Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Czym polerujecie plastiki? Zwykla szmatka I pasta polerska czy mechanicznie? Nie moge uzyskac wysokiego polysku
pavwloo84, ja zwykła szmatka i pasta polerska , i zasuwałem aż do pełnego połysku. Tylko ,że wkurzały mnie takie święcące elementy i pomalowałem boll'em ;D
A moze ktos ma sposob zeby wypolerowac mechanicznie te plastiki . Co z ciezko dostepnymi miejscami? Polerowalem recznie ale dlugo trwalo I efekt niezadowalajacy
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Dzisiaj probowalem polerowac taka pasta
I gabka do polerki. nie moge uzyskac polysku, ciagle jest takie delikatnie metne. Probowac inna pasta czy nic lepszego nie mozna wyciagnac z tego plastiku?
I gabka do polerki. nie moge uzyskac polysku, ciagle jest takie delikatnie metne. Probowac inna pasta czy nic lepszego nie mozna wyciagnac z tego plastiku?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czyli dla lepszego efektu trzeba malowac? Jak osiagnac matowy efekt ktory bedzie wytrzymaly
pavwloo84, folia tylko i wyłącznie.
Malowanie samym matem nic ci nie da na dłuższą metę bo po jakimś czasie się wytrze od dotykania. Chyba że przywalisz takim konkretnym strukturalnym jak do maszyn
także jak uważasz, ja miałem i malowane i folią i każda opcja była spoko według mnie
Matowa czarna folia nie jest tak droga i da najlepszy efekt. Jak chcesz to bym właśnie w tą opcję poszedł, ale jak już oklejać to sobie użyj folii w stylu drapanego alu, ożywia wnętrze.
do tego jakbyś dodał sobie rączkę drzwi z dekorem to także by efekt polepszyło( ja nie zdążyłem kupić przed sprzedażą auta)
miałem tylko z tyłu:
malowany połysk wygląda tak:
Malowanie samym matem nic ci nie da na dłuższą metę bo po jakimś czasie się wytrze od dotykania. Chyba że przywalisz takim konkretnym strukturalnym jak do maszyn
także jak uważasz, ja miałem i malowane i folią i każda opcja była spoko według mnie
Matowa czarna folia nie jest tak droga i da najlepszy efekt. Jak chcesz to bym właśnie w tą opcję poszedł, ale jak już oklejać to sobie użyj folii w stylu drapanego alu, ożywia wnętrze.
do tego jakbyś dodał sobie rączkę drzwi z dekorem to także by efekt polepszyło( ja nie zdążyłem kupić przed sprzedażą auta)
miałem tylko z tyłu:
malowany połysk wygląda tak:
a używales papierów sciernych ? od grubszoziarnistych do drobnoziarnistych wodnych ? Wydaje mi sie ze można osiągnąć troche lepszy efektpavwloo84 pisze:Dzisiaj probowalem polerowac taka pasta
Probowalem tylko polerke na poczatek bez papieru sciernego. W wolnym czasie sprobuje I zobacze jaki bedzie efekt.
Żeby uzyskać dobry efekt pasuje wyrównać powierzchnie poprzez szlifowanie papierami. Ja robiłem chyba papierami 500/800/1000/1500 wodnymi. Trzeba poświęcić chwile i zrobić raz a dokładnie żeby nie robić 2 razy. Ja tez próbowałem zrobić to na szybko i mechanicznie, efekt był taki ze musiałem robić od nowa ręcznie... ale wyszło dużo lepiej
Rozumiem ze po papierze wodnym polerka pasta. Jak sobie poradziles w zakamarkach?baciarkrn pisze:Żeby uzyskać dobry efekt pasuje wyrównać powierzchnie poprzez szlifowanie papierami. Ja robiłem chyba papierami 500/800/1000/1500 wodnymi. Trzeba poświęcić chwile i zrobić raz a dokładnie żeby nie robić 2 razy. Ja tez próbowałem zrobić to na szybko i mechanicznie, efekt był taki ze musiałem robić od owa ręcznie... ale wyszło dużo lepiej
Tak po papierze pasta. Ja polerowałem tylko rączki od drzwi, a tam nie bylo wiele zakamarków poza tym rowkiem przez srodek. Możesz przez papier np patyczkiem od lodów albo czyms takim, bo pewnie po czasie ci się przetrze papier w miejscu styku więc lepiej nie uzywać metalowych przedmiotów żeby nie zrobić rysy.
Szacunek za cierpliwość. Tylko jak jest z praktycznościa takich polerowanych rączek? W audi miałem takie błyszczące dekory i były z nimi same problemy, wiecznie były odciski palców.
Ja rączki pozbawiłem gumy i pomalowałem w mat, wyglada jak ori.
Ja rączki pozbawiłem gumy i pomalowałem w mat, wyglada jak ori.
Tak jak pisze Jarek_NS, najlepszy sposób na te plastiki to boll do zderzaków zwykły czarny matowy i będzie jak ori. To polerowane to nie dość, że kurz będzie strasznie widać to i każdy odcisk palca a i bez szału z wyglądem.