Schodzi w mgnieniu oka ;] Przydaje mi się nie tylko na lakierze/felgach, ale też przy silniku (fajnie łączy się z olejopochodnymi zanieczyszczeniami), w domu (klej np. z taśmy dwustronnej pod dywanami) czy nawet odklejaniu etykiet z butelek z atomizerembarteKKK03 pisze:Litr Prickborta
Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Gdzie oprócz bagażnika znajdę naklejkę, z której dowiem się jaki mam numer lakieru? Z tej w bagażniku już nic nie idzie odczytać ;(
-
- ->|<-
magnum146 W książce serwisowej, jest identyczna naklejka jak w bagaju.
Czym usunąć tłusty brud z foteli skórzanych beżowych (oleje, smary...) ?
Czym usunąć tłusty brud z foteli skórzanych beżowych (oleje, smary...) ?
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
magnum146, ale to do swojego białego szukasz? jakbyś poszperał trochę, to dowiedziałbyś się że chyba jedynym białym był LB9A (przez cały okres produkcji)
Shmatan, dzięki faktycznie będzie to prawdopodobnie ten lakier ale jeszcze się upewnię szukając gdzieś tego oznaczenia w samochodzie zmyliły mnie inne oznaczenia znalezione na http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/kody-lakierow/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
- Kontakt:
iigAlisArr pisze:Czym usunąć tłusty brud z foteli skórzanych beżowych (oleje, smary...) ?
A czyszczenie nie pomaga? Lederzentrum ma w swojej ofercie Benzyne do otłuszczania skóry, może coś by pomogło
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
Umyłem samochód najpierw myjka potem szampon Shiny Garage, płukanie i następnie glinka i poślizg woda z odrobiną szamponu. Po tym wszystkim mycie znowu szamponem. Osuszenie ale jakiś dziwny białawy nalot został na całym samochodzie, na szybach na dachu. Co zrobiłem nie tak? Ten nalot schodzi jak się go mikrofibrą przeleci. Szampon mam z woskiem.
- Paviarotti
- Lord GTI
krystek21, może nie wypłukałeś wszystkiego dobrze i zostały mazie po wodzie z szamponem. U mnie zawsze zostaje taki po glinkowaniu, bo zasycha woda.
Po niedzieli umyje jeszcze raz. Może za dużo szamponu dałem i dlatego. Bo myłem motor i na plastiku śladów nie było widać. Pół glinki mi poszło.
Pół jakiej glinki? 25-30g to moim zdaniem optymalna ilość, chyba że auto jest mega zapuszczone i brakuje odsmalacza.
Moim zdaniem nie domyłeś glinki - ja po każdym wyglinkowanym panelu przejeżdżam po nim rękawicą z czystą wodą i suszę. "Szampon z woskiem" ma zapewne kosmiczne PH, więc niech Cię nie najdzie ochota na mycie nim jeżeli planujesz jakikolwiek wosk kłaść na lakier, bo nawet po 1 myciu możesz się z nim pożegnać. Ew. dawaj połowę z tego co zaleca producent (zwykle koło 50ml/10l, tak więc lej maks 25ml)
Moim zdaniem nie domyłeś glinki - ja po każdym wyglinkowanym panelu przejeżdżam po nim rękawicą z czystą wodą i suszę. "Szampon z woskiem" ma zapewne kosmiczne PH, więc niech Cię nie najdzie ochota na mycie nim jeżeli planujesz jakikolwiek wosk kłaść na lakier, bo nawet po 1 myciu możesz się z nim pożegnać. Ew. dawaj połowę z tego co zaleca producent (zwykle koło 50ml/10l, tak więc lej maks 25ml)
Glinka ValetPRO Blue Traditional 100g podzieliłem na pół czyli wyszło ok 50g. Samochód nie smarowany żadnymi usuwaczami smoły itp. Szyby, lampy przód i tył też glinkowałem. Pierwszy raz się tym bawiłem i całkiem fajny efekt, a glinka mega brudna...
Szampon Shinny Garage ponoć o neutralnym pH. Zapach truskawkowy.
Szampon Shinny Garage ponoć o neutralnym pH. Zapach truskawkowy.
A to szampon SG może być, nie wiedziałem że ma wosk w składzie.
Pozostała ilość glinki Ci wystarczy na 2 razy jak nie będziesz za długo zwlekał z kolejnym glinkowaniem
Pozostała ilość glinki Ci wystarczy na 2 razy jak nie będziesz za długo zwlekał z kolejnym glinkowaniem