Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Akurat felgi mam nowo kupione także na razie problemu z brudem na nich nie mam. Staram się na bieżąco wszystko zczyszczać.
Mam jakiś stary szampon z woskiem....
Ogólnie problem problem największy jest z mikrorysami i kolorem lakieru. Rys sporo na dachu, być może poprzedni właściciel używał CBradia i stąd to ... Lakier też niestety nie jest intensywnie czarny tylko zszarzały ....
Mam jakiś stary szampon z woskiem....
Ogólnie problem problem największy jest z mikrorysami i kolorem lakieru. Rys sporo na dachu, być może poprzedni właściciel używał CBradia i stąd to ... Lakier też niestety nie jest intensywnie czarny tylko zszarzały ....
Jakie kosmetyki dobrać do pielęgnacji czarnego lakieru samochodowego ponieważ lakier na mojej a3 wygląda kiepsko są widoczne mikrorysy oraz lakier jest wyblakły co polecilibyście zastosować aby poprawić stan lakieru i nie wydać na to fortuny?
DaaN, glinka, srp, fk hi temp.
Nie pytaj co znaczą te skróty, tylko poświęć chwilkę na poszukanie rozwinięć bo było to już wiele razy wałkowane
Nie pytaj co znaczą te skróty, tylko poświęć chwilkę na poszukanie rozwinięć bo było to już wiele razy wałkowane
- aikon353
- Użytkownik
- Kontakt:
SRP - Autoglym Super Resin Polish
FK HI TEMP. - Finish Kare 1000P HI TEMP
FK HI TEMP. - Finish Kare 1000P HI TEMP
http://www.dolnoslaska-jazda.pl/viewtop ... ead#unread
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=505947
Lepsze dobre 1.4 niż zarżnięte VR6
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=505947
Lepsze dobre 1.4 niż zarżnięte VR6
-
- Nowicjusz
Potrzebuję dość mocny zestaw do plastików w środku golfa IV plastiki były malowane jakimś lakierem bez podkładu chyba bollem potraktowałem je nitro i benz ekstrakcyjną żeby zczyścić stary "akryl" teraz potrzebuję coś na do prowadzenie je do stanu pierwotnego są troszkę białe i przyniszczone potrzebuję jakiegoś mleczka/pasty potem coś do ala konserwacji i do wyczyszczenia/nabłyszczenia.
Zestaw taki z średniej półki.
A i podał by ktoś stronę skąd kupywać czy np. autokosmetyki.pl się opłaca?
Zestaw taki z średniej półki.
A i podał by ktoś stronę skąd kupywać czy np. autokosmetyki.pl się opłaca?
Nie zdziwie się jeżeli nic już z nich nie ugrasz - nie leje się nitro na plastik, nigdy.marcin99097 pisze:potraktowałem je nitro
Każdy ze sklepów internetowych ma lepsze i gorsze ceny na różne produkty - jak gdzieś widzisz promocję to bierz u nich, ew. jak masz za sobą historię zamówień w jakimś to bierz od nich.marcin99097 pisze:A i podał by ktoś stronę skąd kupywać czy np. autokosmetyki.pl się opłaca?
Panowie, potrzebuję zestaw. Znalazłem takie cóś od megsa: http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=298" onclick="window.open(this.href);return false; ale podobno są lepsze produkty i jeśli samemu się kompletuje jest taniej.
Z wosku i szamponu jestem w stanie zrezygnować (mam). Glinkę kupię ValetPRO. Czego jeszcze brakuje?
Potrzebował bym jeszcze jakąś pastę polerską do ręcznego polerowania. Nie mam polerki. Mój lakier wygląda bardzo kiepsko. Dziś pastą Tempo pojechałem maskę i jakoś to wygląda, delikatne ryski znikły, pojawił się połysk, ale większe rysy pozostały. Chciałbym je czymś usunąć. Co polecacie?
Chciałbym się zamknąć w 300zł. W grę wchodzą nawet próbki, aby starczyło na jednego Passata B4 w sedanie.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Z wosku i szamponu jestem w stanie zrezygnować (mam). Glinkę kupię ValetPRO. Czego jeszcze brakuje?
Potrzebował bym jeszcze jakąś pastę polerską do ręcznego polerowania. Nie mam polerki. Mój lakier wygląda bardzo kiepsko. Dziś pastą Tempo pojechałem maskę i jakoś to wygląda, delikatne ryski znikły, pojawił się połysk, ale większe rysy pozostały. Chciałbym je czymś usunąć. Co polecacie?
Chciałbym się zamknąć w 300zł. W grę wchodzą nawet próbki, aby starczyło na jednego Passata B4 w sedanie.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
- czarekcw
- kierownik kibla
Ręcznie to ty nic nie zrobisz w tym jak są już spore rysy. Ba, nawet sama polerka czasem klęka jak jest grubsza sprawa.Freeq pisze:ale większe rysy pozostały. Chciałbym je czymś usunąć.
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
No ok, ale "coś" zawsze można podziałać, prawda? Więc jak? Coś da radę skompletować?
Freeq, zamiast usuwać rysy maskuj je np. autoglym srp albo auto finesse tripple. Szampon kup odpowiedni, bo szampon marki szampon może zmyć wosk przy pierwszym myciu
Ale to maskowanie rys jest tylko na jakiś czas, tak?
No to może tak:
1. Mycie
2. Glinka
3. Polerka ręczna np. pastą Tempo
4. Glinka
5. Maskowanie rys
6. Przygotowani pod wosk
7. Wosk
Dobra kolejność? Teraz pytanie - jakie preparaty?
No to może tak:
1. Mycie
2. Glinka
4. Glinka
5. Maskowanie rys
6. Przygotowani pod wosk
7. Wosk
Dobra kolejność? Teraz pytanie - jakie preparaty?
Czymś przepolerować chyba by się przydało. lakier jest trochę zmęczony, widać mnóstwo mikro rysek, lakier jest lekko matowy matowy.
A co radzicie zrobić zamiast tego co napisałem?
A co radzicie zrobić zamiast tego co napisałem?
- czarekcw
- kierownik kibla
Jeżeli mamy iść po taniości to tak: mycie- glinka- mycie- suszenie- maskowanie rys- (ew coś pod wosk)- wosk.Freeq pisze:1. Mycie
2. Glinka
4. Glinka
5. Maskowanie rys
6. Przygotowani pod wosk
7. Wosk
Od razu uprzedzam- jest to średnio dobre podejście bo powierzchnia idealnie nie będzie przygotowana (czyt. smoła i lotna rdza).
Produkty do zastosowania (klasyki więc proszę znawców o zrozumienie )
- mycie: Shiny Garage Strawberry Car Shampoo
- glinka: ValetPRO Yellow Poly Clay
- maskowanie rys: Meguiars Ultimate Compound lub Scholl S17+
- coś pod wosk: np. Meguiars Ultimate Polish czy Dodo Juice Lime Prime Lite
- wosk: Meguiars 16
Do tego potrzebne są aplikatory, tri color itp.
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;