Dławi sie, gaśnie..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dławi sie, gaśnie..
Witam mam pewien problem z moim mk3.. otoz gdy go odpalam to dławi sie prycha czasami jak dodam gazu to gasnie... i to sie dzieje tylko jak jest zimny silnik a jak sie nagrzeje jest ok.. Po np 3 dniach stania bez odpalania trzeba troche pokrecic zeby odpalil.... i nastepna sprawa.. gdy jade na benzynie i skrecam w prawo samochod mi gasnie... a jak w lewo to jest ok.. i tak sie dzieje jak jest malo benzyny na gazie ok czy to moze byc wina pompy paliwa ? Dokładniej chodzi o mk3 1,8 + LPG
VW , Audi
Dławi sie, gaśnie..
Witam, a przerywa ci przy ok. 110 km/h, ok 3 tyś obrotów. Gdy moja padała miałem taki problem + gaśnięcie i prychanie. A filtr paliwa? Wymieniony? Koszty śmieszne a jedno mniej. Pozdrawiam
Re: Dławi sie, gaśnie..
Niestety przerywa.. dodam jeszcze jak krece kluczykiem zeby odpalil to cos strzela..ice beer pisze:Witam, a przerywa ci przy ok. 110 km/h, ok 3 tyś obrotów. Gdy moja padała miałem taki problem + gaśnięcie i prychanie. A filtr paliwa? Wymieniony? Koszty śmieszne a jedno mniej. Pozdrawiam
VW , Audi
Dławi sie, gaśnie..
Jeżeli doszło strzelanie to nie wiem, może ktoś bardziej doświadczony się wypowie . Ja jak ci wcześniej napisałem miałem takie same objawy i dopiero wymiana pompki paliwa pomogła. Dodam ,że "padała" z tygodnia na tydzień coraz bardziej. A załatwiłem ją małą ilością paliwa w baku Ale sprawdź najpierw filtr paliwa.
Dławi sie, gaśnie..
Ja swoją kupiłem w intercarsie koszt ok. 150 zł sam wkład bez kosza. Tu masz link: http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic ... 1871&wsk=O" onclick="window.open(this.href);return false;. Filtr paliwa filtrona najtańszy ok. 15 zł. Zmieniłeś go?
Dławi sie, gaśnie..
Filtr wymieniony problem pozostał no nic kupie pompke założe i zobacze czy pomoze
VW , Audi
Dławi sie, gaśnie..
Zanim wymienisz pompkę paliwa, sprawdź czy na ciepłym silniku po przełączeniu na benzynę działa poprawnie. Jeśli tak, to przyczyny należy szukać gdzie indziej. Kiedy wymieniałeś kable WN, świece? W jakim stanie jest aparat zapłonowy i styki pod kopułką? Wilgoć to największy wróg tych elementów, które w przypadku instalacji LPG muszą być wzorowe. Też mam mk3 1,8 AAM i miałem podobne jak ty objawy. Po wymianie ww elementów wszystko wróciło do normy. Możesz również spróbować zrobić restart ECU. Trzeba pamiętać, że jeźdżąc na gazie w baku musi być przynajmniej 1/4 benzyny. Pompka paliwa pracuje bez przerwy i przy małej ilości benzyny można ją zajechać.
Dławi sie, gaśnie..
Kable WN wymieniane jakies pol roku temu to same świece Bardzo mozliwe ze to pompka poniewaz przed jej wymiana auto w ogole nie odpalało wiec załatwiłem uzywana pompke ale chyba z passata b4.. i auto zaczeło odpalac ale gasło.. wtedy wymieniłem świece i kable WN na gazie jezdził ok na benzynie przerywało i jak było mniej wachy w zbiorniku i jak skręcałem w prawo auto gasło.. i tylko przy skręcie w prawo.. albo np jak nagle dam po hamach auto rowniez gaśnie.. ostatnio od ok tygodnia mam problemy z odpaleniem.. czasami trzeba pokrecic zeby załapał i wtedy dławi sie.. do czasu nagrzania... Jak nagrzeje sie to nie ma problemu z dławieniem sie i skaczacych obrotow wtedy odpala na dotyk i dzieje sie to na Pb jak i również na LPG i cos jakby w pedale gazu strzelało jak auto gaśnie.. Dodam ze te dławienie sie występuje tak do 2,5 tys obrotow powyzej idzie dobrze
VW , Audi
Re: Dławi sie, gaśnie..
Mam te same objawy. 1.6 na monowtrysku z LPG. Z rana dławi się i chodzi nie równo, jak jest ciepły to chodzi dobrze tylko dławi się przy przechyle i tylko podczas skrętu w prawo... Gdy zgaszę auto na gazie, długo trzeba kręcić, żeby go odpalić. W przyszłym tygodniu planuje podskoczyć do mechanika, mam nadzieję, że naprawa nie wyjdzie drogo... Nie dawno kupiłem auto i był wymieniany rozrząd wraz ze świecami, filtrami w tym paliwa i oleju oraz pompa o ile się nie mylę właśnie paliwa...