Witam
Kupilem niedawno golfa 3 1.8 i pasek alternatora idzie pod kolem pompy wody, i moje pytanie jest czy to jest prawidlowe czy powinien isc nad kolem,
poniewaz kolo pompy jest gladkie a pasek jak idze nad to jest rowkami na kole, nie jestem pewien ale czy nie powinien byc oddolu kola gladka powierzchnia do gladkiego kola?
Z gory dzieki za pomoc
Pasek Klinowy mk3 1.8
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Pasek Klinowy mk3 1.8
masz ok
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
Pasek Klinowy mk3 1.8
z tym że
tu pomyłka, rowkami na kole pompy jest kiedy idzie pod kołem czyli na około - i tak ma być, więc sprawdź jeszcze raz, ma iść pod kołem pompy czyli pompa obraca się w tą sama stronę co silnik i alternator, odwrotne założenie to częsta pomyłka i powoduje złe działanie pompy - zły obieg płynu chłodzącego w układzie i przegrzewanie sie silnika.Klajtekkk21 pisze:pasek jak idze nad to jest rowkami na kole
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz