 05, 2013 22:32

nie no juz ogarnalem temat - silniczek jest do wymiany nie trybi i tyle , jutro poszukam cos na szrocie :jezor:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”