Mi także się wydaje, ze wymiany uszczelki nie uniknę.... ... Tymbardziej tak wiele było testowane sprawdzane i bez rezultatu....Jeste umówiony jeszcze bardzo ogarniętym kolegom, zobacze co on na to powie....A co do obecności spalin pisałem, ze byłem w ASO, zabuliłem 140 pln i nie wykryło ani spalin ani oleju.. ....Zamierzam jeszcze poszukać servisu poza ASO co by oni jeszcze zobaczyli i zrobie jak napisałeś...Szczerze powiem, ze mam dość poszukiwań, domysłów. Tylko gorzej jak wymienie uszczelke a problemu nie rozwiąrze....Trudno..souler pisze:nam zupełnie nie przeszkadza, ze ty masz kłopot z autem, ale wymiany uszczelki nie unikniesz bąbelki świadczą o tym dobitnie. głowica na próbę ciśnieniową. żebyś mógł uspokoić swoje nerwy podjedź do innego mechanik i niech zbada obecność spalin w płynie. na ciepłym silniku.
Pozdro....
Mozesz napisać o jakiej pewności mojego problemu piszesz...???pyciek pisze:Niestety masz identyczne objawy kompresji płynu jak u mnie w Borze, przynajmniej na drodze internetowej korespondencji.
Na oczy myślę, że byłbym pewny co do Twojego problemu.
Kwestią czasu będzie, zanim pojawia się inne dolegliwości silnika
Ja miałem tylko kompresję i twarde węże, a silnik chodził tak jak trzeba i odpalał bez problemu
Myślę, że nie masz co zwlekać, tylko umawiać się na remont.
Za wszelkie efekty po wymianie uszczelki nie ponoszę odpowiedzialności
Co masz na myśli remont....???..Mniemam, że wymiana uszczelki, bo jak napisałem jestem skłonny teraz tego dokonać....
A co za efekty po wymianie uszczelki moge się spodziewać...???..Przestraszyłeś mnie kolego tymi słowami...
Pozdro...