Elektryczne szyby z anglika

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

lucypper
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: lucypper » sob maja 25, 2013 00:48

Witam. Wiem że temat był poruszany jednak nie znalazłem zadowalającej mnie odpowiedzi.
Chodzi o to, że mam dostęp do anglika w full wypasie i chciałbym sobie przełożyć z niego elektryczne szyby i być może lusterka. Sprawa wydaje się być dość prosta bo chce pominąć moduł komfortu i podłączyć "na krótko". Problem pojawił się gdy pomyślałem o wyłącznikach krańcowych i przeciążeniowych bo przecież nie chce żeby silniczki padły po kilku miesiącach.

Ma ktoś pojęcie jak jest rozwiązana sprawa krańcówek i wyłącznika przeciążeniowego w serii ? Niestety nie miałem jeszcze tych silniczków w ręku.
Jeżeli macie lepszy patent na stosunkowo tani montaż elektryki to proszę o podzielenie się tą wiedzą :-)

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » sob maja 25, 2013 22:46

to ni e problem nic nie padnie - problem w tym, ze musisz moduły zamienić prawy na lewy z przodu a to wiąże się z tym, że będą odwrotnie działać przyciski tj u kierowcy lewy to prawy a prawy to lewy, druga sprawa - podnoszenie to opuszczanie - da się to pewnie zamienić poprzez przelutowanie rezystorów w sterowaniu u kierowcy

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

lucypper
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: lucypper » sob maja 25, 2013 23:27

to co oprócz silników i wiązki jest potrzebne żeby założyć szyby z angola ?

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » ndz maja 26, 2013 16:56

lucypper pisze:to co oprócz silników i wiązki jest potrzebne żeby założyć szyby z angola ?
3 lata na forum a wyszukiwarki niw umiesz korzystać
porada

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

lucypper
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: lucypper » ndz maja 26, 2013 22:13

Widziałem tą poradę. No ale ok. Temat można usunąć bo raczej nie dowiem się niczego nowego

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » ndz maja 26, 2013 22:27

dwa dni temu ktoś pisał o rzeźbie bez modułu komfortu... przejrzyj ostatnie tematy z tego działu to znajdziesz

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » ndz maja 26, 2013 23:31

lucypper pisze:Widziałem tą poradę. No ale ok. Temat można usunąć bo raczej nie dowiem się niczego nowego
sam tą poradę pisałem - masz tam wyszczególnione wszystko co niezbędne - jak będziesz miał te graty i będziesz miał problem z montażem to jest sens dodatkowo tłumaczyć jakieś problemy. Tak to będzie 100 tematów bo nikt nie czyta porad tylko ma swoje osobiste pytania

lucypper
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: lucypper » pn maja 27, 2013 17:56

to proszę odpowiedzcie mi gdzie w golfach jest zamontowany wyłącznik przeciążeniowy ? bo z tego co wiem krańcowych nie ma więc musi być przeciążeniowy

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » pn maja 27, 2013 20:24

lucypper pisze:to proszę odpowiedzcie mi gdzie w golfach jest zamontowany wyłącznik przeciążeniowy ?
każdy silniczek ma moduł elektroniczny i w nim jest

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » wt maja 28, 2013 21:58

grg474 pisze:podnoszenie to opuszczanie - da się to pewnie zamienić poprzez przelutowanie rezystorów w sterowaniu u kierowcy
na to jest inny sposób.

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » śr maja 29, 2013 14:51

wiem - zamiana 2 pinów wtyczki od panelu kierowcy - tylko nie mam pewności - mogę się mylić ale.... szyby wtedy chodziły odwrotnie tj jak zmieniałem kable lewy na prawy to albo szyby chodziły odwrotnie albo lusterka tj góra = dół, dół = góra

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » śr maja 29, 2013 15:02

nie ,to nie to.Po prostu zasada działania silnika komutatorowego.Zmiana biegunów,dokładnie jak we wiertarce,czy wkrętarce ,prawo-lewo.

lucypper
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: lucypper » śr maja 29, 2013 15:37

To czy silnik będzie kręcił w jedną czy w drugą to nie jest problem. Najważniejsze żeby w ogóle ruszył. Czyli mówicie, ze bez modułu komfortu się nie obejdzie? Ten z anglika pewnie nie będzie pasował?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr maja 29, 2013 17:08

lucypper pisze:Czyli mówicie, ze bez modułu komfortu się nie obejdzie?
kilka postów wyżej pisałem że dopiero co ktoś robił takie druciarstwo...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”