Centralny Zamek

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

marcinbednarek
Nowicjusz
Nowicjusz

Centralny Zamek

Post autor: marcinbednarek » wt cze 04, 2013 13:55

Witam mam pewien problem ze swoja niunią mianowice podczas ubieglorocznej srogiej zimy postanowilem odlaczyc kleme od akumlatora bo auto i tak stalo wiec nie bylo sensu zeby stalo na podlaczonym aku jakis czas pozniej gdy auto bylo potrzebne podlaczylem kleme i poszly iskierki i po tym incydencie przestal dzialac mi centralny zamek z pilota (dokladany) probowalem roznych sposobow zeby na nowo zaprogramowac pilot i dodatkowo scyzoryk ale nic nie dziala podlaczylem sie pod komputer ale nie moge sie podlaczyc pod modul komfortu ani centralny zamek dodam ze pod inne podlaczam sie bez problemu abs silnik itp sprawdzilem tez bezpiecznik 21 bodajze i tez jest ok nie mam juz pomyslow moze ktos mnie tutaj poratuje ? dzieki za odpowiedzi pozdrawiam

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Centralny Zamek

Post autor: Qto » wt cze 04, 2013 14:23

marcinbednarek pisze:podlaczylem sie pod komputer ale nie moge sie podlaczyc pod modul komfortu ani centralny zamek
w Golfie 3 się z tym nie połączysz...a w nowszych autach tez niewiele to da skoro mowa o dokładanym sterowniku
marcinbednarek pisze:pomyslow moze ktos mnie tutaj poratuje ?
znaleźć dokładaną centralkę, idąc po kablach od niej pewnie znajdziesz bezpiecznik... od tego zacząć. Żeby cokolwiek więcej powiedzieć to przydałoby się wiedzieć o czym jest mowa - model centralki

marcinbednarek
Nowicjusz
Nowicjusz

Centralny Zamek

Post autor: marcinbednarek » wt cze 04, 2013 17:25

dziekuje za odpowiedz tak wlasnie myslalem ze nie da rady sie polaczyc w tym modelu do tych modulow czyli rozumiem ze wymiana bezpiecznika. A mniej wiecej w ktorym miejscu taka centralka sie znajduje moze sie orientujesz ?

/ edit
dodam ze mam takie piloty Obrazek niestety zestaw byl juz jak kupilem auto i nie wiem za bardzo co to to jest :D

Awatar użytkownika
KACPER.PL
Grupa Opolska
Grupa Opolska

Centralny Zamek

Post autor: KACPER.PL » śr cze 05, 2013 08:24

Cześć.
Centralkę powinieneś mieć gdzieś w okolicach skrzynki bezpieczników (najczęściej czarne prostokątne pudełko) chyba że montujący ukrył ją gdzieś w innym miejscu - może być jeszcze schowana w osłonie progu od strony kierowcy.

marcinbednarek
Nowicjusz
Nowicjusz

Centralny Zamek

Post autor: marcinbednarek » śr cze 05, 2013 10:24

dziekuje za podpowiedzi :) pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”