Centralny zamek odbija + elektryczne szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam problem, poniewaz przy zamykaniu samochodu 3 drzwi sie rygluja natomiast jeden zamek "odbija" i wyskakuje spowrotem i 1 drzwi sa otwarte wraz z bagaznikiem... :/ da sie cos z tym zrobic czy trzeba bedzie wymieniac wszystko :/
no i na dodatek "padly" mi totalnie szyby 4 elektryczne i NIC zero reakcji... nie wiem o co chodzi bo rano bylo wszystko ok przychodze do auta dzis i najpierw zamek zaczal szalec a potem zauwazylem, ze szyby padly wtf ? ;/ co najpierw nalezy sprawdzic zeby zdiagnozowac co jest nie tak ?
no i na dodatek "padly" mi totalnie szyby 4 elektryczne i NIC zero reakcji... nie wiem o co chodzi bo rano bylo wszystko ok przychodze do auta dzis i najpierw zamek zaczal szalec a potem zauwazylem, ze szyby padly wtf ? ;/ co najpierw nalezy sprawdzic zeby zdiagnozowac co jest nie tak ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
można wymienić wszystko, ale lepiej poprawić luty w zamku - wyszukiwarka powie więcejjakubz pisze:da sie cos z tym zrobic czy trzeba bedzie wymieniac wszystko
Co do szyb to zacznij od bezpieczników przy skrzynce z przekaźnikami...VAG też by się przydał
szyby to faktycznie tylko bezpiecznik takze dzialaja o dziwo zamek po dopieciu paru bezpiecznikow tez lepiej smiga i nawet sie zamyka zobaczymy na jak dlugo , przy okazji chcialem wymienic dzis oswietlenie wnetrza na ledy i oczywiscie ulamalem sobie caly panel na szczescie na szrocie udalo mi sie znalesc jeszcze lepsza w dobrym stanie i odratowalem pacjenta - wyglada calkiem fajnie w ledach ALE uwaga teraz najlepsze pytanie - pokonala mnie zarowka lewego reflektora od strony kierowcy, nie moglem zdjec tego zatrzasku co trzyma zarowke (tej sprezynki) wkoncu jakims cudem poszla wsadzilem nowa zarowke i koniec nie da sie tego zablokowac zeby zaskoczylo WTF :X w drugim reflektorze wchodzi jak w maslo bez problemow - pomijam , ze tu od strony aku jest malo miejsca ale to naprawde nie chce wejsc spowrotem w ten zatrzask o co chodzi bo moze jak tepy jestem ps. nic tam raczej nie ulamalem po prostu ten reflektor jest nie oryginalny z tego co widze bo tyca a tamten valeo nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale nie chce tam czegos na jana urwac ;/
Wyjalem aku i okazlo sie, ze tam i tak nic nie widac, na szczescie bylo wiecej miejsca, zeby sobie pomacac i co sie okazalo ?
ten zaczep ktory trzyma te spinke i cala zarowke byl wygiety do gory....
wystarczylo odgiac zaczep i gotowe
Ucieszony, ze wkoncu nowe zaroweczki byly juz na miejscu poskrecalem wszystko lacznie z aku i tak mnie cos podkusilo, zeby sprawdzic czy dziala elektryczna regulacja swiatel.. zgadnijcie ? przy oryginalnym reflektorze oczywiscie dziala od strony pasazera ale juz tu gdzie lampa byla wymieniana od strony kierowcy nie bardzo.. jak sprawdzic czy silniczek jest sprawny ? zmiezyc napiecie ? Czy podmienic po prostu jeden na drugi i jesli sie okaze, ze nie dziala to po prostu kupic nowy ? Btw czy pomimo elektrycznej regulacji mozna skorygowac ustawienie swiatel w mechaniczny sposob tymi bialymi pokretlami ? Dzieki za odp i pozdrawiam
ten zaczep ktory trzyma te spinke i cala zarowke byl wygiety do gory....
wystarczylo odgiac zaczep i gotowe
Ucieszony, ze wkoncu nowe zaroweczki byly juz na miejscu poskrecalem wszystko lacznie z aku i tak mnie cos podkusilo, zeby sprawdzic czy dziala elektryczna regulacja swiatel.. zgadnijcie ? przy oryginalnym reflektorze oczywiscie dziala od strony pasazera ale juz tu gdzie lampa byla wymieniana od strony kierowcy nie bardzo.. jak sprawdzic czy silniczek jest sprawny ? zmiezyc napiecie ? Czy podmienic po prostu jeden na drugi i jesli sie okaze, ze nie dziala to po prostu kupic nowy ? Btw czy pomimo elektrycznej regulacji mozna skorygowac ustawienie swiatel w mechaniczny sposob tymi bialymi pokretlami ? Dzieki za odp i pozdrawiam
pokretlami mozna. sprawdz czy czasami wtyczka nie poluzowala sie od silniczka... u mnie tez nie trybila jak przeklaalem silniczki do nowych lamp... wtyczka nie do konca byla wpieta... nie pamietam dokladnie ale mechanicznie jakis imbusik tam wchodzi chyba ...
nie no juz ogarnalem temat - silniczek jest do wymiany nie trybi i tyle , jutro poszukam cos na szrocie