Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
VP dionysus - zjada w/w na śniadanie moim zdaniem ;] Najlepszym potwierdzeniem niech będzie fakt, że nie rusza go APC 1:4 (robił duże problemy przy oklejaniu żaby pod korektę)
- czarekcw
- kierownik kibla
Ale który bo są dwa :
http://showcarshine.pl/3-pielegnacja-tw ... fibra.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://showcarshine.pl/opony/727-valetp ... fibra.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://showcarshine.pl/3-pielegnacja-tw ... fibra.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://showcarshine.pl/opony/727-valetp ... fibra.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
- barteKKK03
- V.I.P.
Panowie, jaki środek polecilibyście do prania tapicerki o dość silnym działaniu?
Mam tego RM ale w sumie to pośladków nie urywa. Fajny jak auto nie jest zafajdane.
Mam tego RM ale w sumie to pośladków nie urywa. Fajny jak auto nie jest zafajdane.
- barteKKK03
- V.I.P.
jhosef a używasz go zgodnie z zaleceniami producenta? Ja sypie z górką, do tego trochę Tenzi Texwash'a i idą nawet szczurki
barteKKK03, nie no tak typowo po polsku używam na oko
Tak z grubsza z zaleceniami z górką oczywiście bo na oko za mało.
Tak z grubsza z zaleceniami z górką oczywiście bo na oko za mało.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
jhosef, ja osobiście używam chemii z tersusa PR101, PR951, no i oczywiście RM też jest Kiedyś robiłem samym RM ale teraz nie wyobrażam sobie prania bez jakiegoś pre spraya.
Są nie daleko mnie i tacy co do prania używają nerty truck cleaner :/ Ale ja bym tego nie polecał stosować do prania
Są nie daleko mnie i tacy co do prania używają nerty truck cleaner :/ Ale ja bym tego nie polecał stosować do prania
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
- Paviarotti
- Lord GTI
Jak już mowa o Valet Pro to niech mi ktoś wyjaśni czym się różni:
VALETPRO YELLOW BUMPER GEL
od
VALETPRO DIONYSUS TRIM GLITZ
?
Bo kupiłem tego pierwszego (tani) i słabo to wygląda, może efekt chwilowo fajny, ale tłusty niemiłosiernie, śmierdzi i jak się zaaplikuje gdzieś nad lakierem to po deszczu zostawia tłuste ślady po spłynięciu.
VALETPRO YELLOW BUMPER GEL
od
VALETPRO DIONYSUS TRIM GLITZ
?
Bo kupiłem tego pierwszego (tani) i słabo to wygląda, może efekt chwilowo fajny, ale tłusty niemiłosiernie, śmierdzi i jak się zaaplikuje gdzieś nad lakierem to po deszczu zostawia tłuste ślady po spłynięciu.
Paviarotti, różnią się, bo są to zupełnie inne dressingi. Dionysus też jest tłusty, ale przy okazji mega pancerny (apc 1:4 i IPA 1:1 go nie rusza!) a po dotarciu nie ciągnie kurzu. Poza tym świetnie wygląda. Yellow bumper gel to produkt dostępny pod wieloma innymi nazwami w UK, szału nie robi.
Odnośnie dionysusa z niejakim Keeper'em przy oklejaniu samochodu pod korektę wymyśliliśmy "dionysus - tego nie okleisz", bo cholernie ciężko było zmyć go na tyle żeby blue dolphin się przylepił do listw i uszczelek
Odnośnie dionysusa z niejakim Keeper'em przy oklejaniu samochodu pod korektę wymyśliliśmy "dionysus - tego nie okleisz", bo cholernie ciężko było zmyć go na tyle żeby blue dolphin się przylepił do listw i uszczelek
- Paviarotti
- Lord GTI
Shmatan, do tej pory byłem mega zadowolony z każdego produktu VP, ale Yellow Bumper porażka... Dionysusa trzeba będzie wypróbować
Paviarotti, ja jestem dionysusem zachwycony, ale nie każdemu podchodzi (przez miodową konsystencję) - do niego dobrze jest mieć coś na bazie wody (np. na słupki), np. jakiś 303.
- miko
- black point
- Kontakt:
Zmień taśmy na 3M... BD tak mnie wqrwił, że wszystko poleciało do kosza Kleju w porównaniu do 3M to on wogóle nie ma.Shmatan pisze:żeby blue dolphin się przylepił do listw i uszczelek
miko, 3m też nie chciała łapać, pomogło dopierodłuższe przecieranie fibrą z apc i to nie na wszystkich elementach
Myślę że zadbana kiera to część detailingu i świadczy o kierowcy oraz eksploatacji samochodu. Czy ktoś testował taką pastę- SAPHIR KREM DO RENOWACJI SKÓRY?