Na rezerwie problemy z odpaleniem [MK3 1Z]

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
RomanK84
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Na rezerwie problemy z odpaleniem [MK3 1Z]

Post autor: RomanK84 » śr sie 23, 2006 10:14

Witam! W sobotę zostawiłem auto na podjeździe przodem deczko pod górkę. W baku rezerwa i po jakiś 2 godzinach wsiadam, palę i problem z załapaniem... pokręciłem kilka sekund, silnik załapał i zgasł.

Scenariusz sie powtarza, za trzecim razem odpalił i po przegazowaniu delikatnym wszysko było ok.

Zatankowałem i postawiłem auto w tym samym miejsu na taki sam czas... nie byo najmniejszego problemu.

Dodam jeszcze, że podczas dynamicznej jazdy na 4 i 5 biegu jak mocno depnę w pedał to przy 3500 obr auto zaczyna przerywać, po odjęciu gazu i dodaniu spowrotem już jest ok...

Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » śr sie 23, 2006 11:47

Prawdopodobnie paliwo spłyneło w zbiorniku i nie mógł zassać,czasem sie tak zdarza.I przy okazji mógł pociągnąć troche syfu z dna baku i dlatego przymula.Wymień filtr paliwa i powinno być O.K.

VWariat20
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: VWariat20 » śr sie 23, 2006 11:54

ja tez cos takiego mam! tak jak by paliwa nie dostawał ale zawsze mam zatankowane... to niewiem co mu jest,zaczeło sie tak dziac po wymianie linki od gazu

Awatar użytkownika
RomanK84
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: RomanK84 » śr sie 23, 2006 13:27

Odkąd kupiłem samochód zrobiłem 4 tyś km i cały czas tankuje na BP... przeważnie mam zatankowane powyżej rezerwy.

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Jak zmienię filtr to dam znać czy są jakieś oznaki poprawy

bizak
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Re: Na rezerwie problemy z odpaleniem [MK3 1Z]

Post autor: bizak » śr sie 23, 2006 14:21

RomanK84 pisze:Witam! W sobotę zostawiłem auto na podjeździe przodem deczko pod górkę. W baku rezerwa i po jakiś 2 godzinach wsiadam, palę i problem z załapaniem... pokręciłem kilka sekund, silnik załapał i zgasł.

Scenariusz sie powtarza, za trzecim razem odpalił i po przegazowaniu delikatnym wszysko było ok.

Zatankowałem i postawiłem auto w tym samym miejsu na taki sam czas... nie byo najmniejszego problemu.

Dodam jeszcze, że podczas dynamicznej jazdy na 4 i 5 biegu jak mocno depnę w pedał to przy 3500 obr auto zaczyna przerywać, po odjęciu gazu i dodaniu spowrotem już jest ok...

Proszę o pomoc.
Milem cos podobnego, ciezko odpalal na rezerwie (tylko ze nie gasl), sprawdz czy w przewodach do pompy i z pompy do filtra masz powietrze jak przygazujesz, moze to byc wina (u mnie tak bylo) tego bialego zaworka powrotnego na filtrze paliwa, strasznie duzo powietrza przez niego lecialo i nie dzialal tak jak nalezy, teraz jest ok.

Pozdrawiam Bizak

Awatar użytkownika
Szyszon
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Szyszon » śr sie 23, 2006 21:39

bizak pisze:
Milem cos podobnego, ciezko odpalal na rezerwie (tylko ze nie gasl), sprawdz czy w przewodach do pompy i z pompy do filtra masz powietrze jak przygazujesz, moze to byc wina (u mnie tak bylo) tego bialego zaworka powrotnego na filtrze paliwa, strasznie duzo powietrza przez niego lecialo i nie dzialal tak jak nalezy, teraz jest ok.
U mnie pseudomechanik wywalil ten zaworek :blush: ja to mam dziwnie, i nie wiem co poczac, dochodi do czerwonego pola i staje :panna: a paliwo jest, i to sporo...

Pozdrawiam
Szymon
[img]http://www.robisoft.com.pl/szyszon/vwgolf/golf.jpg[/img]

Awatar użytkownika
RomanK84
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: RomanK84 » śr sie 23, 2006 23:55

Szyszon pisze: U mnie pseudomechanik wywalil ten zaworek :blush: ja to mam dziwnie, i nie wiem co poczac, dochodi do czerwonego pola i staje :panna: a paliwo jest, i to sporo...
Ale po co do czerwonego pola, jak max moc przy 4000 obr/min...
takie kręcenie bezcelowe jest...
może odcinka...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”