stukanie po dolewce oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, jeżdże golfem 4 1.8T 150km. Wczoraj miałem dziwną sytuacje, auto zagotowało mi sie do 130 stopni i wyskoczył mi komunikat STOP!!!KUHLMITTEL PRÜFEN BETRIEBSANLEITUNG. Zatrzymałem auto, sprawdzilem płyn, był okej. Poczekałem aż ostygnie i wróciłem nim pod domem, jakies 500 metrów, juz sie nie zagrzał. Sprawdziłem przewody czy sie nie zapowietrzył wszystko niby ok. Sprawdziłem olej była 1/5 przedziałki min-max. Miałem jeszcze 500ml oleju z poprzedniej wymiany więc dolałem. Po dolewce była 1/2 przedziałki min/max. Po jakiejś godzinie ruszyłem autem i cały czas coś stuka. Nie jest to głośne stukanie i dochodzi z silnika od strony pasażera. Może jakis zawór? Prosze o pomoc.
Po dolewce oleju mogą stukać hydropopychacze - od zbyt gęstego oleju. Ale to zagotowanie trochę podejrzane.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Zagotował sie nie bez przyczyny. Sprawdź czy aby ten odgłos nie dochodzi np z pompy wody.
Stukać przestało ale grzeje się dalej, okazało się że termostat do wymiany. Możliwe że to on stukał?
Jeszcze nie został wymieniony bo nie miałem czasu. Na pewno od zepsutego termostatu sie grzeje ale czy to on może stukać?
Wymieniłem termostat ale auto dalej sie grzeje. Wąż wychodzący od obudowy termostatu cały cxzas jest zimny. Do tego brak ciepłego powietrza w kabinie. POmysły?
Skoro ci się grzeje a masz brak ogrzewania to albo masz padniętą pompę wody albo poszła uszczelka pod głowicą.
Albo nagrzewnica jest zapchana i przez to się grzeje.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
USZCELKA POD GLOWICA
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprawdz najpierw pompe wody jak kolega mówi. Jak nie to uszczelka pod głowicą