Na rezerwie problemy z odpaleniem [MK3 1Z]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Na rezerwie problemy z odpaleniem [MK3 1Z]
Witam! W sobotę zostawiłem auto na podjeździe przodem deczko pod górkę. W baku rezerwa i po jakiś 2 godzinach wsiadam, palę i problem z załapaniem... pokręciłem kilka sekund, silnik załapał i zgasł.
Scenariusz sie powtarza, za trzecim razem odpalił i po przegazowaniu delikatnym wszysko było ok.
Zatankowałem i postawiłem auto w tym samym miejsu na taki sam czas... nie byo najmniejszego problemu.
Dodam jeszcze, że podczas dynamicznej jazdy na 4 i 5 biegu jak mocno depnę w pedał to przy 3500 obr auto zaczyna przerywać, po odjęciu gazu i dodaniu spowrotem już jest ok...
Proszę o pomoc.
Scenariusz sie powtarza, za trzecim razem odpalił i po przegazowaniu delikatnym wszysko było ok.
Zatankowałem i postawiłem auto w tym samym miejsu na taki sam czas... nie byo najmniejszego problemu.
Dodam jeszcze, że podczas dynamicznej jazdy na 4 i 5 biegu jak mocno depnę w pedał to przy 3500 obr auto zaczyna przerywać, po odjęciu gazu i dodaniu spowrotem już jest ok...
Proszę o pomoc.
Re: Na rezerwie problemy z odpaleniem [MK3 1Z]
Milem cos podobnego, ciezko odpalal na rezerwie (tylko ze nie gasl), sprawdz czy w przewodach do pompy i z pompy do filtra masz powietrze jak przygazujesz, moze to byc wina (u mnie tak bylo) tego bialego zaworka powrotnego na filtrze paliwa, strasznie duzo powietrza przez niego lecialo i nie dzialal tak jak nalezy, teraz jest ok.RomanK84 pisze:Witam! W sobotę zostawiłem auto na podjeździe przodem deczko pod górkę. W baku rezerwa i po jakiś 2 godzinach wsiadam, palę i problem z załapaniem... pokręciłem kilka sekund, silnik załapał i zgasł.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam Bizak
- Szyszon
- Ma gadane
- Kontakt:
U mnie pseudomechanik wywalil ten zaworek ja to mam dziwnie, i nie wiem co poczac, dochodi do czerwonego pola i staje a paliwo jest, i to sporo...bizak pisze:
Milem cos podobnego, ciezko odpalal na rezerwie (tylko ze nie gasl), sprawdz czy w przewodach do pompy i z pompy do filtra masz powietrze jak przygazujesz, moze to byc wina (u mnie tak bylo) tego bialego zaworka powrotnego na filtrze paliwa, strasznie duzo powietrza przez niego lecialo i nie dzialal tak jak nalezy, teraz jest ok.
Pozdrawiam
Szymon
[img]http://www.robisoft.com.pl/szyszon/vwgolf/golf.jpg[/img]
Szymon
[img]http://www.robisoft.com.pl/szyszon/vwgolf/golf.jpg[/img]
Ale po co do czerwonego pola, jak max moc przy 4000 obr/min...Szyszon pisze: U mnie pseudomechanik wywalil ten zaworek ja to mam dziwnie, i nie wiem co poczac, dochodi do czerwonego pola i staje a paliwo jest, i to sporo...
takie kręcenie bezcelowe jest...
może odcinka...