Jaki wydech wybrać?
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Jaki wydech wybrać?
A może się coś zepsuć jak będe jeżdził z nową DP bez programu?Bo tak od razu nie dam rady go zmienić..
Jaki wydech wybrać?
MOim zdaniem nie.. bo i nawet lepiej będzie oddychał.. ale niech lepiej wypowie się ktoś jeszcze
Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu
Jaki wydech wybrać?
Nie wiem czy istnieje ryzyko uszkodzenia turbiny po wymianie DP.
Wg mnie nie ma takiego.
Po prostu silnik nie będzie pracować optymalnie, bo mapy zapłonu i doładowania były robione na innych ciśnieniach w wydechu.
Wg mnie nie ma takiego.
Po prostu silnik nie będzie pracować optymalnie, bo mapy zapłonu i doładowania były robione na innych ciśnieniach w wydechu.
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Jaki wydech wybrać?
rabbit13 Chyba najlepiej zapytaj chłopaków z MG jaki będzie tego efekt. W końcu jak rozumiem u nich chcesz to robić.
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Jaki wydech wybrać?
Jak to jest z magicznym wężykiem przy wydechu? Można go odpiąć na stałe czy coś się może podziać w tym układzie podciśnienia?
Jak to dokładnie działa? Zauważyłem że w trybie Sport jest dużo głośniejszy
Jak to dokładnie działa? Zauważyłem że w trybie Sport jest dużo głośniejszy
Jaki wydech wybrać?
można go wyłaćzyć
Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu
Re: Jaki wydech wybrać?
A to nie jest czasem tak, że to zawór exup w wydechu jest sterowany podciśnieniowo? Im bardziej otwierasz przepustnicę (dajesz gazu) tym podciśnienie w układzie jest większe a ono steruje exup-em czyli zaworem, który robi wydech bardziej przelotowym (tym samym głośniejszym). Jeśli masz wydech stockowy to ja bym tego nie odłączał. W customowym, który nie ma exup-a oczywiście sterowanie podciśnieniem jest niepotrzebne.
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Jaki wydech wybrać?
No własnie tak to chyba działa. Pytam bo w Mk4 większość jeździ bez wężyka, a o mk5 nie wiele słyszałem. A wydaje mi się że zasada działania jest taka sama
Re: Jaki wydech wybrać?
Z tego co wiem to w R32 przy wyzszych obrotach klapkach jest zamykana, a na przyklad w s3 otwierana zeby bylo glosniej. Stad odpiecie wezyka w r32 pozostawia klapke otwarta, a w TFSI zamknieta.
Jaki wydech wybrać?
W przypadku R32 tak jak napisał antoś, zdjęcie wężyka powoduje otwarcie przepustnicy i jest głośniej. Sterowanie podciśnieniem działa na zasadzie otwarcia przepustnicy a nie obrotów.
U mnie w wydechu MG również mam przepustnice która otwiera się jak standardowa. Powiem szczerze, że na całkowicie otwartej cały czas bałbym się jeździć aby nie stracić dowodu rejestracyjnego
lolo_golf: przewód zaślepiasz na końcu i nic z układem się nie stanie.
U mnie w wydechu MG również mam przepustnice która otwiera się jak standardowa. Powiem szczerze, że na całkowicie otwartej cały czas bałbym się jeździć aby nie stracić dowodu rejestracyjnego
lolo_golf: przewód zaślepiasz na końcu i nic z układem się nie stanie.
Jaki wydech wybrać?
Mam problem poda mi ktoś wymiary rury albo otworu w zderzaki
potrzebuje gdyż chce moja r line przerobić i wrzucic podobny wydech do erki
zderzak wrzuce od erki ale koncówki wydeszku potrzebuje kupic i pospawać
dziekuje za pomoc
Chodzi o GOLFA VI
potrzebuje gdyż chce moja r line przerobić i wrzucic podobny wydech do erki
zderzak wrzuce od erki ale koncówki wydeszku potrzebuje kupic i pospawać
dziekuje za pomoc
Chodzi o GOLFA VI
Jaki wydech wybrać?
Taka ciekawostka, wczoraj rozciąłem końcowy tłumik od Golfa R i w środku wygląda on tak:
Jedna rura wlotowa ma średnicę 2,5 cala, na prawym wylocie (na zdjęciu) jest końcówka z klapką. Jeżeli klapka jest zamknięta spaliny idą przez wełnę, jeżeli otwarta lecą prosto przez jedną końcówkę. Wąskim gardłem jest wyjście na końcówkę, które ma 2 cale średnicy. Oprócz tego tłumika, R ma jeszcze jeden mały przelotowy tłumik.
Jedna rura wlotowa ma średnicę 2,5 cala, na prawym wylocie (na zdjęciu) jest końcówka z klapką. Jeżeli klapka jest zamknięta spaliny idą przez wełnę, jeżeli otwarta lecą prosto przez jedną końcówkę. Wąskim gardłem jest wyjście na końcówkę, które ma 2 cale średnicy. Oprócz tego tłumika, R ma jeszcze jeden mały przelotowy tłumik.
Jaki wydech wybrać?
edit
Ostatnio zmieniony wt mar 25, 2014 19:46 przez TuneFORCE, łącznie zmieniany 1 raz.
Bilverksted i Trondheim - http://bilhobbyverksted.no/
Varebil til leie i Trondheim - https://varebiltilleje.no/
Varebil til leie i Trondheim - https://varebiltilleje.no/